
Herkullisen kasvisburgerin juju ovat muhkea soijasta ja pavuista tehty pihvi ja kotitekoinen salsa verde. Burgerista saa helposti vegaanisen vaihtamalla juuston ja majoneesin vegaanisiin versioihin.
Feta-papuburgeri
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin salsa verde. Kuori valkosipuli ja laita se tehosekoittimeen yrttien ja sitruunamehun kanssa. Surauta tahnaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sen verran öljyä, että seos on paksua mutta sitä voi lusikoida. Ohjeella tulee enemmän kastiketta kuin hampurilaisiin tarvitaan, mutta loput voi käyttää muiden grilliherkkujen kanssa, salaatinkastikkeena tai pastan kanssa peston tapaan.
- Tee pihvit. Laita soijarouhe turpoamaan nesteeseen noin viideksi minuutiksi. Huuhtaise pavut ja kikherneet. Yhdistä papuseokseen kuivaksi puristeltu soijarouhe. Yritä saada mahdollisimman paljon nestettä pois. Sekoita joukkoon maapähkinävoi. Lisää mantelijauhe. Tarvittava määrä riippuu muiden aineiden kosteudesta. Mausta harissalla, juustokuminalla, korianterinsiemenillä ja suolalla.
- Muotoile massasta kostutetuin käsin neljä pihviä. Paista pihveihin kaunis väri grillin parilatasolla tai paistinpannulla.
- Grillaa sämpylät lämpimiksi. Lusikoi pohjille majoneesia ja kansiin salsa verdeä. Nosta pohjille salaattia ja pihvit. Laita päälle fetaviipaleita. Kokoa burgerit.
Vinkki: Vaihda halutessasi juusto ja majoneesi vegaanisiin versioihin.