Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2118 reseptiä.
Linkitetty 43 keittokirjaan.
OHJE Anni Kravi KUVA Tuomas Kolehmainen

Havaijilainen poke yhdistää aasialaisia mausteita ja tofua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Poke-kulho tofusta

Ainekset

1
kypsä avokado
1 +1
rkl
sitruunamehua
1/4
tl
wasabijauhetta
1
pkt
(240 g) maustamatonta tofua
1
tl
nori-merilevähiutaleita
1
dl
kvinoaa
1
rkl
tummaa riisiviinietikkaa
(2 tl tamari-soijakastiketta)
1
dl
pakastettuja edamame-eli soijapapuja (esim. Pirkka)
1
pieni porkkana
1
raitajuuri
1/2
pieni kurkku
1
kevätsipulin varsi
1
tl
Mustia seesaminsiemeniä
Lisäksi
tamari-soijakastiketta

Työvaiheet

  1. Halkaise avokado ja poista kivi. Sivele toisen puolikkaan pintaan sitruunamehua tummumisen estämiseksi ja siirrä se sivuun odottamaan. Soseuta toinen puolikas haarukalla. Sekoita 1 rkl sitruunamehua ja wasabi soseeseen.
  2. Huuhtele tofu juoksevan kylmän veden alla. Painele se talouspaperilla kuivaksi. Kuutioi tofu ja sekoita se avokadotahnan kanssa. Ripottele norihiutaleet päälle.
  3. Huuhtele kvinoa hyvin. Keitä se kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valmistele sillä välin muut aineet. Anna kvinoan jäähtyä. Sekoita joukkoon 1 rkl riisiviinietikkaa ja halutessasi tamari-soijakastiketta.
  4. Sulata edamame-pavut pakkauksen ohjeen mukaan.
  5. Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Pese raitajuuri huolellisesti ja viipaloi siitä seitinohuita viipaleita mandoliinilla tai juustohöylällä. Leikkaa kurkku ohuiksi, pitkiksi tikuiksi. Leikkaa kevätsipu-lin vihreä varsi ohuiksi renkaiksi. Viipaloi avokadonpuolikas.
  6. Asettele kaikki aineet kahteen kulhoon: pohjalle kvinoaa ja päälle tofua, papuja ja kasviksia. Ripottele pinnalle vielä kevätsipulia ja seesaminsiemeniä. Mausta tamari-soijakastikkeella oman maun mukaan.

Vinkki Tamari-soijakastike on gluteeniton ja täyteläisen makuinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2118 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Jaakko Impiö KUVA Panu Pälviä

Bar Cónissa kokkaava Janne Ahola rakastaa Pohjois-Afrikan makuja. Jannen keittiössä porisee usein sunnuntaisin kalatagine, jota lapsetkin fanittavat. Ihanan mausteinen tagine valmistuu yhdessä padassa, jonka voi melkein unohtaa liedelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50
Vaikeustaso
Helppo

Marokkolainen kalatagine

Ainekset

1
fenkoli
1
sipuli
1
sipuli
1
tl
oliiviöljyä
3
valkosipulinkynttä
2
tähtianista
1
rkl
fenkolinsiemeniä
1/2
tl
juustokuminaa
1/2
g
sahramia
1
tlk (240 g)
säilyketomaatteja
3
dl
kalalientä fondista
300
g
kalafileitä (esim. kuha tai siika)
1
pkt (450 g)
kuorellisia sinisimpukoita (Pirkka, pakaste)
1
tl
suolaa
1
tl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Paloittele porkkanat ja fenkoli noin 3 cm:n paloiksi.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota sitä öljyssä padassa keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää hienonnetut valkosipulinkynnet ja mausteet ja jatka kuullottamista 5 minuuttia.
  3. Lisää kasvikset, tomaatit ja kalaliemi pataan. Peitä kannella ja hauduta miedolla lämmöllä 30 minuuttia.
  4. Paloittele kala 3 cm:n paloiksi. Lisää kalat ja simpukat pataan. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
  5. Mausta tagine suolalla ja sitruunamehulla.

