Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1478 reseptiä.
Linkitetty 122 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Kypsennä munakoisot ja tee täyte edellisenä päivänä. Kääri rullat juuri ennen tarjoamista.

Vinkki: jos täytettä jää yli, voit käyttää sitä levitteenä. Pähkinätäyte säilyy jääkaapissa 2-4 päivää ja pakastettuna jopa vuoden.

Annoksia
10
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Georgialaiset munakoisorullat

Ainekset

2
munakoisoa
1/2
dl
ruokaöljyä
Täyte
3
dl (150 g)
saksanpähkinöitä
2
valkosipulinkynttä
6
rkl
kuumaa vettä
1/4
tl
sahramia
3
rkl
tuoretta korianteria hienonnettuna
3
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1
rkl
valkoviinietikkaa
2
tl
jauhettua korianteria
1
tl
suolaa
1/2
tl
cayannepippuria
Lisäksi
1/2
granaattiomenan siemenet tai pakastettuja viinimarjoja

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Leikkaa munakoisot pituussuunnassa 1/2-1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
  2. Sivele munakoisoviipaleet molemmin puolin öljyllä.
  3. Nosta viipaleet leivinpaperoidulle uunipellille ja paista uunissa 10 minuuttia. Voit paistaa munakoisoviipaleet myös tarttumattomassa pannussa ilman öljyä, noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta.
  4. Valmista täyte. Rouhi pähkinät monitoimikoneessa hiekkamaiseksi. Siirrä jauhe kulhoon.
  5. Kuori valkosipulinkynnet ja laita ne kuuman veden ja sahramin kanssa monitoimikoneeseen. Hienonna tasaiseksi liemeksi. Sekoita liemi pähkinäjauheeseen.
  6. Ota muutama yrtinlehti sivuun koristelua varten. Hienonna loput yrtit. Sekoita yrttisilppu, valkoviinietikka ja mausteet täytteeseen.
  7. Levitä 2 rkl täytettä kullekin munakoisoviipaleelle ja kääri rullalle. Koristele rullat yrteillä ja granaattiomenansiemenillä. Tarjoa huoneenlämpöisinä tai kylminä.
Hyvä terveys on lisännyt 94 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Piia Arnould

Ahven, tuo maanmainio kala! Kaveriksi sille sopii rapsakka kaalisalaatti, väriä ja vitamiineja pullollaan.

Vinkki: Kuorruta ahvenfileet vaihteeksi chiasiemenillä ja paista rapeiksi. Supersiemenissä on runsaasti kuitua, kalsiumia, vitamiineja ja omega-3:sta

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Paistettua ahventa ja punakaali-coleslaw

Ainekset

600
g
ahvenfileitä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
valkopippuria
1
muna
3
rkl
korppujauhoja
3
rkl
chiasiemeniä
Salaatti
400
g
punakaalia
2
porkkanaa
1
hapan omena (esim. Granny smith)
1
tl
fenkolin siemeniä
1/2
tl
suolaa
1
dl
bulgarian jogurttia
1
rkl
omenaviinietikkaa
1
tl
piparjuurta raasteena (tuubista)
1/4
tl
mustapippuria
2
tl
hunajaa
Lisäksi
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Aloita salaatista. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi kulhoon. Kuori porkkanat ja omena ja leikkaa ne myös suikaleiksi ja lisää kaalin joukkoon. Lisää kulhoon fenkolin siemenet ja suola ja sekoita hyvin esim. puukauhauhalla painellen niin että kaalin rakenne hieman rikkoontuu ja mehustuu.
  2. Sekoita pienessä kulhossa jogurtti, etikka, piparjuuri, mustapippuri ja hunaja. Yhdistä kastike salaattiin ja sekoita tasaiseksi. Anna maustua kylmässä kalan valmistumisen ajan.
  3. Mausta ahvenfileet suolalla ja pippurilla. Riko muna lautaselle ja vatkaa sen rakenne rikki haarukalla. Sekoita toisella lautasella korppujauhot ja chiasiemenet. Pyörittele ahvenfileet yksi kerrallaan ensin munassa ja sitten korppujauhochiasiemenseoksessa. Paista leivitetyt fileet kuumalla pannulla öljyssä kypsiksi noin 1 minuutti per puoli.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 122 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Annoksia
1 pellilinen
Vaikeustaso
Helppo

Broiler-mozzarella pizza

Ainekset

Pohja:
2
Dl
Vettä
25
G
Hiivaa
4 1/2
Dl
Durumvehnäjauhoja
Öljyä
1/2
Tl
Suolaa
Täytteet:
Tomaattipyre
Juustoraaste
Mozzarella palloja
Broileria
Kevätsipulia
Kirsikkatomaatteja
Paiston jälkeen koristeeksi:
Rucola
Timjami

Työvaiheet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Lisää suola, jauhot ja öljy. Sekoita tasaiseksi.
Alusta pizzataikinaa muutama minuutti.
Anna kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa, kunnes taikina on kaksinkertainen (vähintään 30 minuuttia).
Kauli taikina ohueksi pizzapohjaksi. Lisää täytteet.
Paista pizzapohjaa 250 asteessa 10–15 minuuttia.

