
Makea, hapokas ja tahmea balsamicoglaseeraus maistuu ohuiden uuden sadon porkkanoihin siveltynä. Parmesaanikeko viimeistelee kevyesti grillatun herkun.
Parmesaaniporkkanat
Ainekset
Työvaiheet
-
Tee glaseerauskastike. Laita sokeri ja etikka pieneen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Anna porista hiljalleen ilman kantta noin 5 minuuttia tai kunnes seos paksuuntuu. Mausta suolalla. Lisää joukkoon voi nokareina.
-
Raaputa porkkanat puhtaiksi. Leikkaa vihreät kannat pois. Esikeitä porkkanoita suolalla maustetussa vedessä koosta riippuen 2–5 minuuttia. Valuta keitinvesi pois.
-
Sivele porkkanat kevyesti glaseerauskastikkeella. Grillaa muutama minuutti käännellen, kunnes porkkanat ovat saaneet hieman väriä ja ovat napakan kypsiä.
-
Laita porkkanat tarjoiluvadille. Kaada päälle loppu glaseerauskastike. Viimeistele raastamalla pinnalle parmesaania. Lisää halutessasi muutama yrtinoksa.