Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2772 reseptiä.
Linkitetty 220 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Georgialaisen keittiön makumaailma on rikas. Nämä saksanpähkinöillä täytetyt munakoisot ovat siitä hyvä esimerkki: täyteläistä, mutta samaan aikaan raikasta. Rullat sopivat moniin eri ruokavalioihin, sillä ne ovat sekä gluteenittomia että vegaanisia.

Kypsennä munakoisot ja tee täyte edellisenä päivänä. Kääri rullat juuri ennen tarjoamista. Jos täytettä jää yli, voit käyttää sitä levitteenä. Pähkinätäyte säilyy jääkaapissa 2-4 päivää ja pakastettuna jopa vuoden.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Georgialaiset munakoisorullat

Ainekset

2
munakoisoa
1/2
dl
ruokaöljyä
Täyte
3
dl (150 g)
saksanpähkinöitä
2
valkosipulinkynttä
6
rkl
kuumaa vettä
1/4
tl
sahramia
3
rkl
tuoretta korianteria hienonnettuna
3
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1
rkl
valkoviinietikkaa
2
tl
jauhettua korianteria
1
tl
suolaa
1/2
tl
cayannepippuria
Lisäksi
1/2
granaattiomenan siemenet tai pakastettuja viinimarjoja

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Leikkaa munakoisot pituussuunnassa 1/2-1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
  2. Sivele munakoisoviipaleet molemmin puolin öljyllä.
  3. Nosta viipaleet leivinpaperoidulle uunipellille ja paista uunissa 10 minuuttia. Voit paistaa munakoisoviipaleet myös tarttumattomassa pannussa ilman öljyä, noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta.
  4. Valmista täyte. Rouhi pähkinät monitoimikoneessa hiekkamaiseksi. Siirrä jauhe kulhoon.
  5. Kuori valkosipulinkynnet ja laita ne kuuman veden ja sahramin kanssa monitoimikoneeseen. Hienonna tasaiseksi liemeksi. Sekoita liemi pähkinäjauheeseen.
  6. Ota muutama yrtinlehti sivuun koristelua varten. Hienonna loput yrtit. Sekoita yrttisilppu, valkoviinietikka ja mausteet täytteeseen.
  7. Levitä 2 rkl täytettä kullekin munakoisoviipaleelle ja kääri rullalle. Koristele rullat yrteillä ja granaattiomenansiemenillä. Tarjoa huoneenlämpöisinä tai kylminä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2772 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Älä kaada maa-artisokkien keitinvettä menemään, vaan hyödynnä siitä syntyvä makuliemi ohran kypsennyksessä. Voit kruunata annoksen lopuksi voisilmällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Maa-artisokkaohratto

Ainekset

500
g
maa-artisokkia
5
dl
vettä
2
rkl
kasvisliemifondia
1
dl
valkoviiniä
1
banaanisalottisipuli
1
rkl
öljyä
4
dl
ohra-ateriajyviä
1
dl
savujuustomurua
1
dl
kermaa
1
rkl
tuoretta salviaa hienonnettuna
½
tl
suolaa
Lisäksi
voita paistamiseen (ja voisilmäksi annokseen)

Työvaiheet

  1. Pese artisokat juuresharjalla ja leikkaa ne noin ½ cm:n viipaleiksi. Kuumenna vesi, kasvisliemifondi ja valkoviini kattilassa kiehuvaksi. Keitä artisokkaviipaleita liemessä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.

  2. Kuori ja hienonna salottisipuli. Paista sipulia öljyssä, laakeassa, kannellisessa paistokasarissa pari minuuttia. Lisää jyvät. Kaada maa-artisokkien liemi joukkoon ja hauduta keskilämmöllä, pari kertaa kypsennyksen aikana sekoittaen noin 10 minuuttia.

  3. Lisää juustomuru kerman kanssa kasariin. Kuumenna. Hienonna salvia ja sekoita se suolan kanssa ohran joukkoon.

  4. Paista maa-artisokkaviipaleita voissa pannussa noin minuutti. Lisää paistetut viipaleet ohran joukkoon.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 300 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Elina Innanen KUVA Ninna Lindström

Herkullisen kasvisbolognesen salaisuus on soijarouheen käsittelyssä. Lisää soijarouhe pannulle kuivana ja paahda sitä runsaassa öljyssä mausteiden kanssa ennen nesteen lisäämistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Soijabolognese

