Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2924 reseptiä.
Linkitetty 300 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Fetajuusto kypsyy folionyytissä yrttien kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu yrttifeta

Ainekset

2
pkt
(à 200 g) fetaa
2
valkosipulinkynttä
4
timjaminoksaa
4
tuoretta oreganonoksaa
3
rkl
öljyä
1/4
tl
mustapippuria
Lisäksi
foliota

Työvaiheet

 

  1. Kuumenna grilli, valmista hiillos tai laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Valuta fetat. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
  3. Laita kaksi reilun kokoista palaa foliota päällekkäin ja sivele ne 1 rkl:lla öljyä. Nosta fetat folioille. Ripottele pinnalle valkosipuli, timjamin- ja oreganonnoksat sekä rouhittua mustapippuria. Valuta 2 rkl oliiviöljyä päälle. Kääri folio tiiviiksi paketiksi.
  4. Kypsennä grillissä epäsuoralla lämmöllä tai uunissa 20 minuuttia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 353 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Tuomas Kolehmainen

Aniksen hivenen lakritsimainen maku mehevöittää makeaa mansikkaa ja tekee mausta vivahteikkaan. Osa pannacotan kermasta korvataan maidolla, joten se on myös hieman kevyempi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8
Valmistusaika
valmistusaika 15 min + hyytyminen 4h
Vaikeustaso
Helppo

Anis-mansikkapannacotta

Ainekset

Pannacotta
liivatelehteä
4
dl
kuohukermaa
¾
dl
sokeria
1
rkl
kokonaisia aniksia
2
dl
täysmaitoa
Tarjoiluun ja koristeluun
½
l
mansikoita
1
rkl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  2. Kaada kerma kattilaan ja mittaa joukkoon sokeri ja anikset. Kiehauta, ota pois liedeltä ja anna seoksen maustua viitisen minuuttia.

  3. Siivilöi anis pois kerman joukosta ja lämmitä kerma uudelleen kiehuvaksi.

  4. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon pehmenneet liivatteet, joista olet puristellut ylimääräisen veden pois. Sekoita, kunnes liivatteet ovat liuenneet kerman joukkoon.

  5. Kaada lopuksi joukkoon maito ja sekoita hyvin.

  6. Kaada seos pieniin tarjoilukulhoihin tai laseihin ja anna hyytyä kylmässä vähintään neljä tuntia.

  7. Tarjoile pannacotta pilkottujen ja tomusokerilla kevyesti mehustettujen mansikoiden kanssa.

Vinkki: Myös mansikkasose sopii pannacotan seuraan. Sekoita mansikat ja tomusokeri kulhossa ja soseuta ne sauvasekoittimella.

 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2924 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Itse tehty linssi-pastaseos on retkiruokaa parhaimmillaan. Kuiva-aineet kipataan kattilaan ja lisätään vain vesi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaatti-linssipasta

Ainekset

2
dl
punaisia kuivattuja linssejä (halkaistuja)
200
g
kierrepastaa
1
dl
kuivattuja tomaatteja
1
dl
kuivattuja sieniä
1
dl
tomaattijauhetta
2
tl
kuivattuja yrttejä
1
tl
chilijauhetta
tl
suolaa
1
tl
sokeria
LISÄKSI
1,2
l
vettä

Työvaiheet

  1. Kokoa kaikki ainekset pussiin kotona.

  2. Laita vesi kattilaan ja kaada pussin sisältö joukkoon.

  3. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä samalla sekoitellen 15–20 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2924 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Tuomas Kolehmainen ja Mikko Hannula

Tasaisen suolauksen ja lihan mehevyyden saa aikaan liottamalla kokonaista broileria valkoviinillä maustetussa suolaliemessä ennen kypsennystä. Mangoldin sesonki alkaa lähempänä elokuuta, mutta sen voi korvata musta- tai lehtikaalilla. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
2 t + 24 t liottaminen
Vaikeustaso
Helppo

Suolakylpykana ja mangoldia

Ainekset

1
kokonainen kana tai broileri
SUOLAKYLPY
1
l
vettä
6–7
rkl
karkeaa merisuolaa
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
1
sitruuna
5
laakerinlehteä
1
tl
mustapippureita
6
dl
kuivaa valkoviiniä (jääkaappikylmää)
BROILERIN SIVELYYN
50
g
voita huoneenlämpöisenä
1
tl
suolaa
2
valkosipulin kynttä
sitruunan mehu
sitruunan mehu
KERMASSA MUHENNETTU MANGOLDI
1
nippu (n. 250 g)
mangoldia tai mustakaalia
2
rkl
oliiviöljyä
valkoviiniä
dl
valkoviiniä
2
dl
kuohukermaa
4
valkosipulinkynttä
n. 2
tl
suolaa
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita broileri suolaliemeen maustumaan ruoanvalmistusta edeltävänä päivänä. Laita vesi ja suola kattilaan, pilko sekaan sipuli kuorineen ja lisää muutamaan osaan pilkotut valkosipulin kynnet, viipaloitu sitruuna sekä laakerinlehdet ja mustapippurit. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä minuutti. Nosta liedeltä ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  2. Huuhtele broileri sisältä ja ulkoa kylmällä vedellä. Taputtele pinta kuivaksi talouspaperilla. Laita se isoon metalliseen tai keraamiseen kulhoon.

