
Georgialaisen keittiön makumaailma on rikas. Nämä saksanpähkinöillä täytetyt munakoisot ovat siitä hyvä esimerkki: täyteläistä, mutta samaan aikaan raikasta. Rullat sopivat moniin eri ruokavalioihin, sillä ne ovat sekä gluteenittomia että vegaanisia.
Kypsennä munakoisot ja tee täyte edellisenä päivänä. Kääri rullat juuri ennen tarjoamista. Jos täytettä jää yli, voit käyttää sitä levitteenä. Pähkinätäyte säilyy jääkaapissa 2-4 päivää ja pakastettuna jopa vuoden.
Georgialaiset munakoisorullat
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Leikkaa munakoisot pituussuunnassa 1/2-1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
- Sivele munakoisoviipaleet molemmin puolin öljyllä.
- Nosta viipaleet leivinpaperoidulle uunipellille ja paista uunissa 10 minuuttia. Voit paistaa munakoisoviipaleet myös tarttumattomassa pannussa ilman öljyä, noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta.
- Valmista täyte. Rouhi pähkinät monitoimikoneessa hiekkamaiseksi. Siirrä jauhe kulhoon.
- Kuori valkosipulinkynnet ja laita ne kuuman veden ja sahramin kanssa monitoimikoneeseen. Hienonna tasaiseksi liemeksi. Sekoita liemi pähkinäjauheeseen.
- Ota muutama yrtinlehti sivuun koristelua varten. Hienonna loput yrtit. Sekoita yrttisilppu, valkoviinietikka ja mausteet täytteeseen.
- Levitä 2 rkl täytettä kullekin munakoisoviipaleelle ja kääri rullalle. Koristele rullat yrteillä ja granaattiomenansiemenillä. Tarjoa huoneenlämpöisinä tai kylminä.