Grillatut kukkakaalipihvit ja cheddarkastiketta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
15-25 min
Helppo
Grillatut kukkakaalipihvit
Ainesosat
1
iso kukkakaali
Grillauskastike
1
limetin kuori ja mehu
1
valkosipulinkynsi
1/2
dl
korianteria
1/2
dl
oliiviöljyä
1
tl
hunajaa
1
tl
suolaa
1/2
tl
paprikajauhetta
Vaiheet
- Poista kukkakaalista lehdet ja laita ne sivuun lisuketta varten.
- Leikkaa kukkakaalin keskiosasta, varren kohdalta pystysuuntaisesti 4 kpl 2 cm:npaksuisia viipaleita. Säästä reunapalojen kukinnot kastikkeeseen (ks. ohje alla).
- Valmista grillauskastike. Pese ja raasta limetin kuori ja purista mehu. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna korianteri. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita tasaiseksi.
- Sivele grillauskastiketta kukkakaalipihveille ja grillaa niitä hiilloksella 5-10 minuuttia/puoli pihvien koon mukaan. Sivele kastiketta pihveille muutaman kerran grillauksen aikana.
Kukkakaali-cheddarkastike
Ainesosat
n. 300
g
kukkakaalia
2
salottisipulia
1
rkl
öljyä
2
tl
juustokuminaa
1
tl
cayennepippuria
4
dl
maitoa
4
dl
(220 g) raastettua cheddaria
4
rkl
ranskankermaa
1/4
tl
suolaa
Vaiheet
- Hienonna kukkakaali. Kuori ja kuutioi sipuli.
- Kuumenna öljy pienessä kattilassa tai korkeareunaisessa pannussa. Lisää sipulit ja kukkakaalimurut ja paista 2 minuuttia. Mausta juustokuminalla ja cayennepippurilla.
- Kaada maito joukkoon ja keitä kukkakaalit pehmeiksi alhaisella lämmöllä, 5-8 minuuttia.
- Lisää juustoraaste ja sekoita kunnes juusto on sulanut. Soseuta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Sekoita lopuksi ranskankerma joukkoon. Mausta suolalla.