Avoburgeri kootaan sämpylän puolikkaalle ja päälle kasataan meheviä grillikasviksia, lempeää leipäjuustoa ja kirpeitä kurkkuja.
Kasvisburgeri
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa kurkut viipaleiksi ja laita tiiviskantiseen rasiaan. Purista joukkoon sitruunamehu, lisää sokeri sekä suola. Sulje kansi ja hölskytä puolisen minuuttia. Anna kurkkujen maustua jääkaapissa burgerin valmistumisen ajan.
-
Sekoita majoneesin joukkoon sinappi.
-
Leikkaa kesäkurpitsa viistoon leveiksi lanteiksi. Leikkaa munakoiso pyöreiksi, reilun puolen sentin kiekoiksi. Laita kasvikset laakeaan kulhoon. Pese ja raasta sitruunankuori ja lisää kulhoon yhdessä öljyn ja suolan kanssa. Kääntele kasviksia niin että maut tasoittuvat.
-
Leikkaa leipäjuusto vaakaan halki kahdeksi ohuemmaksi kiekoksi ja leikkaa kiekot edelleen 2–3 osaan. Halkaise sämpylät.
-
Grillaa kasviksia keskilämmöllä noin 1½ minuuttia. Käännä, levitä leipäjuusto munakoisokiekoille, ja jatka grillaamista kansi kiinni toiset 1½ minuuttia.
-
Lämmitä leivät grillissä viimeisen puolen minuutin aikana.
-
Lusikoi majoneesi leiville ja lado hölskykurkkuja, kesäkurpitsaa, pinaattia ja leipäjuustolla gratinoituja munakoisokiekkoja päälle.