
Nakkaa parsat grilliin. Valutetusta jogurtista valmistettu labneh ja chiliöljy viimeistelevät takuuvarman hittiannoksen.
Grillatut parsat ja labneh
Ainekset
Työvaiheet
-
Aloita labnehin valmistelu päivää ennen tarjoilua. Yhdistä jogurtti ja suola. Vuoraa kulho harsokankaalla ja kaavi jogurtti kulhoon. Nosta harson kulmat ylös, pyöritä se tiukaksi nyytiksi ja sido narulla. Laita nyytti kulhon päälle siivilään ja nosta päälle kevyt paino. Valuta jääkaapissa yön yli.
-
Siirrä labneh kulhoon. Raasta sitruunan kuori ja sekoita se labnehin joukkoon.
-
Napsauta parsoista kovat kannat pois. Sivele parsat öljyllä ja grillaa muutama minuutti välillä käännellen. Mausta parsat suolalla ja mustapippurilla.
-
Yhdistä öljy, chilimurska ja sokeri.
-
Levitä labneh lautasille, nosta parsat päälle ja valuta pinnalle chiliöljyä.
Vinkki Labnehin voi valuttaa myös suodatinpaperissa siivilässä. Jos aika ei riitä labnehin valuttamiseen yön yli, muutama tuntikin riittää.
Minusta parsa sopii paremmin jonkun muun lisukkeen kanssa kuin labhnen. Ei ollut kovin hyvin yhteen sopivat maut.