
Paahda munakoisot herkullisiksi vohveliraudalla! Kuuma rauta toimii kuin grilliparila ja raudan painamat kolot imevät itseensä mukavasti kastiketta. Paahdetut munakoisot maistuvat sellaisenaan tai vaikka vohveliraudalla paahdettujen leipien välissä.
Misomunakoisot vohveliraudalla
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhdo ja leikkaa munakoiso vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi. Sivele viipaleet öljyllä molemmin puolin. Öljy imeytyy munakoisoihin.
- Sekoita misotahna, mirin ja hunaja keskenään.
- Kuumenna vohvelirauta. Nosta 4–5 munakoisoviipaletta vohveliraudan väliin ja sulje rauta kevyesti. Anna munakoisojen kypsyä noin 3 minuuttia niiden koosta riippuen, kunnes ne ovat paahtuneet kauniisti.
- Nostele munakoisot lautaselle ja sivele ne misoseoksella. Ripottele sormisuolaa ja rouhi mustapippuria päälle.
- Tarjoa sellaisenaan tai vohveliraudalla paahdetun leivän välissä.
Vinkki! Kokeile myös muita kastikkeita munakoisoihin. Helpoimman soosin saat sekoittamalla yhteen tilkan makeaa chilikastiketta ja soijaa.