Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Arjen nopeat
Gluteeniton
15:16 | 4.2.2019

Provencen munakoisot

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen


Tomaattiset munakoisot ja basilikapistou lainaavat makunsa klassiselta provencelaiselta vuokaruualta, joka on nimeltään tian d'aubergines.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Helppo

Provencen munakoisot

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

4
pientä munakoisoa
1
tl
suolaa
3/4
dl
oliiviöljyä
4
dl
tomaattikastiketta (valmis pastakastike)
1
rkl
balsamiviinietikkaa
250
g
bufalamozzarellaa
4
rkl
raastettua parmesaania
Lisäksi
4
rkl
pistouta (ks. ohje alla)
4
rkl
rouhittua pekaanipähkinää

Vaiheet

  1. Halkaise munakoisot. Viillä leikkuupintaan veitsellä kevyet ristiviillot. Kuumenna öljy pannussa ja paista munakoisoja leikkuupinta alaspäin noin 5 minuuttia. Käännä munakoisot, peitä pannu foliolla ja kypsennä vielä 5 minuuttia.
  2. Laita munakoisot uunivuokaan. Mausta tomaattikastike viinietikalla ja lusikoi se munakoisoille. Levitä revitty mozzarella ja raastettu parmesaani pinnalle. Paahda 250-asteisen uunin yläosassa noin 5 minuuttia.
  3. Lusikoi munakoisojen päälle pistouta ja viimeistele pähkinöillä.

Pistou

Ainesosat

1
tomaatti
3
valkosipulinkynttä
2
tuuheaa ruukkua basilikaa
100
g
raastettua parmesaania
n. 1
dl
oliiviöljyä
1/2
tl
sormisuolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Vaiheet

  1. Kalttaa tomaatti. Viillä tomaatin kantaan ristiviilto ja kasta tomaatti kiehuvaan veteen 20 sekunniksi. Laita se sitten hetkeksi kylmään veteen. Poista tomaatista kuori.
  2. Kuori valkosipulit ja laita ne basilikanlehtien kanssa tehosekoittimeen. Pyöräytä sileäksi.
  3. Halkaise kaltattu tomaatti, poista siemenet lusikalla ja lisää tomaatinpuolikkaat ja juustoraaste basilikaseokseen. Laita kone uudelleen käyntiin. Lisää öljyä ohuena nauhana, kunnes seos on jämäkkää mutta lusikoitavaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Tilaa Glorian ruoka & viini
provencen munakoisot
pistou
Munakoiso
Vegebaari
30 minuuttia
kasvis
Vege
Arjen nopeat

Suosituimmat

Lakupallopiparit

Luumu-omenatorttu

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Tofu-jyväbowl

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini