8:01 | 13.7.2018
Raparperi-roseerisotto
Roseeviini värjää risoton kauniin pinkiksi. Raperperi tuo suolaiseen ruokaan sopivaa hapokkuutta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Raparperi-roseerisotto
Ainesosat
2
salottisipulit
2
raparperinvartta
3
dl
risottoriisiä
1
dl
roseeviiniä
1
dl
parmesan-raastetta
Paistamiseen
öljyä
Vaiheet
- Kuori ja hienonna sipuli. Huuhdo ja leikkaa raparperinvarret pätkiksi.
- Kuumenna öljy pannulla keskilämmöllä. Kuullota sipuleita, kunnes ne ovat läpikuultavia. Lisää pannulle raparperit ja riisi. Kuullota vielä muutama minuutti.
- Kaada viini pannulle ja anna sen imeytyä riisiin. Lisää vettä noin desi kerrallaan ja anna risoton kiehua matalalla lämmöllä sekoitellen.
- Kun riisi on juuri ja juuri kypsää, lisää parmesaani. Lisää suolaa tarvittaessa.