
Paras tomaattikastike syntyy pehmenneistä tomaateista uunissa. Sitä voi kokata vaikka tupla-annoksen ja pakastaa loput kiireisen päivän varalle.
Uunipaahdettu tomaattikastike
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 250 asteeseen.
- Pese ja halkaise tomaatit. Kuori ja lohko sipulit.
- Lado kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle. Lisää kaprikset ja rouhi mustapippuri kasvisten päälle. Säästä kapristen liemi. Paahda pellillistä uunissa 20 minuuttia.
- Kuumenna öljy kattilassa. Lisää paahdetut kasvikset kattilaan. Lisää joukkoon kapristen neste, sokeri ja suola. Soseuta sauvasekoittimella soseeksi.
- Riivi timjamin varsista lehdet. Lisää timjami kastikkeeseen.
Vinkki! Paahdettu tomaattikastike maistuu pitsan päällä tai pastan kanssa. Saat siitä monta erilaista ruokaa, kun lisäät kastikkeeseen soijarouhetta, ruskistettua jauhelihaa tai tonnikalaa.