Selleripihvien rapea kuori syntyy manteleista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6 pihviä
30 min
Helppo
Manteli-selleripihvit
Ainesosat
600
g
juuriselleriä
1
kananmuna
50
g
voita
1
tl
sormisuolaa
Vaiheet
- Tee ensin mantelikuorrute (ks. ohje alhaalla). Pese selleri juuresharjalla ja leikkaa se noin sentin kiekoiksi. Leikkaa kiekoista kuori irti.
- Keitä sellerikiekkoja suolalla maustetussa vedessä (½ l vettä, 1 tl suolaa) noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat napakan pehmeitä. Lisää vettä tarvittaessa.
- Riko kananmuna laakealle lautaselle, vatkaa sen rakenne rikki haarukalla. Laita toiselle lautaselle puolet mantelikuorrutteesta.
- Nosta sellerikiekot vedestä ja taputtele ne kuiviksi talouspaperilla. Pyöräytä kiekot ensin munassa ja sitten mantelikuorrutteesta. Paista pihvejä voissa pannussa kummaltakin puolelta 2 minuuttia eli kunnes pinta saa kauniin sävyn. Ripottele suola selleripihvien pintaan. Tarjoa loppu mantelikuorrute ripotteena pihvien kanssa.
Mantelikuorrute
Ainesosat
1
dl
kuorittuja manteleita
1/2
dl
pistaaseja
2
tl
sinapinsiemeniä
2
tl
juustokuminaa
1/2
tl
chilijauhetta
1
rkl
seesaminsiemeniä
Vaiheet
- Paahda aineksia seesaminsie-meniä lukuun ottamatta paistinpannussa keskilämmöllä 2 mi-nuuttia, kunnes ne saavat väriä.
- Laita ainekset tehosekoittimeen ja jauha rouheeksi.
- Paahda lopuksi seesaminsieme-niä pannussa keskilämmöllä 1–2 minuuttia. Sekoita seesaminsie-menet mausteseokseen.
(15 min)