Soppa365 on lisännyt 271 reseptiä.
Linkitetty 324 keittokirjaan.
OHJE JA KUVA Maaret Lyytinen

Buddha bowl on täyttävä kulhollinen terveyttä.

Buddha bowl on suuri kulhollinen monipuolisia ja terveellisiä raaka-aineita, jotka täyttävät vatsan hyväksi toviksi. Kulhon kokoaminen on helppoa: tarvitset jotakin vihreää, terveellisen proteiinin lähteen, terveellisen hiilihydraatin lähteen, terveellisen rasvan lähteen sekä maistuvan kastikkeen. Voit myös lisätä siemeniä tai pähkinöitä. Tästä reseptistä saat yhden idean buddha bowliin, mutta voit vaihdella raaka-aineita mielesi mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2-3
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Buddha Bowl

Ainekset

1
dl
kvinoaa
1
keskikokoinen
bataatti
1
prk
kikherneitä
1
rkl
oliiviöljyä
suolaa
1
pss
babypinaattia
1
avokado
Satay-kastiketta (ohje alla)
pippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Keitä kvinoa ohjeen mukaan. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Kuori bataatti ja pilko se kuutioiksi. Huuhtele kikherneet.
  3. Sekoita bataattikuutiot ja kikherneet pellillä omissa osioissaan öljyn, suolan ja pippurin kanssa. Paahda uunissa 25 minuuttia.
  4. Leikkaa avokado puoliksi, ja kumpikin puolikas poikittain siivuiksi. Tarvitset yhteen annokseen noin 1/4 avokadon.
  5. Asettele huuhdeltua babypinaattia laveaan kulhoon. Laita pinaatin päälle valmista kvinoaa sekä paahdettuja bataattikuutioita sekä kikherneitä.
  6. Lisää kastiketta haluamasi määrä.
  7. Pyöräytä avokado-viipaleista pyöreä viuhka kaiken päälle.

Paras satay-kastike

Ainekset

1
ruukku
korianteria
1/2
punainen chili
1
valkosipulinkynsi
peukalonpään kokoinen pala
inkivääriä
1
dl
sokeritonta maapähkinävoita
3
rkl
soijakastiketta
1
rkl
tummaa seesamiöljyä
1
limetti
1 1/2
rkl
vettä

Työvaiheet

  1. Leikkaa korianteri varsineen ruukusta ja huuhtele huolellisesti.
  2. Poista chilistä kanta ja leikkaa puoliksi. Kuori valkosipulinkynsi sekä inkivääripala.
  3. Laita korianterinvarret lehtineen, chili, valkosipuli, inkivääri, maapähkinävoi, soijakastike sekä seesamiöljy tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhoon. Purista limetin mehu joukkoon. Lisää vesi. Anna koneen käydä kunnes kastike on sileää ja tahnamaista, ei liian juoksevaa. Jos tahna on liian paksua, lisää vettä.
  4. Tahna säilyy jääkaapissa noin viikon ilmatiiviissä rasiassa.

Vinkki! Jos haluat miedompaa kastiketta, lisää maapähkinävoin määrää.

Kommentit (1)

Larzza
Seuraa 
Liittynyt6.9.2016

Kastikeohjeessa on varmaan veden määrässä virhe? Tuosta tulee 1 1/2 desillä vettä aivan litkua. Pitäisikö olla rkl?

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Roosma on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Pannukaalilaatikko
Pannukaalilaatikko

Vanhan Stockmannin herkun maukas pannukaalilaatikko resepti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20
Vaikeustaso
Helppo

Pannukaalilaatikko

Ainekset

1
sipuli
400g
jauhelihaa
1 rkl
siirappi
1.5 dl
vettä
1
lihaliemikuutio
600 g
valkokaalia
0.5 tl
kuivattua meiramia
öljyä paistamiseen
suolaa
mustapippuria
puolukkahilloa

Työvaiheet

1. Silppua sipuli ja kuullota padassa tai isossa pannussa. Lisää jauheliha ja ruskista kypsäksi.

2. Suikaloi valkokaali erittäin ohueksi. Voit sen jälkeen pilkkoa suikaleet vielä pienemmiksi paloiksi.

3. Lisää valkokaalisuikaleet, mustapippuri ja meirami. Kuullota hetki.

4. Kuumenna vesi esim. mikrossa. Sulata lihaliemi ja siirappi kuumaan veteen ja kaada kaalipaistoksen joukkoon. Hauduta kannen alla, kunnes kaali on pehmennyt.

