Jaana tuulee on lisännyt 39 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Pilahviriisissä maistuu hyvä illallinen
Pilahviriisissä maistuu hyvä illallinen

Vihreään pilahviriisiin hyvän maun tuo kumina- mauste ja salaatin aineksissa punainen pintopapu.

tuoretta korianteria, mandariini, kurkku, punainen pintopapu, pitkäjyväinen riisi, sipulia, tuoreita punaisia chilejä, kevätsipulia, valkosipulia, kuminaa, suolaa, kasviöljyä, kermajuustoa, kasvisliemikuutio, sinappisalaatinkastiketta, pavunituja, kapriksia

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä pilahviriisi pilahviriisisalaatilla

Ainekset

2
rkl
kasviöljyä
200
g
pitkäjyväistä riisiä
40
g
hienonnettua sipulia
2
tuoretta punaista chiliä
1/2
tl
kuminaa
140
g
kermajuustoa
kevätsipulia
1/2
tl
suolaa
1
ruukku
tuoretta korianteria
4
valkosipulinkynsiä
4
dl
kasvislientä (mukana kasvisliemikuutio)
Pilahviriisisalaatti
pavunituja
kurkkua
punaisia pintopapuja
mandariinilohkoja
kapriksia
Jälkiruuaksi mustikkapiirakka
75
g
leivontamargariinia
1/2
dl
sokeria
1
kananmuna
1 1/2
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
vanilliinisokeria
Täyte
300
g
mustikoita
1
tlk
ranskankermaa (créme fraiche)
2
kananmunaa
1/2
dl
sokeria
1
tl
vanilliinisokeria
2
rkl
sitruunamehua
Lisäksi
vaniljajäätelöä

Työvaiheet

Kuumenna kasviöljy wokissa keskilämmöllä ja laita riisi keittämättömänä. Sekoita riisiä kunnes se on läpikuultavaa. Hienonna sipuli ja lisää pannulle. Kuullota. Palottele kevätsipuli. Hienonna chilit ja valkosipuli ja lisää wokkiin. laita myös kevätsipuli, suola ja kumina. Anna hautua 5 minuuttia. Sekoita kasvisliemikuutio veteen. Lisää riisiseokseen 4 dl kasviliemivettä ja anna kiehahtaa, allenna sitten lämpöä. Sekoita ja hauduta kannen alla 15 minuuttia tai kunnes riisi on kypsää. Lämmitä uuni 190 asteeseen. Laita riisiseokseen 100g kermajuustoraastetta (loput pinnalle). Kääntele kevyesti joukkoon korianteri. Voitele uunivuoka ja levitä riisiseos 1,5 litran uunivuokaan ja ripottele pinnalle vielä 40g juustoraastetta. Paista uunissa 15 minuuttia tai kunnes riisi on aivan kypsää. Tee tällä välin salaatti ja sekoita salaatin ainekset keskenään kulhossa. Tarjoa sinappisalaatinkastikeella Vihreän pilahviriisin kanssa. Jos haluat voit tehdä jälkiruuaksi mustikkapiirakan; Vatkaa hyvin leivontamargariini ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kananmuna. Sekoita vehnäjauhot, vanilliinisokeri ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Voitele piirakkavuoka (halkaisija noin 24 cm) ja levitä taikina siihen. Lado päälle mustikat. Vatkaa erikseen täyte; vatkaa ranskankerma, sokeri, sitruunamehu, vanilliinisokeri ja 2 kananmunaa hyvin täydellä teholla tehosekoittimessa. Lusikoi seos piirakkataikinan ja mustikoiden päälle. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa, ja vihreän pilahviriisiruuan jälkiruuaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 309 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Nieminen KUVA Mikko Hannula

Savulohi-fenkolipasta valmistuu nopeasti. Voit vaihtaa savulohen myös kylmäsavuloheen tai vaikka broileriin. Näin saat samasta kastikkeesta useamman vaihtoehdon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Savulohi-fenkolipasta

Ainekset

400
g
tagliatellea tai täysjyvä spagettia
2
salottisipulia
1
valkosipulinkynsi
1
fenkoli
1
rkl
rypsiöljyä
3
dl
suolatonta kasvislientä
2
dl
kevyt ruokakermaa 4 %
1
sitruuna
200
g
savulohta
½
dl
ruohosipulia
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita pastavesi kiehumaan.

  2. Kuori salottisipulit ja valkosipulinkynnet, hienonna. Pese fenkoli, halkaise ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Säästä fenkolin varret koristeluun.

  3. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.

  4. Kuullota salottisipuleita öljyssä minuutin ajan. Lisää valkosipulit, kuullota hetki. Lisää fenkolit, kasvisliemi ja kerma. Anna kiehua noin 5 minuuttia.

