Kokonainen munakoiso pehemenee grillissä kärytettynä juuri sen verran, että saat viillettyä sen maustamista ja loppugrillausta varten isoksi perhoseksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Helppo
Grillatut munakoisoperhoset
Ainesosat
2
isoa tai 4 pientä
munakoisoa
Maustekastike
4
valkosipulinkynttä
4
rkl
hoisinkastiketta (esim. Spice Up)
2
rkl
tomaattipyreetä
1
rkl
sweet chili -kastiketta
1
tl
suolaa
Lisäksi
1
ruukku
korianteria
2
tomaattia
Vaiheet
- Kuumenna grilli. Laita munakoisot kokonaisina suoraan hiilloksen päälle tai ritilälle niin, että liekit paahtavat munakoison pinnan rapeaksi, lähes karrelle. Kääntele munakoisoja pihdeillä, kunnes se pehmenee ja paahtuu kauttaaltaan. Nosta munakoisot sivuun jäähtymään.
- Viillä kunkin munakoison kylkeen pitkittäinen syvä viilto, mutta jätä munakoiso ehjäksi eli älä halkaise sitä kokonaan kahtia. Avaa munakoisot kuin avaisit kirjan.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Yhdistä maustekastikkeen ainekset. Sivele kastiketta reilusti munakoisojen sisäpinnoille. Siirrä koisot grilliritilälle ja takaisin kuumaan grilliin. Kypsennä noin 15 minuuttia niin, että maustekastike imeytyy ja munakoiso pehmenee kauttaaltaan.
- Hienonna korianteri ja kuutioi tomaatit ja ripota ne kuumien munakoisojen päälle.
VINKKI Munakoisot voi paahtaa ja levittää etukäteen ja viimeistellä myöhemmin hiilloksella.