
Halloumi on siitä erityislaatuinen juusto, ettei se sula kokonaan paistettaessa, vaan pysyy pinnaltaan ihanan rapsakkana. Kokeile näitä helppoja vartaita vaikka grillikauden päätteeksi.
Halloumi-leipävartaat
Ainekset
Työvaiheet
-
Tee ensin marinadi. Kuori ja murskaa tai raasta valkosipulinkynnet. Sekoita loput ainekset joukkoon.
-
Leikkaa halloumipalojen pintaan molemmin puolin ristiviillot noin ½ sentin syvyyteen. Kuivaa ja paloittele. Poista persikoista kivet ja leikkaa samankokoisiksi paloiksi. Laita halloumi- ja persikkapalat marinadiin.
-
Leikkaa leipä samankokoisiksi paloiksi ja kääntele nopeasti marinadiin.
-
Pujota aineksia vuorotellen varrastikkuihin ja grillaa, kunnes leipä on rapeaa ja kullanruskeaa.
-
Hienonna päälle lehtipersiljaa ja ripottele seesaminsiemeniä (sekä halutessasi sormisuolaa) persikoiden ja leipäpalojen päälle. Tarjoa heti.