15:18 | 9.8.2016
Hiilipurjo, paistetut kantarellit ja halloumi
Grillattu halloumi päivittyy trendiherkuksi hiillostetun purjon seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Helppo
Hiilipurjo, paistetut kantarellit ja halloumi
Ainesosat
3
purjoa
1
l
kantarelleja
1
rkl
voita
1/2
tl
suolaa
1
pkt
(250 g) halloumia
Sitruunakastike
1
rkl
sitruunan kuorta
2
rkl
sitruunan mehua
1/2
dl
timjamia hienonnettuna
1/2
dl
oliiviöljyä
Vaiheet
- Poista purjoista kuivat päät, kannat ja ulkolehdet. Huuhtele purjot hyvin ja leikkaa 10 cm:n annospaloiksi. Grillaa purjoja kuumassa grillissä noin 15 minuuttia eli kunnes niiden pinta on hiiltynyt mutta sisus on vielä napakkaa.
- Puhdista kantarellit mullasta ja leikkaa niistä kuivat kannat pois. Paista kantarelleja, kunnes kosteus on haihtunut sienistä. Lisää voi ja suola pannuun.
- Leikkaa halloumijuusto viipaleiksi ja grillaa tai paista viipaleet nopeasti kummaltakin puolelta kauniin ruskeiksi.
- Tee kastike. Pese sitruuna, raasta sen keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista mehu. Hienonna timjami. Yhdistä kastikkeen aineet.
- Kokoa annos. Nosta purjot, halloumiviipaleet ja kantarellit tarjoilukulhoon. Kaada kastike päälle.