Vinkki Tee taginelle kastike turkkilaisesta jogurtista, hienonnetusta korianterista ja raastetusta limetinkuoresta.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 678 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Joulumausteinen manteli-chai lämmittää ihanasti. Tarjoa se pikkujouluissa tai jouluyön jälkkärijuomana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
35 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Manteli-chai

Ainekset

2
l
vettä
3
kanelitankoa
4
tl
kokonaisia neilikoita
4
tähtianista
1
dl
mustia teelehtiä
4
rkl
ruokosokeria
6
dl
mantelimaitoa
kanelia

Työvaiheet

  1. Mittaa vesi ja mausteet kattilaan. Keitä hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia. Ota kattila pois levyltä. Lisää teelehdet. Hauduta 6 minuuttia. Siivilöi juoma. Lisää sokeri liukenemaan joukkoon.
  2. Kuumenna mantelimaito.
  3. Kaada teetä kuppeihin. Lisää päälle kuumaa mantelimaitoa ja ripaus kanelia.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 678 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Lasse Lecklin

Kokeile joululaatikkoa tänä vuonna maa-artisokkasoseesta. Ihanan pähkinäinen maku sopii yhteen muiden jouluruokien kanssa. Mikä parasta, tämä vuoka on sekä vegaaninen että gluteeniton.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
10 min + 40 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Maa-artisokka-mantelivuoka

Ainekset

1
pkt (400 g)
maa-artisokkasosetta (esim. Suvituore)
1
pkt (150 g)
vegaanista kaurapohjaista tuorejuustoa
½
dl
mantelijauhetta
1
rkl
siirappia
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
¼
tl
muskottipähkinää
Pinnalle
¾
dl
kuorittuja manteleita

Työvaiheet

  1. Sekoita maa-artisokkasose, tuorejuusto, mantelijauhe, siirappi ja mausteet kulhossa.
  2. Voitele pieni uunivuoka maidottomalla margariinilla ja kaada sose vuokaan. Tasoita pinta.
  3. Rouhi mantelit veitsellä karkeasti ja ripottele vuoan pinnalle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
  4. Anna jäähtyä tunti ennen tarjoamista, jolloin vuoan rakenne hieman kiinteytyy.

Vinkki! Voit tehdä samalla ohjeella vuoan myös 400 grammasta palsternakka- tai bataattisosetta.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 678 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Raikas jäädytetty juustokakku sopii joulun jälkiruuaksi tai kahvipöytään. Lumihuippuja muistuttavat juhlavat koristeet valmistuvat silkinsileästä sveitsiläisestä marengista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–12 palaa
Valmistusaika
45 minuuttia + jäädytys 4 tuntia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Appelsiinijäädykekakku

Ainekset

Pohja
2
munaa
¾
dl
sokeria
2
rkl
perunajauhoja
½
dl
mantelijauhetta
½
tl
leivinjauhetta
Täyte
2
dl
kuohukermaa
1
prk (250 g)
maitorahkaa
1
rs (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
100
g
mantelimassaa
1
dl
appelsiinimarmeladia
¾
dl
tomusokeria
Päälle
1
dl
appelsiinimarmeladia
Sveitsiläinen marenki
4
valkuaista
2
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
tomusokeria
(kuivattuja appelsiinirenkaita)

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne kevyesti sekoittaen vaahtoon.
  2. Pingota leivinpaperi pienen, irtopohjaisen kakkuvuoan (ø 15 cm) pohjalle. Kaavi taikina vuokaan. Paista pohjaa uunissa noin 15 minuuttia.
  3. Vatlaa täytettä varten kerma kuohkeaksi. Lisää joukkoon rahka ja tuorejuusto. Raasta mantelimassa karkealla terällä. Lisää raaste, marmeladi ja tomusokeri rahkaseokseen.
  4. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahdeksi kerrokseksi. Laita toinen kakkupohja vuokaan. Levitä päälle puolet täytteestä. Lisää toinen kakkupohja ja taas puolet täytteestä. Pingota tuorekelmu tiiviisti vuoan päälle. Nosta kakku pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi.
  5. Ota kakku pakastimesta 40 minuuttia ennen tarjoilua. Valmista odotellessa sveitsiläinen marenki vesihauteessa. Erota valkuaiset kulhoon, joka sopii kattilan päälle. Lisää joukkoon sokeri ja vaniljasokeri.
  6. Laita kattilaan vettä kiehumaan ja nosta marenkikulho kattilan päälle. Veden ei tarvitse osua kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella 10 minuuttia, kunnes marengista tulee paksua ja kiiltävää.
  7. Levitä kakun pinnalle appelsiinimarmeladia ja lusikoi marenki kakun päälle huipuiksi. Koristele pinta tomusokerilla ja kuivatuilla appelsiinirenkailla.

Vinkki! Kuivaa appelsiinirenkaat koristeeksi näin: Pese appelsiini. Leikkaa hedelmä renkaiksi ja renkaat puolikkaiksi. Levitä palat uuniritilälle. Kuumenna uuni 50 asteeseen. Kuivaa appelsiinit rapeiksi. Kuivaus kestää useita tunteja, mutta sen voi tehdä hyvissä ajoin ennen joulukiireitä.

Kommentit (0)