Soppa365 on lisännyt 294 reseptiä.
Linkitetty 382 keittokirjaan.
OHJE JA KUVA Maaret Lyytinen

Buddha bowl on täyttävä kulhollinen terveyttä.

Buddha bowl on suuri kulhollinen monipuolisia ja terveellisiä raaka-aineita, jotka täyttävät vatsan hyväksi toviksi. Kulhon kokoaminen on helppoa: tarvitset jotakin vihreää, terveellisen proteiinin lähteen, terveellisen hiilihydraatin lähteen, terveellisen rasvan lähteen sekä maistuvan kastikkeen. Voit myös lisätä siemeniä tai pähkinöitä. Tästä reseptistä saat yhden idean buddha bowliin, mutta voit vaihdella raaka-aineita mielesi mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2-3
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Buddha Bowl

Ainekset

1
dl
kvinoaa
1
keskikokoinen
bataatti
1
prk
kikherneitä
1
rkl
oliiviöljyä
suolaa
1
pss
babypinaattia
1
avokado
Satay-kastiketta (ohje alla)
pippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Keitä kvinoa ohjeen mukaan. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Kuori bataatti ja pilko se kuutioiksi. Huuhtele kikherneet.
  3. Sekoita bataattikuutiot ja kikherneet pellillä omissa osioissaan öljyn, suolan ja pippurin kanssa. Paahda uunissa 25 minuuttia.
  4. Leikkaa avokado puoliksi, ja kumpikin puolikas poikittain siivuiksi. Tarvitset yhteen annokseen noin 1/4 avokadon.
  5. Asettele huuhdeltua babypinaattia laveaan kulhoon. Laita pinaatin päälle valmista kvinoaa sekä paahdettuja bataattikuutioita sekä kikherneitä.
  6. Lisää kastiketta haluamasi määrä.
  7. Pyöräytä avokado-viipaleista pyöreä viuhka kaiken päälle.

Paras satay-kastike

Ainekset

1
ruukku
korianteria
1/2
punainen chili
1
valkosipulinkynsi
peukalonpään kokoinen pala
inkivääriä
1
dl
sokeritonta maapähkinävoita
3
rkl
soijakastiketta
1
rkl
tummaa seesamiöljyä
1
limetti
1 1/2
rkl
vettä

Työvaiheet

  1. Leikkaa korianteri varsineen ruukusta ja huuhtele huolellisesti.
  2. Poista chilistä kanta ja leikkaa puoliksi. Kuori valkosipulinkynsi sekä inkivääripala.
  3. Laita korianterinvarret lehtineen, chili, valkosipuli, inkivääri, maapähkinävoi, soijakastike sekä seesamiöljy tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhoon. Purista limetin mehu joukkoon. Lisää vesi. Anna koneen käydä kunnes kastike on sileää ja tahnamaista, ei liian juoksevaa. Jos tahna on liian paksua, lisää vettä.
  4. Tahna säilyy jääkaapissa noin viikon ilmatiiviissä rasiassa.

Vinkki! Jos haluat miedompaa kastiketta, lisää maapähkinävoin määrää.

Kommentit (1)

Larzza
Seuraa 
Liittynyt6.9.2016

Kastikeohjeessa on varmaan veden määrässä virhe? Tuosta tulee 1 1/2 desillä vettä aivan litkua. Pitäisikö olla rkl?

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Juhlavassa keitossa on kahta eri kalaa, maukas liemi ja nokare mätiä. Sitruunamajoneesi maustaa kirkasliemisen keiton vielä herkullisemmaksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6 annosta
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Kohtalainen

Juhlava kahden kalan keitto

Ainekset

Liemi
1
ison tai 3–4 pienemmän kalan perkeet
1
sipuli
15
cm
purjon vihreää osaa
½
fenkoli
nokare
voita
2
dl
valkoviiniä
l
vettä
1
tl
kokonaisia valkopippureita
tl
suolaa
Lisäksi
3
porkkanaa
5
kiinteää perunaa
½
fenkoli
15
cm
purjon vaaleaa osaa
n. 600
g
lohifileetä
1
siika- tai kuhafilee
1
prk (200 g)
kirjolohen mätiä
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
tuoretta tilliä
Sitruunamajoneesi
1
muna
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
raastettua sitruunankuorta
2
dl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
rouhaisu
valko- tai mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä ensin liemi. Huuhdo kalanperkeet kylmällä vedellä. Pilko sipuli, purjon vihreä osa sekä fenkoli.
  2. Kuullota sipulia, purjoa ja fenkolia voissa kattilassa. Lisää kattilaan viini. Kiehauta muutama minuutti.
  3. Lisää kattilaan kalanperkeet, vesi, pippurit ja suola. Keitä lientä puoli tuntia. Kuori pinnalle muodostuva vaahto. Siivilöi liemi talteen.
  4. Kuori ja lohko porkkanat ja perunat. Viipaloi fenkoli ja purjon vaalea osa.
  5. Poista kalafileistä nahka. Paloittele fileet kuutioiksi. Valuta mäti siivilässä.
  6. Lisää kalaliemeen porkkanat, perunat, fenkoli ja purjo. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä, noin 15 minuuttia.
  7. Lisää joukkoon kalapalat. Kalat kypsyvät kuumassa liemessä viidessä minuutissa.
  8. Silppua keittoannosten päälle tilliä. Lisää lautasille lusikallinen mätiä ja sitruunamajoneesia.

Majoneesi

  1. Majoneesi onnistuu, kun kaikki ainekset ovat huoneenlämpöisiä. Laita kananmuna sauvasekoittimen korkeaan kulhoon niin, että keltuainen ei hajoa.
  2. Purista sitruunasta mehu ja raasta kuori. Lisää öljy ja mausteet kulhoon. 
  3. Surauta sauvasekoittimella majoneesiksi. 
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.

ET-lehti on lisännyt 338 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.

Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Siemenistä saa reippaasti kuitua ja pehmeitä rasvoja. Hiutale-siemensekoitusta kannattaa tehdä isompi määrä valmiiksi purkkiin. Säilytä hiutalesekoitus jääkaapissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-siemenpuuro

Ainekset

3
dl
höyryttämättömiä kaurahiutaleita
1
dl
kuorittuja siemeniä murskattuna (kurpitsan- ja auringonkukansiemen)
½
dl
paahdettua pellavansiemenrouhetta
1
l
vettä tai kasvimaitoa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kaurahiutaleet, rouhitut siemenet ja pellavansiemenrouhe keskenään mittakannussa.

  2. Mittaa kattilaan maito ja hiutale-siemenseos. Kiehauta ja keitä 5–10 minuuttia. Mausta suolalla.

  3. Tarjoile puuron kanssa halutessasi raejuustoa, marjoja ja hunajaa.