Hyvä terveys on lisännyt 126 reseptiä.
Linkitetty 219 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Päivi Ristell

Vain 20 minuutissa valmistuvat porkkanapyörykät ovat ruokaisia, sillä pyörykkämassan joukkoon soseutetaan proteiinipitoisia valkoisia papuja. Raikas jogurttikastike viimeistelee aterian!

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Mehevät porkkanapyörykät

Ainekset

300
g
porkkanoita
1
tlk (400 g)
valkoisia kypsiä papuja
2
rkl
sitruunanmehua
1/2
dl
hienonnettua minttua, persiljaa tai korianteria
1
kananmuna
100
g
juustoraastetta, esim. gouda
(½ tl jauhettua juustokuminaa)
Kastike
2
dl
maustamatonta rasvatonta jogurttia
2
tl
seesaminsiemenöljyä
1/2
dl
hienonnettua korianteria

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta porkkanat raastimen karkealla terällä. Huuhtele pavut lävikössä kylmällä vedellä ja soseuta kulhossa sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon porkkanaraaste, sitruunanmehu, hienonnetut yrtit, kananmuna ja juustoraaste. Mausta halutessasi juustokuminalla.
  2. Levitä leivinpaperi uunipellille. Nostele pyörykkätaikinasta nokareita leivinpaperin päälle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pyörykät ovat hieman ruskistuneet.
  3. Valmista kastike. Sekoita jogurtin joukkoon tilkka seesaminsiemenöljyä. Hienonna korianteri ja lisää joukkoon tai ripottele pyöryköiden päälle.

Kommentit (6)

Vierailija

Ei kai papuja kande huuhdella, päinvastoin, tölkin liemi mukaan taikinaan. Liian kosteuden voi imeyttää jauhoihin tai vaikka sesaminsiemeniin.

Vierailija

Juustoa, kananmunaa ja jugurttia. Onpa taas niin vegeä... Varsinainen kolesterolipommi muutenkin.

Vierailija

Kasvisruokaa joo,mutta vegeä ei.

Herne

Juu, kyllä se on kuolemaksi, kun on mukana muutakin kuin porkkanaa. :D Kolesterolipommi...

Vierailija

Vege =/= vegaani

Vierailija

Kaikki kasvisruokahan ei ole vegaanista. Eikä tarvitsekaan olla.

Ihan maidotonta meininkiä on lisännyt 8 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Laktoositon ja maidoton kalakeitto
Laktoositon ja maidoton kalakeitto

Herkullinen vaalea kalakeitto on mahdollista valmistaa maidottomana ja laktoosittomana vaikkapa soijajuomaa käyttäen. Keiton mausta tulee pehmeä ja täyteläinen. Kalasopan voi tietysti valmistaa myös kirkkaaseen liemeen. Tälllä kertaa halusin kuitenkin käyttää "esikuvana" vanhaa...

Mahtavat maitotuotteiden korvaajat

Kun haluat korvata maidon ja kerman, kasvisjuomat ja -kermat antavat loistavan mahdollisuuden leipoa ja laittaa ruokaa miltei tavalliseen tapaan. Muutama yllätys tulee välillä kohdalle ja varsinkin ne vinkit ja erheet haluan jakaa...

Annoksia
6
Vaikeustaso
Kohtalainen

Haukikeitto soijamaidolla

Ainekset

500
g
haukifileetä, nahaton
500
g
kiinteää perunaa (= n.5 kpl)
200
g
porkkanaa (= n.2 kpl)
1
kpl
keltasipuli, keskikokoinen
7
dl
kasvis- tai kalalientä (kuutioista tai valmiina)
4
kpl
maustepippuria
0,5 - 1
tl
hienoa suolaa
3
dl
makeuttamatonta soijajuomaa
tuoretta tilliä
kevätsipulia (tai purjoa)
lisämaustamiseen sitruunapippuria tarpeen mukaan

Työvaiheet

1. Kuori ja paloittele perunat, porkkanat ja sipuli (reilun suupalan kokoisiksi paloiksi).

2. Kiehauta kattilassa kasvis- tai kalaliemi ja lisää samalla joukkoon mustapippurit.

3. Lisää liemeen paloitellut juurekset ja sipuli, keitä ne miltei kypsiksi.

4. Leikkaa haukifileet kolmeen tai neljään osaan ja ripottele niiden päälle hieman suolaa. Laita kalapalat kattilaan limittäin, kypsyneiden keittokasvisten päälle ja anna niiden höyrystyä kypsiksi. Pidä kattilan kansi kiinni ja anna keiton poreilla hiljalleen. Noin 5-7 minuutin kypsennys riittää.

5. Nosta kypsyneet haukipalat kattilasta lautaselle ja paloittele ne sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Samalla on hyvä tarkistaa, ettei niihin jää ruotoja. Laita paloitellut kalapalat takaisin kattilaan.

6. Lisää joukkoon soijajuomaa, sekoita ja kuumenna keittoa (älä keitä). Tarkista maku ja lisää tarpeen mukaan esim. sitruunapippuria tai suolaa.

