
Helpot vegehodarit syntyvät makeista uuden sadon porkkanoista.
Porkkanahodarit
Ainekset
Työvaiheet
- Pese porkkanat ja keitä ne suolalla, sokerilla ja etikalla maustetussa vedessä puolikypsiksi. Tähän menee noin 10 minuuttia. Valuta puhtaan keittiöpyyhkeen päällä.
- Tee relissi porkkanoiden kiehuessa. Mittaa kattilaan sinapinsiemenet, etikka, vesi, suola ja sokeri. Keitä keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Siirrä syrjään liedeltä. Kuutioi kurkut ja viipaloi retiisit. Hienonna kevätsipuli. Yhdistä kasvikset ja etikkaliemi. Laita jääkaappiin viilentymään.
- Sivele porkkanoille öljyä ja kypsennä grillissä noin 5 minuuttia. Käännä välillä. Halkaise sämpylät ja paahda hetki leikkuupinta alaspäin grillissä.
- Sivele sämpylöille majoneesia ja täytä porkkanoilla ja relissillä.