Jos et ole vielä kokeillut riisin tapaan kypsyviä jyviä, tee se nyt! Maitorahkasta sekoitettu kastike antaa jyväsalaattiin raikasta hapokkuutta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
20 min
Helppo
Mehevä jyvä-kikhernesalaatti
Ainesosat
2
dl
ateriajyviä
4
dl
vettä
1/2
tl
suolaa
1
rkl
öljyä
1
rkl
sitruunamehua
1
dl
hienonnettua minttua
1
dl
hienonnettua lehtipersiljaa
1
tlk (380/230 g)
kikherneitä
1/2
kurkkua
300
g
kuorittua vesimelonia
1
ruukku
lehtisalaattia
Kastike
1/2
prk (à 200 g)
maitorahkaa
2
rkl
sitruunanmehua
2
rkl
tahinia
ripaus suolaa ja sokeria
Vaiheet
- Mittaa ateriajyvät ja vesi kattilaan. Kiehauta. Lisää suola. Keitä keskilämmöllä noin 12 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt jyviin ja ne tuntuvat pehmeiltä (rakenne saa jäädä kuitenkin rouskuvaksi). Lisää tarvittaessa vettä. Purista sitruunanmehu kypsien jyvien joukkoon.
- Hienonna yrtit. Valuta kikherneet liemestä ja huuhtele kylmällä vedellä lävikössä. Huuhtele kurkku ja kuutioi. Kuutioi myös vesimeloni. Huuhtele salaatinlehdet ja taputtele kuivaksi talouspaperilla.
- Sekoita ateriajyvien joukkoon yrtit, kikherneet, kurkku- ja vesimelonikuutiot.
- Nosta annoskulhoihin salaatinlehtiä. Kaada päälle jyväsalaattia. Sekoita kastikkeen aineet keskenään pienessä kulhossa. Tarjoile salaatin kanssa.