
Nyhtömenetelmä ja maustaminen tuovat tavallisen tofun parhaat puolet esiin. Kun annokseen yhdistää japanilaisen majoneesin ja tattariset nuudelit, se on siinä.
Tofun valmistaminen ei aina vaadi erityisiä niksejä ja temppuja. Huolellinen tofun kuivaaminen riittää, ja tässä reseptissä sen voi tehdä keittiöpyyhkeessä puristelemalla.
Ei haittaa, vaikka tofu hajoaisi kuivaksi puristeltaessa, sillä tarkoitus on repiä se pieniksi suupaloiksi. Revitty tofu maustetaan suolalla ja pyöritellään öljyssä. Sen jälkeen se paistetaan kuumalla pannulla pinnaltaan rapeaksi ja hieman ruskistuneeksi.
Pannu otetaan pois levyltä ja tofun joukkoon kaadetaan makuöljy, jossa on tuoretta chiliä sekä inkivääriä. Niiden maut pehmenevät juuri sopivasti vielä lämpimällä pannulla. Tofu tarjotaan nuudeleiden, tuoreen pinaatin ja japanilaisen majoneesi kanssa.
Nyhtötofu ja nuudelit
Ainekset
Työvaiheet
-
Puristele tofu puhtaalla keittiöpyyhkeellä huolellisesti kuivaksi. (Hieman pidemmän kaavan mukaan kuivaa tofu näin: leikkaa tofu muutamaan osaan. Laita palat puhtaan keittiöpyyhkeen väliin ja aseta leikkuulauta painoksi. Anna kuivua 10-15 minuuttia). Revi tofu kulhoon suupaloiksi. Lisää joukkoon 1 rkl öljyä ja suola.
-
Hienonna chili ja raasta inkivääri. Yhdistä ne lopun öljyn kanssa.
-
Keitä nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja kuivaa pinaatti.
-
Paista tofua pannulla 4–5 minuuttia tai kunnes se on saanut rapeutta pintaansa. Ota pannu liedeltä. Lisää öljy-inkivääri-chiliseos.
-
Jaa pinaatti, nuudelit ja tofu lautasille. Viimeistele mirinillä ja majoneesilla.