Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1960 reseptiä.
Linkitetty 84 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Kokonainen munakoiso pehemenee grillissä kärytettynä juuri sen verran, että saat viillettyä sen maustamista ja loppugrillausta varten isoksi perhoseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut munakoisoperhoset

Ainekset

2
isoa tai 4 pientä
munakoisoa
Maustekastike
4
valkosipulinkynttä
4
rkl
hoisinkastiketta (esim. Spice Up)
2
rkl
tomaattipyreetä
1
rkl
sweet chili -kastiketta
1
tl
suolaa
Lisäksi
1
ruukku
korianteria
2
tomaattia

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli. Laita munakoisot kokonaisina suoraan hiilloksen päälle tai ritilälle niin, että liekit paahtavat munakoison pinnan rapeaksi, lähes karrelle. Kääntele munakoisoja pihdeillä, kunnes se pehmenee ja paahtuu kauttaaltaan. Nosta munakoisot sivuun jäähtymään.
  2. Viillä kunkin munakoison kylkeen pitkittäinen syvä viilto, mutta jätä munakoiso ehjäksi eli älä halkaise sitä kokonaan kahtia. Avaa munakoisot kuin avaisit kirjan.
  3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Yhdistä maustekastikkeen ainekset. Sivele kastiketta reilusti munakoisojen sisäpinnoille. Siirrä koisot grilliritilälle ja takaisin kuumaan grilliin. Kypsennä noin 15 minuuttia niin, että maustekastike imeytyy ja munakoiso pehmenee kauttaaltaan.
  4. Hienonna korianteri ja kuutioi tomaatit ja ripota ne kuumien munakoisojen päälle.

VINKKI Munakoisot voi paahtaa ja levittää etukäteen ja viimeistellä myöhemmin hiilloksella.

Kommentit (2)

Grandpa Smith

Lähes karrelle grillaaminen ei ole tunnetusti kovin terveellistä, oli grillissä sitten kasviksia tai lihaa. Munakoison voi grillata pehmeäksi ja grillatun makuisesksi epäsuoralla tulella ilman hiiltymistä.

Vierailija

Maukkaita munakoisoja, itsellä oli Teriyakikastiketta, kävi myös hyvin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1960 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Pehmeän kermaisa burrata on varsinainen mielihyväjuusto. Se kruunaa kauniin vihreän kesäsalaatin

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-burratasalaatti

Ainekset

1
nippu (250 g)
parsaa
1
nippu (150 g)
retiisiä
2
ruukkua
vesikrassia
2
ruukkua
herneenversoja
½
ps (100 g)
pakasteherneitä
2
rkl
seesaminsiemeniä
1
pkt (100 g)
burratajuustoa tai (120 g) mozzarella di bufalaa
Hernekastike
½
ps (100 g)
pakasteherneitä
1
sitruunan mehu
1
dl
ranskankermaa
½
dl
oliiviöljyä
2
rkl
hunajaa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin kastike. Sulata herneet mikrossa tai siivilässä kuuman veden alla ja laita sauva- tai tehosekoittimen kulhoon. Lisää sitruunan mehu ja ranskankerma ja soseuta. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan soseuttaen. Mausta hunajalla ja suolalla.
  2. Katkaise parsojen kova tyvi pois. Suikaloi parsat kuorimaveitsellä. Leikkaa retiisit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna krassi ja paloittele herneenversot. Sulata herneet. Yhdistä kasvikset ja yrtit kulhossa. Sekoita kolmannes kastikkeesta joukkoon.
  3. Laita salaatti tarjoiluastiaan, ripottele siemenet pinnalle. Valuta juusto ja lisää se salaattiin. Viimeistele lopulla kastikkeella.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 268 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.

Elämäsi paras burgeri saattaa hyvinkin olla tässä! Kasvisburgerissa sämpylän väliin laitetaan marinoitu, lihaisa portobellosieni.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Portobelloburgeri

Ainekset

6
isoa portobelloa
3
rkl
timjamia hienonnettuna
3/4
dl
oliiviöljyä
3
rkl
omenaviinietikkaa
3/4–1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
6
burgerisämpylää
parmesaanimajoneesia (ks. ohje alla)
marinoitua punasipulia (ks. ohje alla)
tomaattia
salaattia

Työvaiheet

  1. Puhdista sienet ja poista niistä jalat (jalat voi hienontaa ja paistaa esimerkiksi munakkaan tai letun täytteeksi). Viillä terävällä veitsellä ristikkokuvio lakin yläpintaan.
  2. Hienonna timjami. Sekoita isossa kulhossa timjami, öljy, etikka, suola ja mustapippuri. Kääntele sieniä kulhossa niin, että marinadi leviää tasaisesti sienille. Anna marinoitua jääkaapissa 20 minuuttia. Valmistele myös marinoidut punasipulit ja parmesaanimajoneesi (ohje alempana).
  3. Pyyhi sienistä talouspaperilla enin marinadi pois. Paahda portobellosieniä kuumalla, öljytyllä grilliparilalla noin 2 minuuttia, käännä ja jatka kypsentämistä vielä 1 minuutti. Voit myös paistaa sienet paistinpannussa.
  4. Halkaise burgerisämpylät ja laita ne leikkuupinta alaspäin parilalle hetkeksi lämpenemään. Täytä burgerit: levitä pohjalle majoneesia, sen päälle salaattia, sipulia ja tomaattia. Laita päälimmäiseksi portobello. Paina kansi päälle ja tarjoa kuumina.