  5. Pese sitruuna ja raasta hienolla terällä, lisää kuoriraaste kastikkeen joukkoon. Purista 1 rkl sitruunamehua joukkoon.

  6. Lisää paloiteltu savulohi, hienonnettu ruohosipuli, suola ja rouhittua mustapippuria. Tarkista maku. Valuta pasta ja tarjoa kastikkeen kanssa, joko erikseen tarjottuna tai sekoita pasta ja kastike keskenään. Koristele fenkolin varsilla.

Hyvä terveys on lisännyt 309 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Japanilainen teriyakikastike ja helppo paistaminen on varma ja nopea tapa saada tofusta rapeaa ja ihan tajuttoman hyvää.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Rapea teriyakitofu

Ainekset

300
g
kiinteää maustamatonta tofua
rkl
teriyaki-kastiketta
1
rkl
seesaminsiemeniä
½
dl
pankojauhoja
1
rkl
rypsiöljyä
tl
seesaminsiemenöljyä
LISÄKSI
2
rkl
raastettua piparjuurta

Työvaiheet

  1. Leikkaa tofu sentin paksuisiksi viipaleiksi, levitä viipaleet leikkuulaudalle, aseta päälle talouspaperia ja painoksi toinen leikkuulauta. Pidä painon alla 30 minuuttia.

  2. Leikkaa tofuviipaleet sentin paksuisiksi tangoiksi ja pyörittele teriyakikastikkeessa. Anna maustua 10 minuuttia. Pyörittele tofut pankojauhoissa ja seesaminsiemenissä.

  3. Kuumenna pannulla öljyt, ja paista tofutankoja keskilämmöllä välillä käännellen, kunnes tofut ovat kauniin ruskeita. Kuori ja raasta päälle piparjuurta.

Vinkki! Voit korvata tofun tempellä. Tempessä on kiinteämpi rakenne, ja sen voi valmistaa ilman painon alla pitämistäkin.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3398 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Arkisankari porkkana saa tässä pastassa pääosan. Itse kasvishöystö valmistuu ilman kermaa, mutta vuohenjuustonokare tuo annokseen mukavaa pehmeyttä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkana-vuohenjuustopasta

Ainekset

400
g
pastaa (esim. pappardelle)
PAISTETUT KASVIKSET
5
porkkanaa (erivärisiä)
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
6
musta- tai lehtikaalin lehteä
2
rkl
öljyä
½
dl
balsamicoa
2
rkl
hunajaa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
LISÄKSI
1
rs (150 g)
vuohentuorejuustoa

Työvaiheet

  1. Pese porkkanat hyvin. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta porkkanat ja sipuli raastimen karkealla terällä ja valkosipuli pienellä. Revi kaalilehdistä lehtiruodit pois ja revi lehdet pienemmiksi paloiksi.

  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.

  3. Kypsennä kasvikset pastan kiehuessa. Kuumenna öljy laakealla pannulla keskilämmöllä. Lisää kasvisraaste ja kuullota noin 5 minuuttia, kunnes raaste on pehmeää. Lisää kaali, balsamico, hunaja, suola ja pippuri. Sekoita. Anna porista miedolla lämmöllä, kunnes pasta on kypsää.

  4. Valuta pasta siivilässä ja kumoa se pannulle. Sekoita hyvin. Jaa pasta lautasille. Notkista vuohenjuusto haarukalla ja nostele nokareiksi pastan päälle.

ET-lehti on lisännyt 327 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Aurajuustolla maustettu pehmeä punajuuripata sisältää jopa kilon kasviksia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
1½ t
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuri-aurajuustopata

Ainekset

6–8 (800 g)
punajuurta
200
g:n pala
juuriselleriä
2
punasipulia
2
rkl
rypsiöljyä
5
dl
vettä
2
dl
ohrasuurimoita
2
tl
kuivattua salviaa
2
dl
kermaa
1
pkt (170 g)
sinihomejuustoa
n. ½
tl
suolaa
n. ¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi punajuuret. Kuori ja pilko juuriselleri. Kuori sipulit ja leikkaa ne renkaiksi.

  2. Kuullota sipuleita hetki öljyssä pannulla.

  3. Laita suurimot ja vesi pataan tai uunivuokaan. Lisää kerroksittain punajuuret, sellerit ja sipulit. Ripottele väleihin salviaa. Hauduta pataa kannella peitettynä 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia.

  4. Sekoita kerma ja murennettu juusto pataan. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Hauduta ilman kantta vielä 30 minuuttia. Tarjoa herkullinen punajuuripata pähkinäisen salaatin, juuresraasteen ja tuoreen leivän kanssa.