Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kasvis
Arjen nopeat
Grillaus
16:00 | 11.6.2022

Teriyakikukkakaalit

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3758 reseptiä
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Sesongin paras grillipihvi syntyy paahdetusta kukkakaalista, jota maustaa monitahoinen teriyakikastike sekä inkivääri. Yhdestä kukkakaalista saa 3-4 pihviä.

Kesän parhaat pihvit syntyvät helposti tuoreesta kukkakaalista, teriyakikastikkeesta ja tuoreista mausteista. Tahmean makeahkot ja mausteiset pihvit hurmaavat takuulla jokaisen pöydän ympärillä.

Kun kokonaisesta kukkakaalista leikkaa parin sentin paksuisia viipaleita, ne pysyvät koossa grillaamisen ajan. Kukkakaalit valmistuvat grillissä nopeasti napakan kypsiksi, muutaman kerran käännellen. Ne valellaan teriyakikastikkeella heti kypsennyksen jälkeen.

Sushi-inkivääri, seesaminsiemenet, chili ja tuoreet yrtit ripotellaan pihvien päälle ja dippikastikkeena toimii inkiväärillä maustettu majoneesi. Näyttävät kasvispihvit menevät kuin kuumille kiville!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
15 min + kypsennys 15 min
Helppo

Teriyakikukkakaalit

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2
pienehköä kukkakaalia
2
rkl
seesaminsiemeniä
1
dl
inkiväärilastuja (gari)
2–3
chilipalkoa
½
ruukkua
ruohosipulia
ruukkua
korianteria
½
dl
öljyä
2
dl
teriyakikastiketta
MAJONEESIKASTIKE
1
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
2
dl
majoneesia
1
rkl
seesamiöljyä

Vaiheet

  1. Leikkaa kukkakaalien kannasta pois ohut, kovahko pala. Kantaa tulee kuitenkin jäädä riittävästi, jotta pihvit pysyvät koossa. Poista tummuneet suojalehdet: jos lehtiä on, hyväkuntoiset lehdet saavat jäädä. Leikkaa kukkakaali noin 2 cm:n paksuisiksi kiekoiksi.

  2. Paahda seesaminsiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla pari minuuttia. Varo polttamasta. Kaada siemenet lautaselle.

  3. Valuta ja leikkaa inkiväärilastut suikaleiksi. Hienonna chilit ja yrtit.

  4. Valmista kastike. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita se majoneesin joukkoon. Mausta seesamiöljyllä.

  5. Sivele kukkakaalikiekot kauttaaltaan öljyllä ja grillaa niitä keskilämmöllä noin 15 minuuttia. Kääntele kukkakaalikiekkoja muutaman kerran grillauksen aikana. Siirrä kiekot grillistä laakealle tarjoiluvadille.

  6. Levitä kukkakaaleille runsaasti teriyaki-kastiketta molemmin puolin. Ripottele pinnalle gari-inkivääri, siemenet, chili ja yrtit. Tarjoa majoneesikastikkeen kanssa.

Tilaa Glorian ruoka & viini
grillaus
Vegebaari
Teriyaki
Kukkakaali
kasvisruoka
kesäruoka

Suosituimmat

Keikautetut luumutortut

Tofu-jyväbowl

Dijonin possu

Mifukastike

Mausteinen pataleipä

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini