
Selleripihvien rapea kuori syntyy manteleista.
Manteli-selleripihvit
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin mantelikuorrute (ks. ohje alhaalla). Pese selleri juuresharjalla ja leikkaa se noin sentin kiekoiksi. Leikkaa kiekoista kuori irti.
- Keitä sellerikiekkoja suolalla maustetussa vedessä (½ l vettä, 1 tl suolaa) noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat napakan pehmeitä. Lisää vettä tarvittaessa.
- Riko kananmuna laakealle lautaselle, vatkaa sen rakenne rikki haarukalla. Laita toiselle lautaselle puolet mantelikuorrutteesta.
- Nosta sellerikiekot vedestä ja taputtele ne kuiviksi talouspaperilla. Pyöräytä kiekot ensin munassa ja sitten mantelikuorrutteesta. Paista pihvejä voissa pannussa kummaltakin puolelta 2 minuuttia eli kunnes pinta saa kauniin sävyn. Ripottele suola selleripihvien pintaan. Tarjoa loppu mantelikuorrute ripotteena pihvien kanssa.
Mantelikuorrute
Ainekset
Työvaiheet
- Paahda aineksia seesaminsie-meniä lukuun ottamatta paistinpannussa keskilämmöllä 2 mi-nuuttia, kunnes ne saavat väriä.
- Laita ainekset tehosekoittimeen ja jauha rouheeksi.
- Paahda lopuksi seesaminsieme-niä pannussa keskilämmöllä 1–2 minuuttia. Sekoita seesaminsie-menet mausteseokseen.
(15 min)