
Mieto kotijuusto sopii erinomaisesti mansikan kanssa. Jos haluat lisää makua, voit korvata sen feta- tai vuohenjuustolla.
Mansikka-juustosalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä kvinoa suolalla maustetussa vedessä kypsäksi ja valuta huolella.
- Napsauta parsoista puumainen pää pois ja kypsennä parsoja grillissä keskilämmöllä 3–4 minuuttia.
- Pilko mansikat ja leikkaa hunajamelonit kuutioiksi salaattikulhoon. Revi joukkoon kotijuusto sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Leikkaa parsat noin 5 cm pätkiksi ja lisää salaattikulhoon yhdessä jäähtyneen kvinoan, paahdettujen cashewpähkinöiden ja pinaatin kanssa.
- Valmista vinaigrette. Mittaa ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja anna käydä tasaiseksi. Sekoita kastike salaatin joukkoon. Viimeistele mintunlehdillä.
VATSA JA VYÖTÄRÖ KIITTÄÄ. Mansikka on kevyttä naposteltavaa: 100 grammassa on vain hieman yli 40 kcal. Sen kuidut parantavat ruoansulatusta
ja puhdistavat suolistoa.