Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Arjen nopeat
Grillaus
12:00 | 5.9.2021

Papusalaatti grillistä

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Grillattavan salaatin pitää olla napakkaa lajiketta. Romainen lisäksi ritilälle soveltuvat cosmopolitan, sydänsalaatti ja endiivi. Tässä ohjeessa grillatut salaatit lastataan marinoidulla papu-sipuliseoksella ja majoneesikastikkeella. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Helppo

Papusalaatti grillistä

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

n. 500
g
valkoisia säilykepapuja
1
punasipuli
½
ruukku lehtipersiljaa
½
dl
oliiviöljyä
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Kastike
1
dl
(vegaanista) majoneesia
1
tl
tabascoa
½
tl
savupaprikajauhetta
1
rkl
kapriksia hienonnettuna
1–2
rkl
vettä
Lisäksi
2
valkosipulinkynttä
4
viipaletta maalaisleipää
2 + 2
rkl
oliiviöljyä
2
miniromainesalaattia
16
padron-paprikaa

Vaiheet

  1. Valuta säilykepavut liemestään ja kaada kulhoon. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Hienonna persilja. Lisää sipuli, persilja, öljy, etikka ja mausteet papujen joukkoon ja sekoita. Siirrä pavut kylmään maustumaan muiden valmistelujen ajaksi.

  2. Valmista kastike. Sekoita majoneesi, tabasco ja savupaprika yhteen. Hienonna kaprikset ja lisää ne kastikkeeseen. Ohenna kastike lorauksella vettä.

  3. Kuori ja leikkaa valkosipulinkynnet puoliksi. Voitele leipäviipaleet oliiviöljyllä ja hiero leipien pinnat valkosipulinkynnenpuolikkailla. Leikkaa romainesalaatit pitkittäin kahtia. Sivele öljyä salaateille ja padron-paprikoille. Grillaa leipäviipaleita, salaatteja ja paprikoita keskilämmöllä noin 3–4 minuuttia, käännä kerran kypsennyksen aikana.

  4. Jaa salaatit ja paprikat lautasille. Revi leipäviipaleet ja lisää lautasille. Lusikoi marinoitua papu-sipuliseosta ja majoneesikastiketta salaattien päälle.

Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
Vegebaari
grillaus
kevyet & salaatit
papusalaatti

Suosituimmat

Luumu-omenatorttu

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Tofu-jyväbowl

Dijonin possu

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini