
Klassikkosalaatti sai kevään kunniaksi uuden asun. Valkosipuliöljyssä paahdetut parsat ovat upean rapeita ja aromikkaita.
Paahdettu parsacaesar
Ainekset
Työvaiheet
- Tee caesarkastike valmiiksi. Sekoita kulhossa jogurtti, soijakastike, sinappi, etikka, pippuri ja sokeri. Raasta 1 rkl parmesaania joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja laita kylmään maustumaan.
- Tee valkosipuliöljy. Mittaa öljy ja suola pieneen kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli ja sekoita se öljyyn.
- Katkaise parsoista puumainen tyvi pois ja kuori parsat. Jos ne ovat paksuvartisia, halkaise ne. Halkaise salaatit. Viipaloi leipä.
- Kuumenna grilliparila tai valurautainen parilapannu. Sivele parsat, salaatit ja leivät valkosipuliöljyllä. Kypsennä parsoja grillissä keski-lämmöllä noin 8–10 minuuttia välillä käännellen. Paahda myös leipiin ja salaattiin grilliraidat, pari minuuttia riittää.
- Raasta 4 rkl parmesaania. Asettele salaatit ja parsat lautasille. Revi grillatut leipäviipaleet suupaloiksi annosten päälle. Viimeistele annokset kastikkeella ja parmesaanilla.
Siis tuleeko siihen kalakastiketta vai soijaa.. eroavaisuus reseptissä ja ohjeessa.. ??? Ja missä vaiheessa sinappi tulee kun sitä ei sitten mainita :)
Hei, kalakastike muutettu soijakastikkeeksi, kiitos tarkoista silmistä! Sinappi sekoitetaan mukaan heti alussa, katsohan ykköskohtaa :)