Ainekset

1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
ruukku
basilikaa
tl
fenkolinsiemeniä
1
tl
savupaprikajauhetta
3
rkl
oliiviöljyä
2
dl
tummaa soijarouhetta
dl
vahvaa kasvislientä
2
tlk (á 400 g)
laadukasta tomaattimurskaa
noin 1
dl
vettä
1
rkl
tomaattisosetta
1
rkl
balsamiviinietikkaa
1
tl
sokeria tai vaaleaa siirappia
mustapippuria myllystä
suolaa
Lisäksi
300
g
pappardelle-pastaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja silppua sipuli. Hienonna valkosipulinkynnet. Irrota basilikasta lehdet ja silppua ne kevyesti. Hienonna basilikan varret. Murskaa fenkolinsiemenet kevyesti morttelissa.
  2. Kuumenna iso paistinpannu ja lisää sille öljy, fenkolinsiemenet ja savupaprikajauhe. Kuullota hetki, kunnes mausteista alkaa irrota tuoksua. Lisää sitten pannulle sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota, kunnes ne ovat pehmenneet.
  3. Mittaa pannulle kuiva soijarouhe ja paista sitä pannulla 1–2 minuuttia. Lisää sitten pannulle noin ⅓ kasvisliemestä ja paista, kunnes neste on imeytynyt. Jatka nesteen lisäämistä muutamassa erässä paistaen soijarouhe kuivaksi nesteen lisäämisen välillä.
  4. Kun kaikki kasvisliemi on imeytynyt soijarouheeseen, lisää pannulle tomaattimurska. Huuhtele tölkit vedellä ja kaada vesi pannulle. Lisää vielä tomaattisose, balsamiviinietikka, sokeri ja silputut basilikan varret. Hauduttele kastiketta noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää kastikkeen joukkoon lopuksi mustapippuri ja silputtu basilika. Tarkista suola.
  5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta pasta ja sekoita bolognese-kastike pastan joukkoon.

Kommentit (0)

Jussi Aumo on lisännyt 19 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
Lehtikaali-mustapapupata
Lehtikaali-mustapapupata

Superedullinen ja maukas kasvisruoka.

Tomaatti- ja kookospohjainen pataruoka, jolle lehtikaali tuo väriä, pavut täyttävyyttä ja ja sambal oelek potkua. Tarjoile esim. ruokakauran tai ruokavehnän kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Lehtikaali-mustapapupata

Ainekset

1
keltasipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
tuoretta, raastettua inkivääriä
2
rkl
curryjauhetta
1
rkl
tomaattipyree
0,5-1
tl
sambal oelek (itse laitoin 1 tl)
1
kasvisliemikuutio
5
dl
mustapapuja (käytin 2 purkkia, joissa papujen osuus 230 g)
100
g
puhdistettua ja revittyä lehtikaalia (kovat kannat pois), tuore tai pakaste
4
dl
tomaattimurskaa
2-2,5
dl
kookosmaitoa (käytin 2,5 dl, koska purkki oli sen kokoinen)
öljyä paistamiseen.

Työvaiheet

1. Sulata lehtikaali, jos käytät pakastetta. Jos käytät tuoretta, revi lehtikaali sopiviksi paloiksi ja poista kovat kantaosat. Valuta pavut.
2. Kuori ja pilko sipuli ja murskaa valkosipulit. Raasta inkivääri hienoksi. Paista suurella pannulla keskilämmöllä 3-5 min., kunnes sipuli on pehmennyt.
3. Lisää curry, tomaattipyree, sambal oelek ja hienonnettu liemikuutio. Paista seosta muutama minuutti.
4. Lisää lehtikaalit pannuun ja paista miedolla lämmöllä sen verran, että ne painuvat hieman kasaan ja lisää sitten valutetut pavut. Paista vielä muutama minutti.
5. Lisää tomaattimurska ja kookosmaito. Anna porista matalalla lämmöllä 10-15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
6. Tarjoile esim. ruokakauran, ruokavehnän tai riisin kera.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1400 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Köyhän miehen parsaksi kutsutun mustajuuren maku pääsee kunniaan, kun keität sitä ensin mausteliemessä. Voissa paistamisen ansiosta mustajuuri saa kauniin kullanruskean pinnan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Mustajuurta parsan tapaan

Ainekset

6
mustajuurta
½
sitruuna
Liemi
6
dl
kanalientä
2
rkl
hunajaa
1
rkl
voita
1
laakerinlehti
½
sitruuna
Lisäksi
1
dl
kuivaa valkoviiniä
2
rkl
voita
½
tl
mustapippuria
Päälle
manteleita

Työvaiheet

  1. Laita kulhoon kylmää vettä ja purista puolikkaan sitruunan mehu joukkoon. Kuori mustajuuret ja puolita. Laita mustajuuret sitruunaveteen, jotta ne eivät tummu.
  2. Mittaa liemen ainekset paistinpannulle ja kiehauta. Nosta mustajuuret liemeen ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä, mutta niissä on vielä vastusta. Anna jäähtyä liemessään 10 minuuttia.
  3. Paahda sillä aikaa mantelit kuivalla kuumalla pannulla. Anna jäähtyä ja rouhi karkeasti.
  4. Nosta mustajuuret liemestä ja kuivaa paperiin. Säästä liemi!
  5. Kuumenna 1 rkl voita toisella pannulla ja paista mustajuuret kullankeltaiseksi voissa. Lisää 1 dl valkoviiniä ja anna haihtua puoleen. Lisää 1 dl keitinlientä ja jatka keittämistä, kunnes kastike sakenee. Lisää vielä 1 rkl voita ja mausta mustapippurilla.
  6. Tarjoa mustajuuret kastikkeen ja mantelirouheen kanssa.

Kommentit (0)