
Kikherneet tuovat punajuuripihveihin proteiinia. Halutessasi voit kypsentää pihvit myös uunissa.
Punajuuripihvit
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja raasta punajuuret raastimen karkealla terällä. Jos punauuret ovat hyvin mehukkaita, valuta hieman ylimääräistä mehua pois raasteesta. Valuta ja survo kikherneet haarukalla kulhossa tai sauvasekoittimella. Yhdistä kikhernesurvos, punajuuriraaste, jogurtti, korppujauhot, kananmunat ja mausteet.
- Kuumenna paistinpannulla tai lettupannulla tilkka oliiviöljyä. Muotoile massasta 1 1/2 cm paksuja pihvejä suoraan kuumalle lettu- tai paistinpannulle. Paista keskilämmöllä molemmin puolin noin 5 minuuttia. Uunissa pihvit kypsyvät leivinpaperin päälle muotoiltuna 225 asteessa keskitasolla 15 minuutissa.
- Tarjoa pihvit kapris-jogurttikastikkeen kanssa (ohje ohessa). Lisukkeeksi sopii esimerkiksi perunamuusi, keitetyt perunat tai salaatti. Miksei burgerisämpyläkin!
Kapris-jogurttikastike
Ainekset
Työvaiheet
- Valuta kaprikset ja hienonna niitä kevyesti veitsellä. Yhdistä kastikkeen ainekset ja tarjoa esimerkiksi punajuuripihvien kanssa.