
Tomaattiliemessä tiivistyy upeasti kesän parhaiden tomaattien maku. Kylmänä tarjottava annos saa ruokaisuutta pienistä mozzarellapalloista ja raikkaan makeista meloneista.
Tuoretomaattiliemi ja sattumat
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita siivilä kulhon päälle ja aseta siihen juustoliina tai musliinikangas. Liinan reunat saavat roikkua siivilän ulkopuolella.
-
Pilko tomaatit ja valkosipulinkynsi monitoimikoneen kulhoon. Lisää etikka ja suola. Soseuta karkeaksi seokseksi.
-
Kaada seos liinan päälle siivilään. Revi joukkoon basilikat.
-
Pyöräytä liina tiukaksi nyytiksi. Sido liinan päät puukauhaan ja nosta nyytti kauhassa jääkaappiin roikkumaan. Laita alle kulho, johon tomaattiliemi valuu. Vältä puristelemasta nyyttiä, jotta saisit liemestä kirkasta. Anna valua mielellään yön yli.
-
Ota palloraudalla meloneista palloja. Voit myös kuutioida melonit. Jaa melonit ja mozzarellapallot kulhoihin ja lisää kylmä tomaattiliemi. Koristele syötävillä kukilla ja basilikalehdillä. Voit lisätä kulhoihin myös muutaman jääpalan.
Vinkki Hyödynnä yli jäänyt tomaattiseos pastakastikkeisiin.