
Grillattu halloumi päivittyy trendiherkuksi hiillostetun purjon seurassa.
Hiilipurjo, paistetut kantarellit ja halloumi
Ainekset
Työvaiheet
- Poista purjoista kuivat päät, kannat ja ulkolehdet. Huuhtele purjot hyvin ja leikkaa 10 cm:n annospaloiksi. Grillaa purjoja kuumassa grillissä noin 15 minuuttia eli kunnes niiden pinta on hiiltynyt mutta sisus on vielä napakkaa.
- Puhdista kantarellit mullasta ja leikkaa niistä kuivat kannat pois. Paista kantarelleja, kunnes kosteus on haihtunut sienistä. Lisää voi ja suola pannuun.
- Leikkaa halloumijuusto viipaleiksi ja grillaa tai paista viipaleet nopeasti kummaltakin puolelta kauniin ruskeiksi.
- Tee kastike. Pese sitruuna, raasta sen keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista mehu. Hienonna timjami. Yhdistä kastikkeen aineet.
- Kokoa annos. Nosta purjot, halloumiviipaleet ja kantarellit tarjoilukulhoon. Kaada kastike päälle.