7. Silppua lopuksi keiton päälle runsaasti tuoretta tilliä ja kevätsipulia.

Tarjoa keitto kuumana tuoreen leivän kera.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 876 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Kotiruokaklassikon makoisaan vegeversioon sujautetaan parsakaalia ja pinaattia. Laatikko saa mehevyytensä rahkasta, ja keltuaiset jätetään ihaniksi sattumiksi sen pinnalle.

Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä parsakaali-makaronilaatikko

Ainekset

4
dl (240 g)
makaronia
2
l
vettä
1
tl
suolaa
2
valkosipulinkynttä
1
(n. 400 g)
parsakaali
1
pss (100 g)
pinaattia
1
rs (250 g)
maustamatonta rasvatonta rahkaa
1
dl
vettä
2
tl
oreganoa
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
4
kananmunaa

Työvaiheet

  1. Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan ja siivilöi.
  2. Pilko valkosipulit ja pinaatti ja hienonna parsakaali murumaiseksi. Sekoita.
  3. Voitele uunivuoka kevyesti ja sekoita vuoassa pasta ja vihannesmuru.
  4. Sekoita kulhossa rahka, vesi, mausteet ja munanvalkuaiset. Kumoa seos makaronien joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Säästä keltuaiset laatikon pinnalle. Voit toki sekoittaa munat myös kokonaisina rahkaan.
  5. Paista laatikkoa 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Lisää munankeltuaiset makaronilaatikon pinnalle ja paista laatikkoa vielä 10 minuuttia. Jos sekoitit munat kokonaisia rahkaan, paista laatikkoa kokonaisuudessaan 40 minuuttia.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 182 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Annoksia
2-3
Vaikeustaso
Helppo

Keltajuurikeitto

Ainekset

500
G
Keltajuurta
1
Kpl
Iso peruna
1
Kpl
Sipuli
1
Kpl
Valkosipulinkynsi
Vettä
1
Dl
Kuohukerma
n.1
tl
Suolaa
Lisäksi:
1/2
dl
Turkkilainenjugurtti
Siemeniä

Työvaiheet

Kuori keltajuuret, peruna ja sipulit. Laita ne uunivuokaan ja pyörittele kevyesti oliiviöljyssä. . Lorauta vuoan pohjalle puoli desiä vettä ja kääri vuoan päälle tiukasti folio. Paista 200 asteessa reilu tunti kunnes kasvikset ovat kypsiä. Leikkaa kasvikset lohkoiksi. Kaada kattilaan n. pari dl vetta ja kasvikset, kuumenna kiehuvaksi.

Soseuta kasvikset tasaiseksi, lisää kerma ja suola. Soseuta vielä uudestaan niin että keitto on samettista.

Koristele siemenillä ja jugurtilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1796 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Pannut kuumiksi! Toisessa hautuvat sienet ja mangoldit, kun taas toinen on varattu rosmariinivoissa paistuville kuhafileille. Hetki vain, ja voit pyytää ystävät apajille.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paistetut kalafileet ja sieni-mangoldipaistos

Ainekset

2
nahallista kuha- tai siikafileetä (yht. 800 g)
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
4
rkl
voita
4
rosmariininoksaa
Sieni-mangoldipaistos
15
mangoldinlehteä rankoineen (n. 300 g)
1
l
kantarelleja
2
valkosipulinkynttä
1/2
purjo
2
rkl
voita
2
dl
valkoviiniä
(1
dl
vettä)
1
ruukku
basilikaa
1/2
ruukku
tilliä
1
tl
kuivattua rakuunaa
1
tl
suolaa
Lisäksi
1
dl
ranskankermaa
1/2
sitruunan mehu
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Nypi fileet ruodottomiksi, suomusta tarvittaessa. Leikkaa fileet annospaloiksi ja mausta ne suolalla ja pippurilla.
  2. Huuhtele ja hienonna mangoldit. Harjaa sienet puhtaiksi ja pilko ne suupaloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulit. Huuhtele purjo ja leikkaa se pitkiksi suikaleiksi. Kuumenna 2 rkl voita pannussa. Paista valkosipulia ja kantarelleja kuumassa voissa 5 minuuttia. Lisää mangoldit ja purjot ja kaada viini joukkoon. Kiehauta ja anna hautua 10 minuuttia. Lisää tilkka vettä tarvittaessa.
  3. Paista kalat sillä aikaa toisessa paistinpannussa. Kuumenna 4 rkl voita isossa pannussa, anna voin kiehahtaa. Laita rosmariininoksat pannuun. Paista kaloja nahkapuoli alaspäin kuumassa pannussa 5–8 minuuttia. Käännä ja paista 2–3 minuuttia. Paista kalat tarvittaessa muutamassa erässä.
  4. Hienonna tuoreet yrtit ja sekoita ne sieni-mangoldipaistokseen. Mausta kuivatulla rakuunalla ja suolalla.
  5. Yhdistä ranskankerma, sitruunan mehu ja suola. Tarjoa rapeaksi paistettujen kalojen ja sieni-mangoldipaistoksen kanssa.

Kommentit (0)