5. Tarjoile puolukkahillon kanssa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 67 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Elvi Rista

Laskiaisen pulla maistuu herkulliselta myös gluteenittomana. Luontaisesti gluteenittomat pullat kohotetaan leivinjauheen avulla ilman hiivaa. Taikina valmistuu yksinkertaisesti sekoittamalla ainekset keskenään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteenittomat laskiaispullat

Ainekset

75
g
voita
4
kananmunaa (M-koko)
2
dl
maitoa
200
g
kermaviiliä
dl
sokeria
3
dl
riisijauhoja
1
dl
perunajauhoja
3
rkl
psylliumia
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
soodaa
1
tl
ksantaania
rkl
kardemummaa
1
tl
suolaa
Täytteeksi
hilloa
mantelimassaa
kermavaahtoa (3 dl vispikermaa ja 2 rkl sokeria)

Työvaiheet

  1. Sulata voi. Sekoita kananmunat, maito ja kermaviili keskenään siten, että kananmunien rakenne rikkoutuu.
  2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
  3. Lisää kuiviin aineisiin ensin muna-maito-kermaviiliseos ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi voi ja sekoita taikina tasaiseksi. Taikinan kuuluu olla löysää.
  4. Voitele pinnoitettu muffinivuoka tai paistorenkaat kevyesti. Jaa taikina vuokiin.
  5. Paista pullia uunin keskitasossa 220 asteessa noin 18–20 minuuttia, kunnes pullat ovat kullanruskeita.
  6. Jäähdytä pullat ja irrota ne varovasti vuoista. Renkaissa irrotusapuna voi käyttää terävää veistä.
  7. Leikkaa pullista lakki pois ja täytä ne makusi mukaan hillolla tai mantelimassalla ja kermavaahdolla.

Vinkki: Suklaanystävä voi täyttää laskiaispullan Nutellalla sekä kermavaahdolla, johon on sekoitettu sulatettua suklaata.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1076 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Nyt on väriä ja makua! Kasaa talvisen tortillan päälle paistettua chorizoa, paprikaa, mustapapuja ja rapeaa, limetillä maustettua punakaalia. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Chorizo-punakaalitortillat

Ainekset

400
g
punakaalia
2
limettiä
½
tl
suolaa
Lisäksi
200
g
chorizomakkaraa
1
punasipuli
2
valkosipulinkynttä
2
suippopaprikaa
tl
jauhettua savupaprikaa
1
prk
kypsiä mustapapuja
¼
tl
suolaa
Lisäksi
pieniä tortillalettuja, ranskankermaa ja versoja

Työvaiheet

  1. Suikaloi kaali ohueksi. Purista joukkoon limettien mehu ja mausta suolalla. Kääntele kunnolla ja siirrä sivuun.
  2. Kuori ja viipaloi chorizo. Kuori ja viipaloi punasipuli ja valkosipuli. Hienonna paprika. 
  3. Laita chorizo kylmälle pannulle. Paista sitä omassa rasvassaan muutama minuutti. Lisää paprika ja punasipuli joukkoon ja jatka 5 minuuttia. Lisää tarvittaessa öljyä. Lisää vielä valkosipuli ja savupaprika ja jatka vielä 2 minuuttia.
  4. Valuta pavut ja lisää joukkoon, murskaa niitä hieman puuhaarukalla. Mausta seos suolalla.
  5. Kuumenna tortillaletut pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä pohjalle ranskankermaa, nosta päälle chorizopapusekoitusta ja päällimmäiseksi maustettua punakaalia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2140 reseptiä.
Linkitetty 46 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Palsternakkakeitto saa syvän maun, kun juurekset paahtaa ensin. Kauniin keltainen väri on peräisin kurkumasta. Tarjoa lempeä keitto paistettujen sienten kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Palsternakka-kurkumakeitto

Ainekset

3
(noin 400 g)
palsternakkaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
2
tl
kurkumajauhetta
1
l
kasvislientä
2
dl
kermaa
1–2
tl
suolaa
1
sitruuna
¼
tl
mustapippuria myllystä
Paistetut sienet
100
g
siitakesieniä
1
rkl
voita
1
rkl
öljyä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pese palsternakat hyvin, halkaise ne ja laita vuokaan. Pane vuoka uuniin 20 minuutiksi.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota niitä öljyssä kattilassa miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää kurkuma ja paista noin minuutti. Lisää kasviliemi, kerma ja suola ja kuumenna kiehuvaksi.
  3. Valmistele sienet. Puolita isoimmat sienet. Kuumenna öljy ja voi pannussa. Kun voi lakkaa kuohumasta, lisää sienet pannuun. Anna niiden tiristä rasvassa noin kolme minuuttia. Käännä ja paista vielä kaksi minuuttia. Mausta suolalla.
  4. Lisää palsternakat liemeen ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella. Purista sitruunan mehu erilliseen astiaan. Kiehauta keitto ja lisää puolet sitruunanmehusta. Maista ja lisää mehua tarvittaessa. Mausta keitto pippurilla.

Kommentit (0)