
Vaikka grillattuja portobellosieniä voisi verrata pihviin, emme tee sitä. Mehevyys ja maku ovat nimittäin omaa luokkaansa. Tarjoa portobellot kikhernetsatsikin ja karamellisoidulla purjolla höystetyn perunasalaatin kanssa, niin lautaseltasi ei puutu mitään.
Grillatut portobellot ja lämmin perunasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Puhdista sienet ja poista niistä jalat (paista jalat halutessasi esimerkiksi munakkaaseen). Tee terävällä veitsellä ristikkokuvio lakin yläpintaan. Hienonna timjami. Sekoita isossa kulhossa timjami, öljy, etikka, suola ja mustapippuri. Kääntele sieniä kulhossa niin että marinadi leviää tasaisesti sienille. Siirrä jääkaappiin marinoitumaan perunoiden keittämisen ajaksi.
- Pese ja keitä perunat suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) juuri ja juuri kypsiksi, 10–15 minuuttia.
- Perunoiden kypsyessä hienonna purjo. Laita öljy, purjo ja sokeri paistinpannuun ja hauduta noin 5 minuuttia. Lisää etikka ja suola ja siirrä pannu syrjään liedeltä.
- Leikkaa retiisit 4 osaan.
- Tee kikhernetsatsiki. Valuta kikherneet siivilässä. Soseuta kaikki tsatsikin aineet sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi.
- Litistä keitetyt perunat kevyesti esimerkiksi reikäkauhalla, kaada tarjoilukulhoon ja sekoita kuuma purjo ja retiisit joukkoon.
- Grillaa portobellosieniä noin 2 minuuttia, käännä ja jatka kypsentämistä vielä noin minuutin ajan. Tarjoa pihvit tsatsikin kanssa.