Sport on lisännyt 91 reseptiä.
Linkitetty 102 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kasvikset ovat usein itsessään miedon makuisia, joten ne kannattaa joko maustaa ennen grillausta tai jälkimarinoida grillattuina. Sitrusten mehut ja tuoreet yrtit ovat parhaita mausteita korostamaan kasvisten omaa makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattua munakoisoa ja halloumia

Ainekset

2
munakoisoa
Marinadi
1/2
sitruunan mehu
2
rkl
öljyä
1/2
tl
suolaa
1
tl
sokeria
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Tomaattisalsa
3
kypsää tomaatia
1-2
vihreää jalapenoa
1
salottisipuli
1
tl
omenaviinietikkaa
1
tl
hunajaa
ripaus
suolaa
Lisäksi
200
g
halloumijuustoa

Työvaiheet

  1. Leikkaa munakoisot pitkittäin paksuiksi viipaleiksi. Sekoita marinadin aineet kulhossa ja lisää munakoisoviipaleet maustumaan.
  2. Kuutioi tomaatit. Hienonna jalapeno ja salottisipuli. Yhdistä salsan aineet ja anna salsan vetäytyä jääkaapissa grillauksen ajan.
  3. Viipaloi ja huuhtele halloumi kylmän veden alla. Kuivaa viipaleet.
  4. Kypsennä munakoisoja kuumassa grillissä noin 1 ½ minuuttia per puoli. Paista halloumit yhtä aikaa kauniin ruskeiksi. Tarjoa munakoisot ja halloumit heti kuumina kylmän salsan kanssa, sillä halloumi kovettuu jäähtyessään.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2920 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste ja Kasmeera Lokuge KUVA Panu Pälviä

Itse tehty maustetahna takaa indonesialaisen rendangin maun. Kattilaan haudutuksen ajaksi laitettava kanelitanko luo autenttista makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2–3
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Vege-rendang

Ainekset

MAUSTETAHNA
4
pientä salottisipulia
4
valkosipulinkynttä
3
punaista chiliä
3
cm:n pala
inkivääriä
2
rkl
sitruunaruohotahnaa
2
rkl
rypsiöljyä
1
tl
jauhettua kurkumaa
¼
tl
mustapippuria
PATAAN
1
tlk (400 g)
kookosmaitoa
1
rkl
soijakastiketta
250
g
härkistä tai nyhtökauraa
4
limetinlehteä
1
kanelitanko
1
rkl
fariinisokeria
1
tl
suolaa
LISÄKSI
1
limetti
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa salottisipulit puoliksi. Kuori valkosipulit. Poista chileistä kannat. Kuori ja raasta inkivääri. Laita maustetahnan ainekset monitoimikoneeseen ja hienonna tasaiseksi tahnaksi.

  2. Siirrä tahna kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoitellen 2–3 minuuttia.

  3. Lisää kookosmaito, soijakastike, härkis tai nyhtökaura sekä limetinlehdet, kanelitanko, fariinisokeri ja suola.

  4. Kuumenna kiehuvaksi ja anna ruoan hautua kannen alla noin 30 minuuttia, välillä sekoitellen.

  5. Purista annosten päälle limettimehua ja ripottele pinnalle tuoretta korianteria. Tarjoa rendang keitetyn jasmiiniriisin kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1470 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Chilillä maustettu kapriskastike sopii erinomaisesti grillatulle kesäkurpitsalle sekä myös vaaleille kaloille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu kesäkurpitsa-halloumisalaatti

Ainekset

3
keskikokoista kesäkurpitsaa
öljyä ja ripaus suolaa
2
pkt (noin 300 g)
halloumi-tyyppistä juustoa (esimerkiksi Juustoportin Halla)
KAPRISKASTIKE
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
mietoa chiliä
1
pieni prk (35 g)
pikkukapriksia
¾
dl
oliiviöljyä
1
ison sitruunan mehu ja kuoriraaste
2
rkl
vettä
noin ½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Puolita kesäkurpitsat pituussuunnassa tai leikkaa pienempiin paloihin. Lorauta hieman öljyä leikkuupinnoille ja ripottele suolaa ja pippuria. Viipaloi halloumi.

  2. Tee kapriskastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet, hienonna chili. Valuta kaprikset. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

  3. Grillaa kesäkurpitsoja noin 4 minuuttia leikkuupinta alaspäin, käännä ja jatka noin 3 minuuttia. Lisää tässä vaiheessa halloumi grilliin ja grillaa muutaman minuutin ajan.

  4. Siirrä kesäkurpitsa ja halloumi tarjoiluvadille ja ripottele osa kapriskastikkeesta päälle. Tarjoa loput erikseen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2920 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste ja Kasmeera Lokuge KUVA Panu Pälviä

Nopeasti valmistuva pasta maustuu chilillä ja chorizolla. Kastike syntyy oivaltavasti sulatejuustosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vartin hurmauspasta

Ainekset

300
g
pennepastaa
2
paprikaa
2
sipulia
1
tulinen punainen chili
½
ruukku tuoretta basilikaa
125
g
chorizo-makkaraa (kestomakkaratyyppistä)
200
g
maustamatonta sulatejuustoa
tl
suolaa)

Työvaiheet

  1. Laita pasta kypsymään suolalla maustettuun veteen (1 tl suolaa/1 l vettä).

  2. Poista paprikoista kannat ja siemenet. Paloittele paprikat. Kuori ja suikaloi sipulit. Poista chilistä kanta ja halutessasi myös siemenet. Hienonna chili ja basilika. Halkaise ja leikkaa chorizo viipaleiksi.

