Venla Soppa365 on lisännyt 18 reseptiä.
Linkitetty 280 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Venla Rossi

Pieni polte, kookosmaidon lempeys ja runsaasti minttua. Näillä kikoilla syntyy maailman mahtavin linssikeitto.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Maailman paras linssikeitto

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulin kynttä
1
tuore chili
öljyä paistamiseen
2
tomaattia
1
rkl
tomaattipyrettä
1
tl
tulista curryhtahnaa
2
rkl
kuivattua minttua
1
rkl
curryjauhetta
1
rkl
paprikajauhetta
1
tl
suolaa
0,5
tl
mustapippuria (myllystä)
1
litra
kasvislientä
2,5
dl
punaisia linssejä
0,5
dl
riisiä (esim. basmati-)
2
rkl
sitruunamehua
1
pieni tölkki kookosmaitoa (165 ml)
Tarjoiluun minttuhyytelöä ja halutessasi tuoretta minttua

Työvaiheet

  1. Pilko sipuli, valkosipulinkynnet ja chili. Poista chilistä siemenet. Kuullota sipuli- ja chilisilppua hetken aikaa pannulla öljyssä. Kuumenna samaan aikaan kattilassa litra kasvislientä kiehuvaksi.
  2. Pilko tomaatit pieneksi hakkeeksi ja lisää ne pannulle. Lisää myös mausteet, tomaattipyre ja currytahna. Paista pari minuuttia keskilämmöllä.
  3. Siirrä ainekset pannulta kattilaan. Lisää linssit. Keitä noin 5 minuuttia ja lisää sitten riisi. Anna kiehua vielä 15 minuuttia, sekoita välillä. 
  4. Lisää kookosmaito ja sitruunamehu. Tarkista maku ja lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa. 
  5. Tarjoile minttuhyytelön kanssa. Halutessasi voit koristella annokset tuoreella mintulla. 

Vinkki! Älä pihtaile mintun kanssa, sillä se on tämän keiton juttu. Minttua voi laittaa enemmänkin kuin kaksi ruokalusikallista. Makea minttuhyytelö viimeistelee kevyen tulisen keiton mahtavalla tavalla. 

Kommentit (2)

Vierailija

Nyt löytyi proteiinin lähde. Halpaa ja hyvää. Ei tarvitse kasvatella sirkkoja.

Vierailija

Kurkumaa ja ripaus mustapippuria, niin suomalaisten vatsavaivat loppuvat, eikä ole niin tulista kuin chili. Kurkuma on mieto vatsaystävällinen ja terveellinen mauste.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1742 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Valkoviini, voi ja perunan tärkkelys suurustuvat tässä pyttipannussa kuin itsekseen kastikkeeksi. Ja tuorekelmussa uppomunat onnistuvat aina!

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaali-lohipyttis

Ainekset

400
g
uusia perunoita
1
kukkakaali
400
g
kylmäsavulohta
2
kevätsipulia
1
rkl
rypsiöljyä
4
kananmunaa
50
g
voita
1
dl
valkoviiniä
suolaa
mustapippuria myllystä
Lisäksi
tuorekelmua

Työvaiheet

  1. Laita perunat kiehumaan runsaaseen veteen. Irrota kukkakaalista kukinnot, pilko savulohi kuutioiksi ja leikkaa kevätsipuli renkaiksi.
  2. Vuoraa neljä kahvikuppia tuorekelmulla. Sipaise kelmun pintaan öljyä. Riko kananmunat kuppeihin ja solmi kelmut tiukasti kiinni niin, että paketteihin ei jää ilmaa.
  3. Sulata voi pannussa. Nosta juuri ja juuri kypsät perunat pannuun, lisää kukkakaalit ja ruskista muutama minuutti. Lisää viini ja anna ruuan kiehua miedolla lämmöllä, kunnes se tiivistyy hieman.
  4. Nosta kananmunapaketit perunoiden keitinveteen ja kypsennä 4 minuuttia. Avaa kelmupaketit.
  5. Lisää lohikuutiot ja kevätsipuli pannuun, sekoita. Nosta päälle kananmunat. Ripottele munien päälle hiukan suolaa ja pippuria.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1742 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Pipsa Hurmerinta KUVA Panu Pälviä

Pipsa Hurmerinta tykkää pastoista, joissa ei ole erillistä kastiketta. Hänen peruspastansa sisältö vaihtelee, mutta persiljaa siihen tulee aina. Kesällä mukaan pääsee myös sitruunaa ja kapriksia.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäpasta

