Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Arjen nopeat
Gluteeniton
10:56 | 20.2.2017

Manteli-selleripihvit

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Selleripihvien rapea kuori syntyy manteleista.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6 pihviä
30 min
Helppo

Manteli-selleripihvit

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

600
g
juuriselleriä
1
kananmuna
50
g
voita
1
tl
sormisuolaa

Vaiheet

  1. Tee ensin mantelikuorrute (ks. ohje alhaalla). Pese selleri juuresharjalla ja leikkaa se noin sentin kiekoiksi. Leikkaa kiekoista kuori irti.
  2. Keitä sellerikiekkoja suolalla maustetussa vedessä (½ l vettä, 1 tl suolaa) noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat napakan pehmeitä. Lisää vettä tarvittaessa.
  3. Riko kananmuna laakealle lautaselle, vatkaa sen rakenne rikki haarukalla. Laita toiselle lautaselle puolet mantelikuorrutteesta.
  4. Nosta sellerikiekot vedestä ja taputtele ne kuiviksi talouspaperilla. Pyöräytä kiekot ensin munassa ja sitten mantelikuorrutteesta. Paista pihvejä voissa pannussa kummaltakin puolelta 2 minuuttia eli kunnes pinta saa kauniin sävyn. Ripottele suola selleripihvien pintaan. Tarjoa loppu mantelikuorrute ripotteena pihvien kanssa.

Mantelikuorrute

Ainesosat

1
dl
kuorittuja manteleita
1/2
dl
pistaaseja
2
tl
sinapinsiemeniä
2
tl
juustokuminaa
1/2
tl
chilijauhetta
1
rkl
seesaminsiemeniä

Vaiheet

  1. Paahda aineksia seesaminsie-meniä lukuun ottamatta paistinpannussa keskilämmöllä 2 mi-nuuttia, kunnes ne saavat väriä.
  2. Laita ainekset tehosekoittimeen ja jauha rouheeksi.
  3. Paahda lopuksi seesaminsieme-niä pannussa keskilämmöllä 1–2 minuuttia. Sekoita seesaminsie-menet mausteseokseen.

(15 min)

Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
gluteeniton deli
Vegebaari
Manteli-selleripihvit

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini