
Grillatussa avokadossa on mukavan pehmeä ja ruokaisa lihan maku.
Grillatut avokadot ja grillattu vesimelonisalsa
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna grilli tai valmista hiillos. Halkaise avokadot ja poista kivi.
- Purista limetin mehua avokadojen leikkuupinnalle. Sivele päälle öljyä, mausta suolalla ja pippurilla.
- Grillaa avokadoja leikkauspinta alaspäin 10–15 minuuttia grillin kuumuudesta riippuen.
Grillattu vesimelonisalsa
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna grilli tai valmista hiillos. Viipaloi vesimeloni 3–4 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Grillaa viipaleita kummaltakin puolelta noin 5–8 minuuttia.
- Leikkaa osa grillatuista vesimeloniviipaleista pieniksi kuutioiksi. Tarvitset salsaa varten noin 5 dl kuutioitua vesimelonia. Tarjoa loput vesimeloniviipaleet kokonaisina.
- Kuori ja kuutioi punasipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Halkaise jalapeñot, poista siemenet ja hienonna jalapeñot. Hienonna rosmariini. Purista limetistä mehu. Yhdistä vesimelonikuutiot ja muut ainekset kulhossa. Sekoita öljy, suola ja pippuri joukkoon. Tarjoa lämpimänä tai jäähtyneenä grillattujen avokadojen ja vesimeloniviipaleiden kanssa.
(6 annosta, 25 min)