Parmesaanimajoneesi

Ainekset

1
kananmuna
1
rkl
dijoninsinappia
1
tl
suolaa
3
dl
rypsiöljyä
1
tl
valkoviinietikkaa
1
dl
parmesaania raastettuna

Työvaiheet

  1. Riko huoneenlämpöinen kananmuna korkeaan astiaan, esimerkiksi litran mittakannun pohjalle. Lisää muutkin aineet huoneenlämpöisenä: sinappi, suola, öljy ja viinietikka.
  2. Aseta sauvasekoitin kannun pohjalle. Surauta seos majoneesiksi niin, että nostat sauvasekotinta hitaasti pohjalta ylöspäin. Majoneesi sekoittuu hetkessä. Raasta parmesaani ja sekoita se majoneesiin.

Marinoitu punasipuli

Ainekset

1
punasipuli
1
tl
sormisuolaa
1
tl
sokeria
2
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Mittaa suola, sokeri ja sitruunamehu kulhoon. Lisää sipulit, sekoita ja anna maustua vähintään 15 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1960 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Grillattu tatti on yksinkertaisuudessaan ylellinen herkku. Tuoreena poimittu herkkupala paistuu vaikka nuotiolla makkaratikussa ja on käsittämättömän hyvää myös kylmänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillitatit

Ainekset

6−8
pientä kiinteää herkkutattia
½
sitruunan mehu
Mausteöljy
1
dl
rypsi- tai oliiviöljyä
2
rosmariininoksaa
1
valkosipulinkynsi
1
tl
suolaa
½
tl
roseepippuria
¼
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Puhdista tatit harjaamalla. Jos pillit ovat vaaleita ja kiinteitä, älä poista niitä.
  2. Jätä pienet tatit kokonaisiksi tai halkaise ne pitkittäin kahteen osaan. Viipaloi isommat tatit tai pilko ne suupaloiksi ja pujota grillivartaisiin.
  3. Hienonna rosmariininoksa. Kuori ja hienonna valkosipuli. Yhdistä kaikki mausteöljyn ainekset keskenään. Grillaa tatit sellaisenaan ja sivele niitä kevyesti marinadilla grillaamisen aikana. Tai jälkimarinoi tatit eli grillaa ensin ja valuta marinadi sitten päälle.
  4. Grillaa puolikkaita tatteja kuumalla parilalla tai hiilloksella 5 minuuttia molemmin puolin tai kunnes pinta on paahtunut kauniisti. Viipaleille riittää pari minuuttia molemmin puolin.
  5. Purista grillatun tatin päälle lopuksi hieman sitruunamehua.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1960 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Pipsa Hurmerinta KUVA Panu Pälviä

Kokki, keittokirjailija ja juontaja Pipsa Hurmerinta näki kuvan mustaksi paahdetusta kurpitsasta Instagramissa ja päätti testata kurpitsan paahtamista takassa. Tämän ruuan kanssa maltti on valttia, jotta lopputuloksesta tulee mehevä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kurpitsa ja burrata

Ainekset

1
(noin 1 kg)
kokonainen myskikurpitsa
1
pallo (120 g)
burrata-juustoa tai puhvelinmaitomozzarellaa
dl
tuoretta minttua hienonnettuna
Kastike
2
limettiä
½
dl
oliiviöljyä
2
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
chilirouhetta

Työvaiheet

  1. Laita kokonainen kurpitsa grilliin hiilien keskelle tai takkaan ritilän päälle. Paahda noin 40 minuuttia, kunnes kurpitsan kuori on musta ja kanta on vielä kiinteä, vaikka kurpitsa muuten on pehmentynyt.
  2. Pyyhi hiili pois kurpitsasta kostealla keittiöpyyhkeellä tai talouspaperilla. Leikkaa kurpitsa paksuiksi viipaleiksi ja koverra siemenet pois.
  3. Laita kurpitsaviipaleet vadille ja purista niille toisen limetin mehu. Valuta noin puolet oliiviöljystä kurpitsoille. Mausta suolalla, pippurilla ja chilirouheella. Revi burrata ja mintunlehdet päälle. Valuta loppu öljy ja purista toisen limetin mehu pinnalle. Mausta halutessasi vielä suolalla ja pippurilla.

Vinkki! Annokseen sopivat lisäksi myös granaattiomenansiemenet. Granaattiomenan voi korvata kesällä vadelmalla ja syksyllä puolukoilla.

Kommentit (0)