Kasvikset ovat usein itsessään miedon makuisia, joten ne kannattaa joko maustaa ennen grillausta tai jälkimarinoida grillattuina. Sitrusten mehut ja tuoreet yrtit ovat parhaita mausteita korostamaan kasvisten omaa makua.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
25 min
Helppo
Grillattua munakoisoa ja halloumia
Ainesosat
2
munakoisoa
Marinadi
1/2
sitruunan mehu
2
rkl
öljyä
1/2
tl
suolaa
1
tl
sokeria
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Tomaattisalsa
3
kypsää tomaatia
1-2
vihreää jalapenoa
1
salottisipuli
1
tl
omenaviinietikkaa
1
tl
hunajaa
ripaus
suolaa
Lisäksi
200
g
halloumijuustoa
Vaiheet
- Leikkaa munakoisot pitkittäin paksuiksi viipaleiksi. Sekoita marinadin aineet kulhossa ja lisää munakoisoviipaleet maustumaan.
- Kuutioi tomaatit. Hienonna jalapeno ja salottisipuli. Yhdistä salsan aineet ja anna salsan vetäytyä jääkaapissa grillauksen ajan.
- Viipaloi ja huuhtele halloumi kylmän veden alla. Kuivaa viipaleet.
- Kypsennä munakoisoja kuumassa grillissä noin 1 ½ minuuttia per puoli. Paista halloumit yhtä aikaa kauniin ruskeiksi. Tarjoa munakoisot ja halloumit heti kuumina kylmän salsan kanssa, sillä halloumi kovettuu jäähtyessään.