Ruusukaalista joko pitää tai ei. Minä pidän, kohtuudella syötynä. Tässä ohjeessa ruusukaalin voimakkaan maun pariksi on lisätty chiliä, hunajaa ja paahdettuja seesamin siemeniä. Ja voin kyllä todeta että on hyvää! Tällä kertaa söin herkun tällaisenaan mutta lisäkkeeksi voit keittää esimerkisi aromaattista jasminriisiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50-60 min.
Vaikeustaso
Helppo

Tofua, ruusukaalia ja suppilovahveroita makeassa chilikastikkeessa

Ainekset

1 1/2
rkl
soijakastiketta
1
tl
riisiviinietikkaa
3
rkl
hunajaa
1
tl
Sambal Oelek tahnaa
2
rkl
seesamiöljyä
1
pkt
savun makuista kiinteää tofua
450
g
ruusukaalia
2-3
rkl
rypsiöljyä paistamiseen
suolaa
2 ½
dl
Kevät- tai ruohosipulia silputtuna
½
Chili (valitse lajike sen mukaan kuinka tulisesta pidät)
3 ½
dl
Suppilovahveroita liotettuna ja valutettuna (isoimmat pilkottuna)
2
dl
Korianterin lehtiä hienonnettuna
1
rkl
Seesamin siemeniä paahdettuna

Työvaiheet

  1. Yhdistä kulhossa soijakastike, riisiviinietikka, hunaja ja seesamiöljy. Kuutioi tofu ja lisää palat kulhoon, sekoita niin että marinadi yltää jokaiseen tofupalaseen. Anna maustua sen aikaa kun valmistelet loput raaka-aineet: hienonna chili, kevätsipulit, sienet ja korianterin lehdet. Paahda seesamisiemenet.
  2. Leikkaa ruusukaaleista kannat pois ja poista päälimmäiset lehdet. Halkaise ruusukaalit kahtia.
  3. Lämmitä rypsiöljyä paistokasarissa tai paistinpannussa ja lisää ruusukaaleja vierekkäin leikkauspinta alaspäin niin monta kuin niitä yhteen kerrokseen mahtuu. Mausta suolalla ja anna paistua yhdeltä puolelta ruskeaksi noin parin minuutin ajan. Poista pannulta kulhoon ja toista kunnes kaikki ruusukaalit ovat paistettu.
  4. Lisää paistinpannuun rypsiöljyä ja hienonnetut kevätsipulit, chili ja sienet. Paista keskilämmöllä aina välillä sekoittaen noin 1-2 minuuttia. Kaada ruusukaalien joukkoon.
  5. Lämmitä paistinpannu taas kuumaksi. Nosta reikäkauhalla puolet tofun palasista marinadista ja paista pannulla kunnes palat ovat ruskistuneet kunnolla joka puolelta. Nosta palat ruusukaalien joukkoon kulhoon. Paista loput tofut samalla tavalla. Älä heitä marinadia pois!
  6. Kun kaikki tofut on saatu paistettua lisää kaikki ainekset kulhosta pannulle. Lisää marinadi ja puolet korianterista. Sekoita hyvin ja anna vetäytyä pari minuuttia sammutetulla liedellä. Mausta tarvittaessa suolalla. Ripottele päälle paahdetut seesaminsiemenet ja koristele lopulla korianterisilpulla.

Kommentit (1)

Liisa Väisänen
Seuraa 
Liittynyt18.6.2015

Hei! Kiitos kivasta reseptistä. Missä kohtaan Sambal Oelek lisätään? Marinadiin?

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2070 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Bulgursalaatissa makeiksi paahtuneet porkkanat ja bataatit yhdistetään suolaiseen fetaan. Mausteeksi appelsiinin kuorta ja mehua ja tuoreita yrttejä, viimeinen silaus manteleilla ja granaattiomenan siemenillä. Täydellistä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu porkkana-bulgursalaatti

Ainekset

400
g
pieniä porkkanoita
1
keskikokoinen bataatti
3
rkl
oliiviöljyä
1
ps (50 g)
mantelirouhetta
1
pkt (230 g)
kypsiä kikherneitä
4
kevätsipulia
200
g
fetaa
½
ruukku
lehtipersiljaa
½
ruukkua
minttua
4
rkl
granaattiomenansiemeniä (Pirkka)
(3
rkl
dukkah-mausteseosta)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Raaputa tai kuori porkkanat. Kuori bataatti ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Laita juurekset uunipellille. Valuta öljy päälle. Paista uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes juurekset ovat napakan kypsiä.
  2. Kypsennä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan. Pese ja raasta appelsiinin kuori. Purista mehu. Sekoita kuori ja mehu sekä oliiviöljy kypsään bulguriin.
  3. Paahda mantelirouhetta kuivassa kuumassa pannussa koko ajan sekoitellen noin 1 minuutti. Kaada mantelirouhe pois pannusta, ettei se pala.
  4. Huuhtele ja valuta kikherneet. Hienonna kevätsipulit. Murustele feta. Hienonna yrtit.
  5. Yhdistä juurekset, bulgur, kikherneet, kevätsipulit ja feta. Viimeistele salaatti yrteillä, manteleilla ja granaattiomenansiemenillä. Ripottele halutessasi dukkahia päälle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2070 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tuunaa lämppärit tähän päivään! Ohuet varsiparsakaalit, vuohenjuusto ja kikherneet paahtuvat leipien päällä rapean meheväksi täytteeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vuohenjuustolämppärit ja punajuurisalaatti

