
Rasvaa tihkuvat ja ihanan rapeat vegaaniset nugetit syntyvät sienistä. Lampaankääpä on koostumukseltaan paras, mutta mainiot nugetit syntyvät myös orakkaista, tatinlakeista tai portobelloista.
Lampaankääpänugetit
Ainekset
Työvaiheet
- Harjaa sienet puhtaiksi ja pilko ne noin 5 x 5 cm:n paloiksi.
- Sekoita kulhossa kasvikerma ja vehnäjauhot ja toisessa kulhossa korppujauhot, oluthiiva ja mausteet.
- Kasta sienipalat kermaseoksessa, valuta ylimääräinen taikina pois, ja siirrä sienet korppujauhokulhoon. Pyörittele sieniä niin, että ne ovat kauttaaltaan jauhojen peitossa.
- Paista nugetit runsaassa öljyssä molemmin puolin, 2–3 minuuttia/ puoli. Valuta nugetteja hetki talouspaperilla ja tarjoa lämpiminä.