Helsingin Sanomat on lisännyt 128 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Herkullisen kasvisburgerin juju ovat muhkea soijasta ja pavuista tehty pihvi ja kotitekoinen salsa verde. Burgerista saa helposti vegaanisen vaihtamalla juuston ja majoneesin vegaanisiin versioihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Feta-papuburgeri

Ainekset

4
hampurilaissämpylää
PIHVIT
2
dl
soijarouhetta
4
dl
kuumaa kasvislientä tai vettä
1
prk (380/230 g)
keitettyjä mustapapuja
1
prk (380/230 g)
keitettyjä kikherneitä
2
rkl
maapähkinävoita
noin 2
rkl
mantelijauhetta
1
tl
harissaa
1
tl
juustokuminaa
1
tl
murskattuja korianterinsiemeniä
1
tl
hiutalesuolaa
LISÄKSI
4
salaatinlehteä
4
rkl
salsa verdeä
4
rkl
valkosipulimajoneesia
20
g
fetajuustoa palana
SALSA VERDE
1
valkosipulinkynsi
1
tuuhea ruukku
basilikaa
muutama
oksa
minttua
muutama
oksa
lehtipersiljaa
1
rkl
sitruunamehua
noin ¾
dl
oliiviöljyä
hiutalesuolaa, mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Valmista ensin salsa verde. Kuori valkosipuli ja laita se tehosekoittimeen yrttien ja sitruunamehun kanssa. Surauta tahnaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sen verran öljyä, että seos on paksua mutta sitä voi lusikoida. Ohjeella tulee enemmän kastiketta kuin hampurilaisiin tarvitaan, mutta loput voi käyttää muiden grilliherkkujen kanssa, salaatinkastikkeena tai pastan kanssa peston tapaan.
  2. Tee pihvit. Laita soijarouhe turpoamaan nesteeseen noin viideksi minuutiksi. Huuhtaise pavut ja kikherneet. Yhdistä papuseokseen kuivaksi puristeltu soijarouhe. Yritä saada mahdollisimman paljon nestettä pois. Sekoita joukkoon maapähkinävoi. Lisää mantelijauhe. Tarvittava määrä riippuu muiden aineiden kosteudesta. Mausta harissalla, juustokuminalla, korianterinsiemenillä ja suolalla.
  3. Muotoile massasta kostutetuin käsin neljä pihviä. Paista pihveihin kaunis väri grillin parilatasolla tai paistinpannulla.
  4. Grillaa sämpylät lämpimiksi. Lusikoi pohjille majoneesia ja kansiin salsa verdeä. Nosta pohjille salaattia ja pihvit. Laita päälle fetaviipaleita. Kokoa burgerit.

Vinkki: Vaihda halutessasi juusto ja majoneesi vegaanisiin versioihin.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2225 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Munakas on loistava nälän taltuttaja. Se valmistuu nopeasti ja täytteeksi voi laittaa mitä jääkaapissa kulloinkin on, esimerkiksi rapeaa varsiparsakaalia ja kermaista ricottaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Broccolinimunakas

Ainekset

1
ps (150 g)
broccolinia eli varsiparsakaalia
1
pieni valkosipulinkynsi
1
punainen chili
1
rkl
öljyä
6
kananmunaa
1
rkl
maitoa
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
4
rkl
voita
½
rs (à 250 g)
ricottajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele broccolinit ja siisti kannat. Halkaise isoimmat. Kuori ja viipaloi valkosipuli, viipaloi chili ja poista siemenet halutessasi.

  2. Kuumenna öljy pannussa ja paista broccolineja kovalla lämmöllä muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja chili. Paista vielä noin minuutti (varo polttamasta valkosipulia) ja siirrä broccolinit lautaselle odottamaan.

  3. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki haarukalla. Sekoita maito, suola ja pippuri joukkoon.

  4. Pyyhi pannu ja sulata siinä puolet voista. Pienennä lämpöä. Kaada puolet munakasseoksesta pannuun ja työntele sitä reunoilta kohti keskustaa, kunnes seos alkaa hyytyä.

