
Tomaattiset munakoisot ja basilikapistou lainaavat makunsa klassiselta provencelaiselta vuokaruualta, joka on nimeltään tian d'aubergines.
Provencen munakoisot
Ainekset
Työvaiheet
- Halkaise munakoisot. Viillä leikkuupintaan veitsellä kevyet ristiviillot. Kuumenna öljy pannussa ja paista munakoisoja leikkuupinta alaspäin noin 5 minuuttia. Käännä munakoisot, peitä pannu foliolla ja kypsennä vielä 5 minuuttia.
- Laita munakoisot uunivuokaan. Mausta tomaattikastike viinietikalla ja lusikoi se munakoisoille. Levitä revitty mozzarella ja raastettu parmesaani pinnalle. Paahda 250-asteisen uunin yläosassa noin 5 minuuttia.
- Lusikoi munakoisojen päälle pistouta ja viimeistele pähkinöillä.
Pistou
Ainekset
Työvaiheet
- Kalttaa tomaatti. Viillä tomaatin kantaan ristiviilto ja kasta tomaatti kiehuvaan veteen 20 sekunniksi. Laita se sitten hetkeksi kylmään veteen. Poista tomaatista kuori.
- Kuori valkosipulit ja laita ne basilikanlehtien kanssa tehosekoittimeen. Pyöräytä sileäksi.
- Halkaise kaltattu tomaatti, poista siemenet lusikalla ja lisää tomaatinpuolikkaat ja juustoraaste basilikaseokseen. Laita kone uudelleen käyntiin. Lisää öljyä ohuena nauhana, kunnes seos on jämäkkää mutta lusikoitavaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Ovatko munakoisopuolikkaiden paistoajat oikeat? Kyseessä täytyy olla todella pieni munakoiso, jotta se ehtii kypsyä 15 minuutissa. Niin pieniä munakoisoja ei oikeastaan edes ole kauppojen valikoimissa.