Helpot vegehodarit syntyvät makeista uuden sadon porkkanoista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
25 min
Helppo
Porkkanahodarit
Ainesosat
4
uuden sadon porkkanaa
1
rkl
sokeria
1/2
tl
suolaa
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
l
vettä
Kurkkurelissi
1
rkl
sinapinsiemeniä
2
tl
valkoviinietikkaa
2
rkl
vettä
ripaus
suolaa
2
tl
sokeria
2
avomaankurkkua
1
kevätsipuli
6
retiisiä
Lisäksi
1
dl
kevytmajoneesia (rasvaa max 15 %)
4
hot dog -sämpylää
öljyä grillaukseen
Vaiheet
- Pese porkkanat ja keitä ne suolalla, sokerilla ja etikalla maustetussa vedessä puolikypsiksi. Tähän menee noin 10 minuuttia. Valuta puhtaan keittiöpyyhkeen päällä.
- Tee relissi porkkanoiden kiehuessa. Mittaa kattilaan sinapinsiemenet, etikka, vesi, suola ja sokeri. Keitä keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Siirrä syrjään liedeltä. Kuutioi kurkut ja viipaloi retiisit. Hienonna kevätsipuli. Yhdistä kasvikset ja etikkaliemi. Laita jääkaappiin viilentymään.
- Sivele porkkanoille öljyä ja kypsennä grillissä noin 5 minuuttia. Käännä välillä. Halkaise sämpylät ja paahda hetki leikkuupinta alaspäin grillissä.
- Sivele sämpylöille majoneesia ja täytä porkkanoilla ja relissillä.