Ainekset

1 1/2
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1 + 1/2
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
2
sitruunaa
400
g
pastaa
3
valkosipulinkynttä
1/2
punainen chili
2
dl
vihreitä oliiveja
2
rkl
kapriksia
100
g
parmesaania
(mustapippuria myllystä)

Työvaiheet

  1. Hienonna persilja ja laita se kulhoon. Sekoita 1 dl oliiviöljyä ja suola joukkoon. Pese sitruunat. Raasta toisen sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi, purista molemmista sitruunoista mehu. Lisää kuori ja mehu persiljaöljyyn.
  2. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna chili. Valuta oliivit ja kaprikset. Paina oliiveja veitsen lappeella ja poista kivet. Kuumenna ½ dl oliiviöljyä paistinpannussa. Lisää oliivit, valkosipuli, chili ja kaprikset pannuun ja paista kunnes valkosipuli hieman ruskistuu. Älä anna valkosipulin palaa!
  4. Nosta paistinpannu pois levyltä. Kun pasta on kypsää, ota kattilasta 1 dl keitinvettä talteen. Valuta pasta ja kaada se paistinpannuun oliivien ja valkosipuleiden joukkoon ja sekoita. Lisää keitinvettä tilkka kerrallaan. Lisää lopuksi oliiviöljyseos. Jaa pasta lautasille ja raasta parmesaania (ja rouhi mustapippuria) pinnalle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1742 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Sushin makumaailma perunasalaatissa? Kyllä vain. Tämä aasialainen herkku koukuttaa ja pahasti.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + perunoiden jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Nori-graavilohiperunasalaatti

Ainekset

1
kg
uusia perunoita
1
noriarkki
1
(luomu)sitruunan kuori
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
seesamiöljyä
1
tl
sormisuolaa
100
g
graavilohta
3
kevätsipulin vartta
2
rkl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Harjaa perunat huolellisesti. Keitä ne napakan kypsiksi suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä), noin 15 minuuttia. Valuta ja jäähdytä.
  2. Hienonna noriarkki hienoksi rouheeksi tehosekoittimessa. Pese sitruuna ja raasta sen ohut keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Sekoita levärouhe, kuoriraaste, öljyt ja suola keskenään. Kääntele seos perunoihin.
  3. Suikaloi graavilohi. Hienonna kevätsipuli. Paahda seesaminsiemeniä kuivassa kuumassa pannussa, kunnes ne saavat hieman väriä. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarjoa salaatti kylmänä tai huoneenlämpöisenä.

Vinkki Saat salaattiin lisää merellistä makua, kun käytät siihen kaksi noriarkkia.

 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1742 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Jogurtti-fenkolikeiton voi nauttia kylmänä tai kuumana. Joka tapauksessa se on supermaukas. Soppa viimeistellään rapsakalla kevätsipulilla, raikkaalla mintulla ja tilkalla tujakkaa harissaöljyä.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Fenkoli-jogurttikeitto

Ainekset

4
kevätsipulinvartta
2
valkosipulinkynttä
1
fenkoli
1
l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
1
l
paksua maustamatonta jogurttia (esim. turkkilaista)
1
kananmuna
1
rkl
maissitärkkelystä
1
tl
kuivattua minttua
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
2
dl
säilykelinssejä
2
kevätsipulinvartta
2
dl
tuoretta minttua hienonnettuna
2
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
harissaöljyä
Harissaöljy
1
valkosipulinkynsi
1
dl
öljyä
1/2
tl
fenkolinsiemeniä
2
rkl
harissatahnaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin harissaöljy. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy pienessä kattilassa. Lisää valkosipuli ja fenkolinsiemenet öljyyn. Kuumenna noin 30 sekuntia ja ota kattila liedeltä. Sekoita harissa öljyyn ja anna jäähtyä. Soseuta sauvasekoittimella.
  2. Hienonna kevätsipulit, kuoritut valkosipulinkynnet ja fenkoli.
  3. Laita vesi ja liemikuutiot kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää hienonnetut kasvikset liemeen ja keitä hiljalleen 10 minuuttia.
  4. Yhdistä kulhossa jogurtti, kananmuna ja maissitärkkelys. Sekoita. Ota kauhallinen kuumaa kasvislientä ja sekoita se jogurttiseokseen voimakkaasti vatkaten.
  5. Kaada jogurttiseos poreilevaan liemeen ja sekoita hyvin. Lisää kuivattu minttu, suola ja pippuri. Hauduta 5–8 minuuttia välillä sekoittaen.
  6. Valuta linssit. Hienonna kevätsipulit, minttu ja lehtipersilja. Jaa annokset lautasille ja annostele linssejä, sipulia ja yrttejä päälle. Viimeistele harissaöljyllä.

Kommentit (0)