
Maailmankuulun kokin Yotam Ottolenghin tapaan valmistettu perunasalaatti saa keväisen makunsa yrteistä ja herneistä. Joukossa rouskuvat pistaasit.
Kuninkaallinen perunasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Pese perunat ja keitä ne kuorineen napakan kypsiksi, 15–20 minuuttia.
- Keitä kananmunia 8 minuuttia. Jäähdytä munat, kuori ja leikkaa puoliksi.
- Kiehauta herneet kiehuvassa vedessä, valuta ja jäähdytä. Paahda pistaasit pannulla ja rouhi ne veitsellä.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja yrtit, laita ne tarjoilukulhoon. Säästä muutama yrtinoksa koristelua varten.
- Laita öljy, etikka, herneet ja pistaasit kulhoon. Raasta parmesaani joukkoon ja sekoita.
- Valuta perunat, leikkaa ne puoliksi ja laita kulhoon. Painele ne varovasti lusikalla litteiksi ja kääntele kauttaaltaan yrttiseoksessa. Mausta suolalla ja pippurilla.
-
Lisää kananmunat salaattiin ja koristele yrteillä.