Soppa365 on lisännyt 271 reseptiä.
Linkitetty 486 keittokirjaan.
Ohje: Emmi-Liia Sjöholm Kuva: Soppa365

Jos leipä ei maistu, voi burgerin koota myös bataattisiivujen väliin. Bataattiburgeri maistuu myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.

Bataattiburgerin resepti on peräisin Emmi-Liia Sjöholmin keittokirjasta Viljaton kattaus – upeita makuja glutenittomista raaka-aineista. Kirjassa Emmi-Liia kehottaa kokeilemaan burgerin väliin myös halloumia tai perinteistä jauhelihapihviä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Bataattiburgeri

Ainekset

1
iso muhkea bataatti
3
rkl
oliiviöljyä
300
g
kiinteää tofua
1
rkl
öljyä
4
siivua
hyvää cheddaria
salaattia
tomaattia
suolakurkkua
punasipulia

Työvaiheet

  1. Valitse mahdollisimman pyöreä ja muhkea bataatti. Pese bataatti huolellisesti ja leikkaa 1 cm:n paksuisiksi kiekoiksi. Lado kiekot vierekkäin uunipellille ja lorauta päälle oliiviöljyä. Paista bataattiviipaleita 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes viipaleet ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä.
  2. Leikkaa tofu viipaleiksi ja ruskista viipaleet öljyssä paistinpannulla.
  3. Aseta cheddar-viipaleet kuumien tofupalojen päälle.
  4. Viipaloi suolakurkut, tomaatti ja punasipuli. Kokoa burgeri bataattisiivujen väliin.

Vinkki: Kokeile burgerin kanssa haarukalla muussatusta fetajuustosta ja paksusta jogurtista sekoitettua kastiketta. Ohjeen löydät Emmi-Liian Torkkuja ja Nokkosia -blogista.

Kommentit (4)

Miisu
Seuraa 
Liittynyt24.2.2015

Tein tänään. On jumalaisen herkullista! Teinitkin söivät hampurilaisia innoissaan.

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Voi miten hauska kuulla, Miisu :)

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Se on tuo paksusta jogurtista ja fetasta muussattu soosi, jonka ohje on Emmi-Liian blogissa. Ihana ja helppo kastike :)

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tämä on kehittämäni lusikkaleipäohje, jossa lusikkaleivät ovat saaneet vähän uutta vivahdetta ja ovat todella suussa sulavia ja hurmaavan suklaisia. Kaiken lisäksi ovat erittäin helppoja tehdä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 - 18 kpl
Valmistusaika
n. 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Hurmaavat suklaiset lusikkaleivät

Ainekset

100
g
voita
2,25
dl
vehnäjauhoja
0,75
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
leivinjauhetta
1,5
rkl
kaakaota
1/4
tl
Pan suolaa/tav. suolaa puolet vähemmän.
Täyte:
2
rkl
voita
2
rkl
kaakaota
1
rkl
kahvia
1
rkl
kuohukermaa
3
rkl
tomusokeria

Työvaiheet

Sulata mikrossa palasiksi laitettua voita n. 30 sek, loput palat sulavat sulaneessa voissa itsestään. Sekoita kuivat aineet ja lisää joukkoon sulannut voi.

Sekoita taikina sopivaksi ja muotoile pikkulusikalla lusikkaleivät, Sorsakosken vanhat pikkulusikat ovat tarkoitukseen sopivia tai vanhat hopealusikat.

Jätä taikina päältä kukkuraiseksi, älä painele liikaa taikinaa, laita lusikan sileä puoli päällepäin pellille, jätä 1 cm väliä. Jos taikina menee kovin murumaiseksi lämmitä sitä mikrossa.

Paista 175 asteessa n. 12 min uunin keskitasolla. Vedä leivinpaperin avulla pois kuumalta pelliltä jähtymään.

Täyte:
Sulata voi ja lisää siihen kaakao, kahvi ja kuohukerma sekoita hyvin ja lisää tomusokeri, sekoita hyvin.

Laita täytettä lusikkaleipien puolikkaiden väliin hiukan keskelle ja hankaa varovasti puolikkaat paikoilleen.

Voit kierittää ne sokerissa ja ovat myös ihanan hyviä niin, tai tehdä lopusta täytteestä kuorrutetta, lisää vain sopivasti tomusokeria, että tulee sopivan paksua ja saa vielä hyvin kuorrutettua päältä.

Voi pakastaa ja säilyvät n. pari viikkoa jääkaapissa kannellisessa tiiviissä rasiassa.
Muista ottaa hiukan aikaisemmin lusikkaleivät huoneen lämpöön, sillä voi kovettuu kylmässä, kun tarjoat niitä.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 59 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Katja Bäcksbacka KUVA Piia Arnould

Punajuuri ja sinihomejuusto ovat ihana makupari - myös letuissa! Koska sinihomejuusto kärähtää helposti, helpoin tapa yhdistää maut on paistaa punajuurista lettuja ja tarjota ne sinihomejuustokastikkeen kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
14–16 pientä lettua
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuriletut

Ainekset

100
g
kokonaisia punajuuria mausteliemessä (2 pienehköä)
1
pieni sipuli (esim. salottisipuli)
2
kananmunaa
1
tlk
kermaviiliä
dl
spelttijauhoja (tai tavallisia vehnäjauhoja)
½
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
(ripaus timjamia)
1
rkl
rypsiöljyä tai voisulaa
Paistamiseen
voita
Kastike
½
tlk
kermaviiliä
50
g
sinihomejuustoa
suolaa
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Laita punajuuri valumaan hetkeksi talouspaperin päälle. Kuori sipuli.
  2. Raasta punajuuri ja kuorittu sipuli. Sekoita raasteet kulhossa kananmunien ja kermaviilin kanssa.
  3. Lisää jauhot, sekoita taas. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla. (Laita joukkoon myös ripaus timjamia, jos pidät timjamin mausta.)
  4. Lorauta joukkoon öljy. Jätä taikina pöydälle turpoamaan 20 minuutiksi.
  5. Sulata lettupannun koloissa pieni nokare voita ja nosta kauhalla koloon taikinaa. Kokeile ensin yhdellä letulla, jotta saat säädettyä lietesi lämmön oikealle tasolle.
  6. Paista letut keskilämmöllä. Käännä punajuuriletut vasta, kun ne ovat hyytyneet myös yläpinnalta.
  7. Käännä hyytyneet letut ja paista lyhemmän aikaa toiselta puolelta. Kääri lettulautasen päälle folio ja anna tekeytyä paistamisen jälkeen noin 10 minuuttia.
  8. Sekoita sillä välin kastikkeen ainekset. Tarjoa letut sinihomejuustokastikkeen ja vaikkapa kuskusin tai salaatin kera.

Vinkki! Sinihomejuuston voi laittaa myös lettutaikinaan. Jos aiot paistaa lettujen joukkoon sinihomejuustoa (sopiva määrä on noin 50 g), laita taikinaan vain ¼ tl suolaa. Ripottele juusto letulle, kun lettu on pannulla: laita muutama nokare juustoa letun yläpinnalle. Käännä lettu vasta, kun yläpinta on hyytynyt. Se on erityisen tärkeää silloin, jos pinnalla on sinihomejuustoa. Letun juustopuolta ei nimittäin voi paistaa kovin kauan aikaa, muutoin juusto herkästi kärähtää.

Kommentit (0)

Anselmin keittiössä on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Paketti Siskonmakkaroita
Sipulia
Valkosipulia
Aurinkokuivattuja tomaatteja purkki, (ölyn voi käyttää paistamiseen).
Pussi Wok tai muita mielitiettyjä
Nuudeli, pidempi paketti 250g-280g
n.1/2dl vettä
Murennettu kasvisliemikuutio
Soijakastike
...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8
Valmistusaika
n.45min

Siskonmakkara/Nuudeli/Wok

Työvaiheet

Laita Nuudelit kippoon ja kaada päälle kuuma vesi, maustetta. Sekoita sopivassa välissä.
Ota Tomaatit öljystä pois ja pilko ne, käytä öljyä paistamiseen.
Wokkipannu tai iso reunallinen paistokasari. Kuumenna pannu.
Kuori ja pilko sipulit, laita pannulle.
Purista siskonmakkaroista pieniä palleroita pannulle, käytä veistä apuna. Paista hetki paikoillaan ja pyöräytä pannulla makkaroita ja siirrä pannun reunaan. Jatka näin kunnes kaikki makkarat on pannulla. Pannulla siis Sipuli ja Makkarat, paistele vielä hetki.
Lisää Wok vihanekset, tomaatit, soijakastiketta, murenettu kasviliemikuutio, 1/2dl vettä, sekoita ja anna paistua kunnes kasvikset ovat kypsyneet, sekoita välillä lisää myös valkosipuli.
Kaada nuudeleista ylimääräinen vesi pois, saksi hieman ja kaada pannulle, lisää mausteet ja sekoita, paista vielä hetken aikaa.
Monta variaatioo olen kokeillut kaikki hyviä, erilaiset kasvikset jopa paistetut perunat joukossa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1064 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Katalonialainen romesco-kastike saa makunsa paahdetuista paprikoista, tomaateista ja manteleista. Samat ihanuudet maistuvat ja tuoksuvat tässä keitossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min + paprikoiden jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Romesco-keitto

Ainekset

2
punaista paprikaa
dl
manteleita
4
valkosipulinkynttä
1
tlk
kuorittuja tomaatteja
4
tl
punaviinietikkaa
1
rkl
hunajaa
2
tl
harissaa
¾
tl
jauhettua savupaprikaa
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
8
dl
kasvislientä
1
tlk
kikherneitä
Päälle
parmesaania, pinjansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Puolita paprikat ja poista siemenkodat. Laita kuori ylöspäin leivinpaperin päälle pellille, lisää mantelit ja valkosipulinkynnet kuorineen paprikoiden viereen. Paahda noin 10 minuuttia, kunnes mantelit ja valkosipulit saavat vähän väriä. Ota pois uunista.
  2. Lisää lämpöä 250 asteeseen ja jatka paprikoiden paahtamista vielä noin 10 minuuttia, kunnes kuoret ovat mustuneita. Laita muovipussiin ja anna jäähtyä sen verran, että saat kuorittua ne käsin. Kuori myös valkosipulinkynnet.
  3. Mittaa paprikat, valkosipuli, mantelit, kuoritut tomaatit, etikka, hunaja, harissa ja mausteet tekosekoittimeen ja anna käydä tasaiseksi.
  4. Kuumenna kasvisliemi kattilassa ja sekoita kasvissose joukkoon. Valuta ja murskaa kikherneitä hieman haarukalla. Lisää kikherneet ja keitä silloin tällöin sekoitellen 10 minuuttia.
  5. Tarjoa parmesaanin ja pinjansiementen kanssa.

Kommentit (0)