Ainekset

4
isoa viipaletta maalaisleipää
1
valkosipulinkynsi
1
dl
majoneesia
2
tl
savupaprikaa
1
prk (230 g)
kikherneitä
300
g
varsiparsakaalia (broccolini)
1
pieni punasipuli
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
200
g
vuohenjuustoa
Punajuurisalaatti
3
dl
etikkapunajuurikuutioita
1
omena
2
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1
dl
majoneesia
3
dl
salaattipinaattia

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Levitä leipäviipaleet uunipellille. Hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita valkosipuli ja savupaprika majoneesiin. Voitele leivät seoksella.
  2. Huuhtele kikherneet lävikössä kylmällä vedellä ja kuivaa ne huolellisesti talouspaperilla tai puhtaalla keittiöpyyhkeellä. Halkaise varsiparsakaalit. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kikherneet, kasvikset, öljy, suola ja pippuri kulhossa. Jaa seos leiville.
  3. Murustele vuohenjuusto leiville. Kypsennä kuumassa uunissa noin 7–10 minuuttia.
  4. Mittaa punajuurikuutiot kulhoon. Kuori ja kuutioi omena. Hienonna persilja. Yhdistä punajuuri, omena, persilja ja majoneesi. Kääntele pinaatti lopuksi salaattiin. Tarjoa kuumien leipien kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1028 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Koe juustoisen kermapastan ihanuus – ilman juustoa ja kermaa! Vegaanisen, täyteläisen pastakastikkeen joukkoon sekoitetaan paahdettuja ruusukaaleja, jotka muodostavat valtavan hyvän makuparin kastikkeen valkosipulin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen valkosipuli-ruusukaalipasta

Ainekset

500
g
ruusukaaleja
2
rkl
oliiviöljyä
2
tl
vaahterasiirappia
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Kastike
6
valkosipulinkynttä
3
rkl
oliiviöljyä
¾
dl
valkoviiniä
4
rkl
vehnäjauhoja
4
dl
mantelimaitoa
4
rkl
ravintohiivahiutaleita
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
½
dl
vegaanista juustoraastetta
Lisäksi
300
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Puolita ruusukaalit leivinpaperin päälle uunipellille. Lorauta päälle öljyä ja hunajaa ja ripottele suolaa ja pippuria. Paahda noin 15 minuuttia.
  2. Valmista sillä aikaa kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota valkosipulinkynsiä noin 3 minuuttia. Lisää viini ja anna haihtua puoleen. Sekoita joukkoon vehnäjauho ja mantelimaito erissä. Vatkaa kastiketta koko ajan (esimerkiksi pallovatkaimella), jolloin siihen ei jää isoja möykkyjä.
  3. Siirrä kastike tehosekoittimeen tai kulhoon. Lisää ravintohiivahiutaleet, mausteet ja juustoraaste. Aja tasaiseksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
  4. Siirrä kastike takaisin kattilaan ja anna sen tekeytyä miedolla lämmöllä sillä aikaa, kun keität pastan.
  5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja sekoita kastikkeen ja paahdettujen ruusukaalien kanssa. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2070 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Vaikka kanaviillokki ei olisi kuulunut lemppareihisi koulussa, tämä päivitetty versio saattaa singahtaa teilläkin arkiruokien kärkisijoille. Mikä parasta, maukas soosi valmistuu puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikaviillokki

Ainekset

1
grillibroileri (n. 1,3 kg)
2
lehtisellerinvartta
¼
purjo
dl
kanalientä (fondista)
1
rkl
voita
1
rkl
vehnäjauhoja
1
tl
currya
dl
kermaa
2
tl
viherpippuria
1–2
rkl
sitruunamehua
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Erottele broilerinliha luista kulhoon sopiviksi suupaloiksi. Leikkaa lehtiselleri pieniksi paloiksi ja hienonna purjo. Valmista kanaliemi ja pidä se kuumana.
  2. Sulata voi korkeareunaisessa paistinpannussa. Paista selleriä ja purjoa voissa pari minuuttia. Sekoita jauhot ja curry joukkoon, ja jatka paistamista pari minuuttia.
  3. Kaada kuuma kanaliemi pannuun ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää kerma ja broilerinliha ja kiehauta seos.
  4. Murskaa pippurit. Mausta viillokki pippurilla ja sitruunamehulla. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa keitetyn riisin tai kvinoan kanssa.

Kommentit (0)