  5. Asettele puolet broccolineista hyytyneen munakkaan pinnalle ja lisää ricotta nokareina. Valuta munakas lautaselle ja paista toinen munakas samoin. Tarjoa heti.

Vinkki! Tee isommassa pannussa yksi jaettava munakas.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 89 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Tofusta irtoava marinadi antaa keiton liemeen ihanaa makua. Voit käyttää tofun sijaan broileri- tai kirjolohisuikaleita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Nuudeli-tofukeitto

Ainekset

2
porkkanaa
5
dl
vettä
1
rkl
riisiviinietikkaa
2
ps
misokeittoaineksia (esim. Blue Dragon)
150
g
täysjyvänuudeleita
200
g
marinoitua tofua (esim. Sweet Ginger Garlic/Eko Tofu)
kolmannes
kurkkua
4
dl
salaattipinaattia
1
kevätsipuli
(suolaa)
Lisäksi
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi porkkanat. Viipaloi myös kurkku ja hienonna kevätsipuli.

  2. Kuumenna vesi kattilassa. Lisää joukkoon, etikka, misokeittoainekset ja porkkanaviipaleet. Keitä noin 5 minuuttia.

  3. Keitä nuudelit kypsiksi kiehuvassa vedessä erillisessä kattilassa.

  4. Leikkaa tofu kuutioiksi ja paista kuutiot tilkassa öljyä kauniin ruskeiksi

  5. Annostele nuudelit ja tofu keittolautasille. Kaada kuuma misoliemi sekä porkkanat päälle. Viimeistele annokset kurkkuviipaleilla, pinaatilla ja kevätsipulilla. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

 

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1152 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Uunissa pehmeäksi paahdettu feta maistuu pastan joukossa, paahdettujen kasvisten kanssa ja sellaisenaan eri ruokien lisukkeena. Älä unohda hunajatilkkaa, se lepyttää fetan kirpeää suolaisuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Marinoitu uunifeta

Ainekset

200
g
fetaa
Marinadi
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
hunajaa
1
tl
korianterin siemeniä murskattuna
1
punainen chili
1
(luomu)sitruunan kuoriraaste

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita feta uunivuokaan.

  2. Sekoita keskenään öljy, hunaja ja korianterinsiemenet. Hienonna joukkoon chili. Pese ja raasta sitruunan kuori ja purista sen mehu sekaan. Kaada marinadi fetan päälle. Paahda noin 10 minuuttia.

Kommentit (1)

Sipi

Kaalin ja jauhelihan liitto kaipaa sipulia seurakseen.

Oton leipomukset on lisännyt 36 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.

Tomaattikeitto on terveellistä ja sitäkin herkullisempaa ruokaa! Tässä tomaattikeitossa maistuu hieman myös porkkana ja paprika, jotka mukavasti pyöristävät tomaatin makua.👌🏻

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + paahtaminen 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattikeitto

Ainekset

1
kg
kypsiä tomaatteja
1/2
kpl
paprika (punainen tai keltainen
2
kpl
porkkanoita
1
kpl
kesäsipuli
4-5
kpl
valkosipulin kynttä
1
tl
suolaa myllystä
1
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
oliiviöljyä
4
dl
kasvislientä
2
tl
sokeria
2
rkl
tuoreita yrttejä
10
tippaa
tabascoa

Työvaiheet

Säädä uuni 220-asteeseen.
Halkaise tomaatit, suikaloi paprika ja viipaloi porkkanat. Lohko sipuli ja kuori valkosipulinkynnet.
Siirrä kasvikset leivinpaperin päälle pellille, rouhi niiden päälle suolaa ja mustapippuria ja pirskottele oliiviöljyä.
Paahda uunissa 25 minuuttia.

Kiehauta kattilassa kasvisliemi. Lisää joukkoon sokeri, yrtit, tabasco ja paahdetut kasvikset.
Anna keiton kiehua muutaman minuutin ajan ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.
Tarjoile vaikkapa uunituoreen focaccian kera.😍

Kommentit (0)