
Pieneksi somehitiksi nousseet perunanachot syntyvät myös kesäperunoista. Juustokastikkeen sijalle tulee ranskankermaa, johon on raastettu vahvaa cheddaria. Meksikolaisen tuoresalsan pico de gallon jälkeen ei halua palata kaupan purkkisalsoihin.
Perunanachopelti
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Valmista pico de gallo (ohje alla).
-
Harjaa perunat puhtaiksi ja leikkaa ne 2–4 osaan. Laita perunat leivinpaperin päälle pellille tai laakeaan vuokaan, sekoita öljy ja tacomauste joukkoon. Paista uunissa 10 minuuttia.
-
Raasta juusto ja sekoita se ranskankerman kanssa. Valuta pavut siivilässä.
-
Ota pelti uunista. Levitä pavut perunoiden päälle ja lusikoi juustoseos pinnalle. Kypsennä uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja perunat ovat kypsiä.
-
Leikkaa jalapeno ohuiksi viipaleiksi ja limetti lohkoiksi. Viimeistele vuoka jalapenoilla ja limetillä ja lusikoi pinnalle pico de galloa. Tarjoa heti.
Pico de gallo
Ainekset
Työvaiheet
-
Purista limettien mehut kulhoon. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna myös jalapeno ja valkosipuli ja laita ne sipulin kanssa mehuun marinoitumaan 5 minuutiksi.
-
Halkaise tomaatit, poista siemenet ja leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Hienonna korianteri. Lisää tomaatit ja korianteri kulhoon.
-
Anna pico de gallon maustua vähintään 15 minuuttia. Tuoresalsa säilyy kylmässä noin 3–4 päivää.