Kommentit (1)

Jauho

Ei ole meidän kaupoissa durumvehnää. Täytyy tyytyä tavalliseen.

Hyvä terveys on lisännyt 94 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Piia Arnould

Hopeakylkinen siika on hienon makuinen, täyteläinen kala, joka saa täydellisen makuparin pinaatista. Jos kaipaat tuhdimpaa lisuketta, täysjyväbulgur tai kuskus sopivat hyvin.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Siikaa ja pinaattia

Ainekset

600
g
siikafileetä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
rouhittua valkopippuria
2
dl
kuivaa omenasiideriä
3
dl
kasvislientä
10
salvian lehteä
1
keltuainen
1
dl
laktoositonta ruokakermaa (rasvaa 15 %)
Pinaattilisäke
1/2
(luomu) laktoositonta ruokakermaa (rasvaa 15 %)
1
valkosipulinkynsi
200
g
tuoretta pinaattia
1
rkl
öljyä
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Poista siikafileistä mahdolliset ruodot. Leikkaa fileet sopiviksi annospaloiksi ja mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Raasta sitruunan kuori ja hienonna valkosipulinkynsi pinaattilisuketta varten.
  3. Kuumenna laakeassa, kannellisessa paistinpannussa siideri ja kasvisliemi kiehuvaksi. Lisää salvian lehdet ja kalafileet nahkapuoli ylöspäin pannulle. Laske lämpöä ja anna kalojen kypsyä kannen alla hiljaa poreillen 5 minuuttia.
  4. Nosta kalapalat lautaselle ja pidä lämpimänä folion alla. Kaada höyrytysliemi siivilän läpi pieneen kattilaan ja vispilöi joukkoon keltuainen sekä ruokakerma. Kuumenna sekoitellen, kunnes kastike hieman saostuu.
  5. Laita paistinpannu takaisin levylle. Paista pinaattia ja valkosipulia kuumalla pannulla öljyssä noin minuutti ja mausta lopuksi sitruunankuoriraasteella ja suolalla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1478 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Barry MacNamara KUVA Sami Repo

Parsarisotto on Barry McNamaran muisto Kataloniasta. Taste of Helsinki -ruokafestivaalin Suomeen tuonut Namara kertoo, että vuonna 2010 hän oli matkalla vaimonsa kanssa, kun islantilainen tulivuori pysäytti Euroopan lentoliikenteen. "Juutuimme viikoksi Katalonian maaseudulle ja keräsimme...

Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsarisotto

Ainekset

1
dl
kuivattuja sieniä
1 1/2
l
kana- tai kasvislientä
2
salottisipulia
1
valkosipulinkynsi
50
g
voita
3
dl
risottoriisiä
1,2
dl
kuivaa, kevyttä valkoviiniä (esim. Pinot Grigio)
500
g
vihreää parsaa
Tarjoiluun
parmesaania
tuoretta kirveliä

Työvaiheet

  1. Valmista liemi: laita kuivatut, hieman pienityt sienet kana- tai kasvisliemeen. Keitä hiljalleen 10 minuuttia.
  2. Kuori ja silppua salottisipulit sekä valkosipulinkynsi hienoksi. Kuumenna voi paistokasarissa tai isossa paistinpannussa. Kuullota salottisipulia muutama minuutti keskilämmöllä ja lisää valkosipuli. Kuullota noin 5 minuuttia, kunnes salottisipuli on ”läpinäkyvää.” Varo ruskistamasta.
  3. Lisää riisi pannulle ja kuullota myös se läpinäkyväksi. Lisää lämpöä ja kypsennä riisiä voi-sipuliseoksessa pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää viini ja sekoita, kunnes viini on imeytynyt riisiin.
  4. Lisää 2 dl kuumaa sienilientä ja kuumenna sekoitellen, kunnes liemi on imeytynyt. Lisää lientä aina kauhallinen kerrallaan ja anna imeytyä. Jatka näin, kunnes riisi on lähes kypsää, al dente. Risotto valmistuu noin 20 minuutissa.
  5. Sillä välin kuin risotto kypsyy, kuori ja pilko parsat muutaman sentin paloiksi. Keitä tai höyrytä ne pienessä kannellisessa kattilassa tai paistinpannussa 2 desilitrassa vettä voinokareen, suolan ja pippurin kanssa. Varmista, ettei vesi kiehu kuiviin. Siivilöi parsat.
  6. Kun risotto on valmista, lisää vielä noin 1 dl lientä, sillä risotto saa olla hyvin löysää. Lopuksi lisää raastettu parmesaani, keitetyt parsat ja yrtit. Mausta makusi mukaan. Höylää päälle muutama siivu parmesaania ja viimeistele annos tuoreella kirvelillä. Tarjoa heti.

Kommentit (0)