Soppa365 on lisännyt 227 reseptiä.
Linkitetty 207 keittokirjaan.
OHJE JA KUVA Maaret Lyytinen

Buddha bowl on täyttävä kulhollinen terveyttä.

Buddha bowl on suuri kulhollinen monipuolisia ja terveellisiä raaka-aineita, jotka täyttävät vatsan hyväksi toviksi. Kulhon kokoaminen on helppoa: tarvitset jotakin vihreää, terveellisen proteiinin lähteen, terveellisen hiilihydraatin lähteen, terveellisen rasvan lähteen sekä maistuvan kastikkeen. Voit myös lisätä siemeniä tai pähkinöitä. Tästä reseptistä saat yhden idean buddha bowliin, mutta voit vaihdella raaka-aineita mielesi mukaan.

Annoksia
2-3
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Buddha Bowl

Ainekset

1
dl
kvinoaa
1
keskikokoinen
bataatti
1
prk
kikherneitä
1
rkl
oliiviöljyä
suolaa
1
pss
babypinaattia
1
avokado
Satay-kastiketta (ohje alla)
pippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Keitä kvinoa ohjeen mukaan. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Kuori bataatti ja pilko se kuutioiksi. Huuhtele kikherneet.
  3. Sekoita bataattikuutiot ja kikherneet pellillä omissa osioissaan öljyn, suolan ja pippurin kanssa. Paahda uunissa 25 minuuttia.
  4. Leikkaa avokado puoliksi, ja kumpikin puolikas poikittain siivuiksi. Tarvitset yhteen annokseen noin 1/4 avokadon.
  5. Asettele huuhdeltua babypinaattia laveaan kulhoon. Laita pinaatin päälle valmista kvinoaa sekä paahdettuja bataattikuutioita sekä kikherneitä.
  6. Lisää kastiketta haluamasi määrä.
  7. Pyöräytä avokado-viipaleista pyöreä viuhka kaiken päälle.

Paras satay-kastike

Ainekset

1
ruukku
korianteria
1/2
punainen chili
1
valkosipulinkynsi
peukalonpään kokoinen pala
inkivääriä
1
dl
sokeritonta maapähkinävoita
3
rkl
soijakastiketta
1
rkl
tummaa seesamiöljyä
1
limetti
1 1/2
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Leikkaa korianteri varsineen ruukusta ja huuhtele huolellisesti.
  2. Poista chilistä kanta ja leikkaa puoliksi. Kuori valkosipulinkynsi sekä inkivääripala.
  3. Laita korianterinvarret lehtineen, chili, valkosipuli, inkivääri, maapähkinävoi, soijakastike sekä seesamiöljy tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhoon. Purista limetin mehu joukkoon. Lisää vesi. Anna koneen käydä kunnes kastike on sileää ja tahnamaista, ei liian juoksevaa. Jos tahna on liian paksua, lisää vettä.
  4. Tahna säilyy jääkaapissa noin viikon ilmatiiviissä rasiassa.

Vinkki! Jos haluat miedompaa kastiketta, lisää maapähkinävoin määrää.

Kommentit (1)

Larzza
Seuraa 
Liittynyt6.9.2016

Kastikeohjeessa on varmaan veden määrässä virhe? Tuosta tulee 1 1/2 desillä vettä aivan litkua. Pitäisikö olla rkl?

Ketju on lukittu.
Soppa365 on lisännyt 227 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Tara Junker

Matchan ja valkosuklaan liitto on paitsi herkullinen, myös hienostunut. Tämä skonssimainen kakku sopii mainiosti aamiaiselle tai brunssille, sillä se ei ole liian makea. 

Annoksia
n. 10 palaa
Valmistusaika
1,5 h
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen valkosuklaa-matchakakku

Ainekset

3,5
dl
vehnäjauhoa
1,5
rkl
matcha-jauhetta
0,5
tl
suolaa
1
tl
leivinjauhetta
1,5
dl
rypsiöljyä
1,75
dl
ruokokidesokeria
1
dl
kauramaitoa (tai muuta kasvimaitoa)
3
rkl
sitruunamehua
kookoshiutaleita vuokaan
Kuorrutus
150
g
kauratuorejuustoa
40
g
vegaanista valkosuklaata
kookoslastuja

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet sokeria lukuunottamatta, kunnes seos on tasaisen vaaleanvihreää. Vatkaa öljy ja sokeri tasaiseksi. Sekoita joukkoon maito ja sitruunamehu. Kääntele varovasti joukkoon kuivat ainekset ja sokerisekoitus. Sekoita kunnes taikina on tasaista.
  2. Voitele leipävuoka ja ripottele pohjalle kookoshiutaleita. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Nosta kakku uunista ritilälle ja anna jäähtyä vähintään 20 min. Valmista tällä aikaa kuorrutus.
  3. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja sekoita tuorejuusto nopeasti juoksevaan suklaaseen. Paahda kookoslastut kuivalla pannulla kauniin ruskeaksi. Levitä kuorrutus jäähtyneelle kakulle ja ripottele kookoslastut kakun päälle.

Kommentit (0)

Annoksia
10 kpl
Vaikeustaso
Helppo

Kurpitsa-porkkanapihvit

Ainekset

1
Kpl
Porkkana
150
G
Myskikurpitsa
1
Kpl
Sipuli
1
Pieni
Valkosipulin kynsi
1/4
Kpl
Chili (poista siemenet)
1/2-1
Tl
Inkivääriä
1
Rkl
Hunajaa
1
Tl
Suola
2
Kpl
Muna
3/4
Dl
Vehnäjauhoja

Työvaiheet

Kuori ja raasta porkkanat ja kurpitsa. Raasta karkeaksi rasteeksi. Kuori ja pilko sipulit. Hienonna chili. Sekoita kaikki aineet keskenään. Paista lettupannulla muutama minuutti kummaltakin puolelta. Paista vielä hetki uunissa.

Kommentit (1)

Vierailija

Juu perunat ei kyllä hauduttamalla oikeen tykkää kypsyä joten suosittelen ensin niiden keittämistä.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1536 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Nuudelia ja nautaa vietnamilaisittain

Ainekset

1
rs
(300 g) naudan minuuttisuikaleita
5
dl
vettä
1
tl
suolaa
200
g
riisinuudelia
1
iso paksoi-kaali tai ½ kiinankaalia
1
punainen chili
4
tähtianista
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
2
valkosipulikynttä
1
limetin mehu
1
ruukku minttua
½
dl
soijakastiketta
½
dl
sweet chili -kastiketta
1
tl
kalakastiketta
½
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön.
  2. Kuumenna vesi kiehuvaksi, mausta suolalla ja lisää riisinuudelit. Kuumenna kiehuvaksi. Siirrä kattila liedeltä, peitä kannella ja anna nuudeleiden kypsyä 5 minuuttia. Valuta nuudelit.
  3. Hienonna kaali ja chili. Jauha tähtianikset morttelissa hienoksi.
  4. Kuumenna öljy pannussa ja paista lihasuikaleita ja chiliä 2–3 minuuttia. Lisää kaalit ja paista vielä 2 minuuttia. Mausta tähtianiksella ja suolalla ja laita sivuun.
  5. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipulit, purista limetin mehu ja hienonna minttu. Yhdistä kastikkeen ainekset isossa kulhossa. Sekoita siivilöidyt riisinuudelit ja paistetut lihat joukkoon.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1536 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Ratatouillepasta on kätevä tapa saada päivän vihannesannos täyteen. Värikkäät kasvikset hautuvat tomaattiliemessä uskomattoman maukkaiksi. Jos pastaa jää yli, sen voi seuraavana päivänä tuikata uuniin parmesaanilla kuorrutettuna.

Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Ratatouillepasta

Ainekset

1
kesäsipuli
3
valkosipulinkynttä
2
suippopaprikaa
1
pieni
munakoiso
1
pieni
kesäkurpitsa
1
lehtisellerinvarsi
3
rkl
oliiviöljyä
1
prk (400 g)
kokonaisia säilyketomaatteja
4
dl (+ 1 dl)
kasvislientä
1
laakerinlehti
350
g
pastaa (esim. penne)
1
dl
basilikanlehtiä, oreganoa tai lehtipersiljaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
(suolaa)
2
dl
kivettömiä kalamataoliiveja
200
g
fetajuustoa palana

Työvaiheet

  1.  Viipaloi kesäsipuli varsineen. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Paloittele muut kasvikset. Kuullota kasviksia pinnoitetussa pannussa öljyssä muutama minuutti. Lisää tomaatit liemineen ja 4 dl kasvislientä. Lisää laakerinlehti. Hauduta noin 10 minuuttia.
  2. Lisää pasta. Anna padan hautua keskilämmöllä kannen alla ja välillä sekoitellen noin 15 minuuttia tai kunnes pasta on kypsää. Huomioi, että pastan kypsymisaika on pakkauksen ohjeen mukaista aikaa pidempi, koska kastike on keitinvettä paksumpaa. Lisää tarvittaessa kasvislientä, jos pata tuntuu liian kuivalta.
  3. Mausta yrteillä, mustapippurilla ja halutessasi suolalla. Lisää oliivit ja murusteltu juusto.

Kommentit (0)