
Majoneesi kelpaa myös marinadiksi ainaisen dippiroolinsa sijaan.
Lihaa on marinoitu majoneesissa jo vuosia, mutta tekniikka sopii myös kasviksille.
Majoneesi koostuu öljystä ja kananmunasta, jotka takaavat mehevän sekä hieman rapean pinnan kasviksiin. Maustettu majoneesi hierotaan kunnolla kasvisten pintaan, ja niiden annetaan maustua ainakin tunnin ajan. Kun ne sen jälkeen grillaa kuumassa grillissä nopeasti napakoiksi, on herkkulisuke valmis.
Majoneesimarinadin voi maustaa mieleisellään tavalla. Savupaprika ja kumina tuovat makuun syvyyttä. Valmistettavat kasvikset kannattaa leikata paloiksi niin, että ne kypsyvät grillissä samaan tahtiin.
Majoneesikasvikset
Ainekset
Työvaiheet
-
Sekoita kaikki majoneesimarinadin ainekset keskenään. Paloittele kasvikset tarvittaessa ronskisti marinadin joukkoon esimerkiksi isoon muovipussiin. Marinoi noin tunti pussia välillä heilutellen.
-
Grillaa muutaman minuutin ajan, älä ylikypsennä kasviksia. Siirrä tarjoiluvadille ja hienonna päälle tuoreita yrttejä.