
Jos leipä ei maistu, voi burgerin koota myös bataattisiivujen väliin. Bataattiburgeri maistuu myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.
Bataattiburgerin resepti on peräisin Emmi-Liia Sjöholmin keittokirjasta Viljaton kattaus – upeita makuja glutenittomista raaka-aineista. Kirjassa Emmi-Liia kehottaa kokeilemaan burgerin väliin myös halloumia tai perinteistä jauhelihapihviä.
Bataattiburgeri
Ainekset
Työvaiheet
- Valitse mahdollisimman pyöreä ja muhkea bataatti. Pese bataatti huolellisesti ja leikkaa 1 cm:n paksuisiksi kiekoiksi. Lado kiekot vierekkäin uunipellille ja lorauta päälle oliiviöljyä. Paista bataattiviipaleita 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes viipaleet ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä.
- Leikkaa tofu viipaleiksi ja ruskista viipaleet öljyssä paistinpannulla.
- Aseta cheddar-viipaleet kuumien tofupalojen päälle.
- Viipaloi suolakurkut, tomaatti ja punasipuli. Kokoa burgeri bataattisiivujen väliin.
Vinkki: Kokeile burgerin kanssa haarukalla muussatusta fetajuustosta ja paksusta jogurtista sekoitettua kastiketta. Ohjeen löydät Emmi-Liian Torkkuja ja Nokkosia -blogista.
- Tofu
- Hampurilainen
- vappu
- burgeri
- grillaus
- vegeburgeri
- gluteeniton
- kasvis
- pääsiäinen
- juhannus
- Vege
- bataattiburgeri
- viljaton
- Felix: majoneesi
- 30 minuuttia
- gluteeniton deli
- vegebaari
- Vappumunkki
- pihvi & bbq
- sporttiruoka
- Vegebaari
- Gluteeniton deli
- Pihvi & BBQ
- Sporttiruoka
- 30 minuuttia
- Pääsiäinen
- Grillaus
- Vappu
- Juhannus
Tein tänään. On jumalaisen herkullista! Teinitkin söivät hampurilaisia innoissaan.
Voi miten hauska kuulla, Miisu :)
Mitä kuvan burgerissa on kastikkeena (valkoinen)?
Se on tuo paksusta jogurtista ja fetasta muussattu soosi, jonka ohje on Emmi-Liian blogissa. Ihana ja helppo kastike :)