
Vihreää vihreällä! Tämän tofu-kasviscurryn maun salaisuus on pökerryttävän hyvä itse tehty currytahna.
Tämän vihreän, ihanan mausteisen kasviscurryn maku perustuu itse tehtyyn currytahnaan. Tahnan valmistus ei ole vaikeaa: tarvittavat ainekset, sitruunaruoho, yrtit, öljy ja mausteet, vain surautetaan tehosekoittimella yhteen.
Jos päädyt kuitenkin käyttämään valmista vihreää currytahnaa, annostele sitä varovammin kuin ohjeessa, sillä se on itse tehtyä voimakkaampaa ja suolaisempaa.
Itse curryyn pilkotaan tofua, joka paistetaan valkosipulin kanssa pannulla. Lisäksi tarvitaan runsaasti vihreitä vihanneksia: broccolineja tai parsakaalia sekä vihreitä papuja tai parsaa. Kookosmaito pyöristää maut yhteen.
Mikä parasta, curryn valmistus tahnan surauttamisineen kestää vain puolisen tuntia.
Juomavinkki! Vihreän kasviscurryn seuraan sopii mitä parhaiten kevyt vihreä tee, joka ei ole maultaan liian kitkerää tai vahvaa. Valitse esimerkiksi japanilainen vihreä teelaatu, gyokuru. Varjossa kasvaneista teelehdistä tehdyn teen maussa on umamisuutta, joka istuu hienosti curryn seuraan. Oiva valinta on esimerkiksi Teemaan Mecha Gyokuro. Myös klassinen vihreä tee toimii, kuten Clipperin Vihreä Luomutee. Puhtaan makuisen, kevyen vihreän teen maun pehmeys toimii erityisen hyvin tofun ja riisin kanssa.
Curry vihreistä kasviksista
Ainekset
Työvaiheet
-
Tee ensin currytahna (ohje alla).
-
Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipuli. Kuivaa ja kuutioi tofu. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä pannussa 5 minuuttia. Lisää tofu ja paista rapeaksi. Sekoita currytahna joukkoon. Ota tofut pois pannusta.
-
Tee kasvisliemi pienessä kattilassa ja lisää se kookosmaidon kanssa pannuun, kiehauta. Lisää broccolinit ja pavut, keitä 4 minuuttia. Lisää herneet ja keitä vielä minuutti.
-
Mausta curry sokerilla ja lisää tofupalat liemeen. Tarjoa keitetyn riisin, thaibasilikan, korianterin ja limetin kanssa.
Vihreä currytahna
Ainekset
Työvaiheet
-
Poista chileistä kannat ja siemenet. Poista sitruunaruohoista kovat lehdet ja leikkaa pehmeät osat ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja raasta inkivääri. Viipaloi kevätsipulit. Laita kaikki tehosekoittimen kulhoon.
-
Pese limetti, raasta kuoren vihreä osa ja purista mehu muiden aineiden joukkoon.
-
Nypi korianterin lehdet ja säästä ne ruoan koristeluun. Lisää korianterin varret, korianterinsiemenet, soija, sokeri, suola ja valkopippuri tehosekoittimeen. Soseuta tahnaksi.
Vinkki Itse tehty currytahna säilyy jääkaapissa noin 4 päivää.
Tällä ohjeella tuli hyvänmakuinen currytahna. Aina kun vain on aika, teen currytahnan itse huhmaressa. Mielestäni niistä tulee onnistuneita ja on mukava laittaa ruoat aivan alusta saakka itse, kun raaka-aineita on saatavilla. Ei ostetuissa tahnoissakaan mitään vikaa ole mutta on mukavampi tehdä itse.
Ei meidän kyläkaupalla ole mitään kaffirlimettiä eikä sitruunaruohoa, ruoho paljastuu sitten keväämmällä. Siskontyttö kävi kerran Thaimaassa ja kertoi että siellä on ihan hassuja ruokia. Taitaa tämäkin soppa sieltä olla lähtöisin . Eikös kanaviillokki enää kelpaa kellekään