  3. Kaada kylmä viini kattilaan suolaliemen sekaan ja liemi broilerin päälle. Laita broilerin päälle lautanen painoksi jotta se pysyy nesteen pinnan alla ja nosta astia jääkaappiin vuorokauden ajaksi (24 t).

  4. Nosta broileri suolaliemestä ja kaada liemi pois. Taputtele broilerin pinta talouspaperilla kuivaksi. Leikkaa broileri keittiösaksilla vatsapuolelta halki ja levitä auki. Jätä huoneenlämpöön grillin valmistelun ajaksi.

  5. Yhdistä broilerin sivelyvoin ainekset pienessä kulhossa. Hienonna mangoldi ja valkosipulinkynnet.

  6. Laita broileri ensin suoraan lämpöön nahkapuoli alaspäin. Pyörittele broileria grillissä niin, että nahka ruskistuu kaikkialta. Käännä broileri ja sivele juuri ruskistetulle nahkalle voiseosta. Grillaa muutama minuutti niin, että linnun ontelopuoli myös ruskistuu hiukan.

  7. Käännä taas broileri nahkapuoli alaspäin, sivele juuri grillatulle pinnalle voiseosta ja siirrä broileri grilliin epäsuoraan lämpöön jatkamaan kypsymistä. Käännä broileri muutaman minuutin välein ja sivele aina esiin käännetty puoli voiseoksella.

  8. Valmista broilerin kypsyessä mangoldi joko suoraan grillissä tulenkestävässä pannussa tai kaasugrillin sivupolttimolla. Kuumenna laakeassa, korkeareunaisessa pannussa oliiviöljyä ja täytä pannu mangoldilla. Paistele nostellen mangoldia pihdeillä, kunnes se alkaa pehmetä ja kutistua. Lisää mangoldia sitä mukaa, kun pannuun mahtuu lisää. Kun yli puolet mangoldista on pannussa, kaada joukkoon valkoviini ja kerma. Kiehauta ja jatka paistamista ja kääntelyä. Lisää samalla loputkin mangoldista. Hienonna valkosipuli ja lisää lopuksi joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja anna kypsyä hiljaa. Mangoldin voi syödä joko rapsakkana tai täysin pehmeäksi haudutettuna, se on makuasia.

  9. Grillaa kokonaista broileria n. 30 minuuttia. Se on kypsää, kun reisipalan sisälämpötila on paksuimmasta kohdasta 75 astetta. Peitä broileri foliolla ja anna levätä 10 minuuttia (lepuutuksen aikana sisälämpötila nousee vielä muutaman asteen). Paloittele lintu ja asettele vadille, muhennetun mangoldin päälle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2924 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Rapean retkisalaatin salaisuus on yksinkertainen: marinoitavat ainekset rasiaan jo valmiiksi kotona ja rapeat vasta kohteessa. Hyvästi nuhjaantuneet salaatinlehdet!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Papu-fetasalaatti

Ainekset

1
tl
karkeaa dijoninsinappia
½
tl
dijoninsinappia
1
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
2
rkl
punaviinietikkaa
1
rkl
balsamiviinietikkaa
2
rkl
oliiviöljyä
1
punasipuli
1
pieni kesäkurpitsa
1
prk (230 g)
kypsiä valkoisia papuja
200
g
kirsikkatomaatteja
150
g
fetajuustoa
1
ps
jääsalaattia
1
dl
siemeniä ja suolapähkinöitä

Työvaiheet

  1. Laita sinapit ja mausteet ison kannellisen rasian pohjalle. Vatkaa vispilällä joukkoon etikat ja öljy. Kuori, halkaise ja leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Siivuta kesä- kurpitsa juustohöylällä. Valuta pavut. Sekoita sipulit, kesäkurpitsa ja pavut kastikkeeseen ja sulje rasia tiiviisti.

  2. Huuhtele kirsikkatomaatit ja pakkaa ne omaan rasiaansa.

  3. Retkikohteessa puolita kirsikkatomaatit, murusta feta ja revi salaatti. Sekoita ne salaattipohjan joukkoon ja viimeistele siemenillä ja suolapähkinöillä.

Kommentit (0)