
Muutaman aineksen perunasalaatissa maistuvat uuden sadon peruna ja rapsakka retiisi.
Peruna-retiisisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä perunat tai käytä edelliseltä päivältä ylijääneet kypsät perunat. Lohko jäähtyneet perunat.
- Leikkaa broccolineista kuivat kannat pois tai jos käytät parsakaalia, irrota siitä nuput ja viipaloi varsi. Kiehauta paistinpannussa pari senttiä vettä. Keitä broccolinejä tai parsakaalia pannussa noin 4 minuuttia eli kunnes ne ovat napakan kypsiä. Jäähdytä ja pilko ne pienemmiksi paloiksi.
- Huuhtele pinaatti. Hienonna kevätsipuli. Poista retiiseistä kannat ja lohko retiisit.
- Tee kastike. Sekoita ainekset yhteen. Kaada kastike perunalohkojen päälle.
- Yhdistä kaikki salaattiainekset. Viimeistele salaatti rouhitulla mustapippurilla ja sormisuolalla. Tarjoa grillimakkaran kanssa.