  3. Paista chorizoa, paprikoita, sipulia ja chiliä pannulla noin 5 minuuttia, kunnes paprikat ovat hieman pehmenneet. Sekoita sulatejuusto joukkoon ja kuumenna. Lisää suolaa tarvittaessa.

  4. Valuta kypsä pasta ja yhdistä se kastikkeen kanssa. Lisää basilika. Tarjoa heti.

Vinkki Voit käyttää myös valmiiksi viipaloitua, leikkeleeksi tarkoitettua chorizoa.

Kommentit (1)

Vierailija

Ruoka olisi ihan hyvä nimetä niin, että saa käsityksen käytetyistä raaka-aineista.

En tajua, miten kastike voi syntyä "oivaltavasti". Mikä on näiden reseptien kohderyhmä? Tiktok-nuoriso varmaan.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2920 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Tuomas Kolehmainen ja Mikko Hannula

Situunaruohosta aromia saava kana viimeistellään polttavalla karamellisoidulla sipulilla, jota maustavat chili, kalakastike sekä kaffirlimetinlehti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
2 t + 4 t marinointi
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunaruohokana

Ainekset

1
kg
luullisia ja nahallisia broilerin paistileikkeitä (reisipaloja)
MARINADI
2
sitruunaruohoa
6
valkosipulinkynttä
4
cm:n pala
tuoretta inkivääriä
1
limetin mehu
osterikastiketta
dl
kalakastiketta
osterikastiketta
dl
osterikastiketta
2
rkl
fariinisokeria
KARAMELLISOITU SIPULI
400
g
salottisipuleita
5
cm:n pala
tuoretta inkivääriä
1
punainen chili
1
dl
rypsiöljyä
5
kaffirlimetinlehteä (kuivattua)
1
rkl
kalakastiketta
2
rkl
vettä
TARJOILUUN
riisiä
limettiä

Työvaiheet

  1. Tee ensin marinadi: poista sitruunaruohoista kuivat kannat ja latvoista muutama senttimetri, sekä tarvittaessa uloin kuorikerros, jos sitruunaruoho on kuivaa. Aseta sitruunaruohot leikkuulaudalle ja mäiski niitä muutaman kerran veitsen hamarapuolella, jotta sitruunaruoho hieman pehmenee ja sen aromit irtoavat helpommin. Paloittele sitruunaruoho muutamaan osaan ja laita tehosekoittimeen.

  2. Paloittele kuoritut valkosipulinkynnet ja inkivääri muutamaan osaan ja lisää sitruunaruohojen kanssa tehosekoittimeen. Purista limetin mehu. Laita kaikki ainekset sekoittimeen ja soseuta karkeaksi marinadiksi.

  3. Kaada marinadi kulhoon kanan kanssa. Pyörittele kanoja marinadissa ja laita kylmään marinoitumaan 4–10 tunniksi. Sekoita paloja muutaman kerran marinoinnin aikana.

  4. Valmista karamellisoitu sipuli. Kuori ja leikkaa salottisipulit ohuiksi renkaiksi. Kuori ja hienonna inkivääri. Leikkaa chili ohuiksi renkaiksi, laita sivuun myöhempää käyttöä varten.

  5. Kuumenna öljy korkeareunaisessa pannussa keskilämmöllä, laita sipulit ja inkivääri öljyyn kuullottumaan. (Jos sipulit alkavat ruskistua, alenna lämpöä.) Murskaa kaffirlimetinlehdet kämmenissä ja ripottele sipuleiden joukkoon. Kuullota noin 20 minuuttia rauhassa sekoitellen välillä, kunnes sipulit ovat ihan pehmeitä ja alkavat muuttua läpinäkyviksi.

  6. Lisää chilirenkaat, kalakastike ja tilkka vettä sipuleihin, nosta hieman lämpöä ja odota että sipulit alkavat muuttua kullanruskeiksi, noin 10 minuuttia. Sekoittele seosta välillä. Kun sipuli on tahmeaa ja ruskistunut kauniisti, kumoa kulhoon ja pidä huoneen lämmössä grillaamiseen saakka.

  7. Valmistele grilli. Ota lihat huoneenlämpöön odottamaan grillin lämpenemistä. Nosta ne marinadista suoraan grilliin, grillaa suorassa lämmössä noin 10 minuuttia ahkerasti käännellen. Kun broilereissa on ruskistunut pinta, siirrä ne tarvittaessa epäsuoraan lämpöön kypsymään loppuun.

  8. Nosta lihat lopuksi grillistä, peitä foliolla ja anna hetken vetäytyä ennen tarjoamista. Lusikoi päälle karamellisoitua sipulia ja tarjoile riisin ja limetin kanssa.

Vinkki Sitruunaruohoja myydään vihannesosastolla yleensä neljän kappaleen paketeissa. Voit pakastaa ylimääräiset sitruunaruohot myöhempää käyttöä varten.

Kommentit (1)

Vierailija

Paljonko tähän tulee osteri- ja kalakastiketta? Ohjeessa lienee kirjoitusvirhe