
Ihan kuin hummusbaarissa! Lautaselle levitetty hummus höystetään tällä kertaa paahdetulla kukkakaalilla, kananmunilla ja tuoreella korianterilla.
Hummus on tullut lautasillemme jäädäkseen. Helposti surauttamalla valmistuva kikhernetahna sopii niin kasvis- kuin liharuokienkin seuraan.
Mutta hummus on paljon muutakin kuin falafelien lisuke. Asialle vihkiytyneet hummusbaarit ovat osoittaneet, että proteiinipitoinen ja herkullinen hummus voi olla annoksessa pääasia.
Tässä ohjeessa valmistetaan runsaasti kuohkeaa hummusta ja levitetään se lautaselle annoksen pohjaksi. Tämän jälkeen tahnan voi höystää lempilisukkeillaan, kuten paistetulla jauhelihalla, fetalla ja kasviksilla tai vaikka paahdetuilla kukkakaalinnupuilla ja kananmunilla.
Hummuksen seuraan sopii aina myös pehmeä pitaleipä, jolla saa pyyhkäistyä lautasen puhtaaksi.
Vinkki! Harissa ja hummus sopivat niin hyvin yhteen, että harissaa voi halutessaan sekoittaa myös itse tehdyn hummuksen joukkoon. Lisää silloin kuitenkin varoen suolaa.
Hummus paahdetun kukkakaalin ja munien kera
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 225 asteeseen.
-
Sekoita kaikki mausteöljyn ainekset keskenään ja kääntele kukkakaaleihin. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda noin 25 minuuttia, kukintojen koosta riippuen.
-
Keitä kananmunia noin 4 minuuttia kiehuvassa vedessä. Jäähdytä ja kuori kylmän veden alla.
-
Levitä hummus lautaselle. Lorauta oliiviöljyä. Nosta päälle kukkakaalia, tomaattia, harissaa, kananmunan puolikkaat ja tuoretta korianteria
Itse tehty hummus
Ainekset
Työvaiheet
-
Valuta kikherneet mutta säästä liemi eli aqua faba.
-
Mittaa tehosekoittimeen muut ainekset.
-
Anna koneen käydä niin kauan, että seos on silkkistä pehmistä. Lisää lientä tarvittaessa. Hummus kiinteytyy kylmässä.
Olen ihmetellyt, miten hummus voi olla niin järkyttävän makuista, mutta wikipediasta selvisi, että sehän on tavallaan intialainen versio talkkunasta, jota lapsena yrittäessäni syödä vatsalaukku kääntyi nurin päin. Sopii rehuksi, muttei ihmisravinnoksi.