
Perunasalaattiin voi yhdistää kastikkeen myös caesarsalaatista. Perunoita ei kannata upottaa majoneesikastikkeesseen, sillä muuten salaatin kruunaavat perunalastut pehemenevät heti.
Peruna-caesarsalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Raaputa perunat puhtaiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi.
- Leikkaa varsiparsakaalit suupaloiksi. Keitä toisessa kattilassa, vähässä vedessä 3–5 minuuttia koosta riippuen. Huuhtele kylmällä vedellä.
- Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Laita se tehosekoittimeen parmesaanin, sardellifileiden, kapristen ja majoneesin kanssa. Lisää joukkoon sitruunamehu, sinappi ja pippuri. Aja tasaiseksi.
- Leikkaa keitetyt perunat halutessasi pienemmiksi paloiksi. Yhdistä parsakaalin ja kastikkeen kanssa. Viimeistele sipseillä ja parmesaanilastuilla.
Vinkki: Tee kastikkeesta kasvipohjainen korvaamalla majoneesi vegaanisella versiolla. Vaihda sardellit ruokalusikalliseen ravintohiivaa ja lisää yksi ruokalusikallinen hienonnettuja pikkukapriksia. Korvaa parmesaani kasvipohjaisella juustolla.
Ei kyllä kuulu anjovis! Sardelli on ainoa oikea!
Ja jos on kala-allergikko, niin lisää kapriksia vain.