
Grillattavan salaatin pitää olla napakkaa lajiketta. Romainen lisäksi ritilälle soveltuvat cosmopolitan, sydänsalaatti ja endiivi. Tässä ohjeessa grillatut salaatit lastataan marinoidulla papu-sipuliseoksella ja majoneesikastikkeella.
Papusalaatti grillistä
Ainekset
Työvaiheet
-
Valuta säilykepavut liemestään ja kaada kulhoon. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Hienonna persilja. Lisää sipuli, persilja, öljy, etikka ja mausteet papujen joukkoon ja sekoita. Siirrä pavut kylmään maustumaan muiden valmistelujen ajaksi.
-
Valmista kastike. Sekoita majoneesi, tabasco ja savupaprika yhteen. Hienonna kaprikset ja lisää ne kastikkeeseen. Ohenna kastike lorauksella vettä.
-
Kuori ja leikkaa valkosipulinkynnet puoliksi. Voitele leipäviipaleet oliiviöljyllä ja hiero leipien pinnat valkosipulinkynnenpuolikkailla. Leikkaa romainesalaatit pitkittäin kahtia. Sivele öljyä salaateille ja padron-paprikoille. Grillaa leipäviipaleita, salaatteja ja paprikoita keskilämmöllä noin 3–4 minuuttia, käännä kerran kypsennyksen aikana.
-
Jaa salaatit ja paprikat lautasille. Revi leipäviipaleet ja lisää lautasille. Lusikoi marinoitua papu-sipuliseosta ja majoneesikastiketta salaattien päälle.