Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1959 reseptiä.
Linkitetty 229 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Täyteläisen pehmeää, mutta kuitenkin kevyttä ja vegaanista. Aurinkoisen maissikeiton maun pyöristää makeahko palsternakka, jossa on vähemmän hiilihydraatteja kuin perunassa. Keittosuosikki valmistuu säilykemaissista jopa 20 minuutissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Maissichowder

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
pieni (200 g)
palsternakka
1
tlk (198/165 g)
säilykemaissia
6
dl
kasvislientä
öljyä paistamiseen
1
tl
juustokuminaa
1/4
tl
cayennepippuria
2
dl
kasvikermaa
1/2
ruukku
korianteria
1
tl
suolaa
3–4
tippaa
tabascoa/annos

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja leikkaa palsternakka pieniksi paloiksi. Valuta maissi siivilässä. Tee kasvisliemi fondista tai kuutiosta.
  2. Kuumenna öljyä kattilassa. Kuullota sipuleita ja palsternakkaa 3–4 minuuttia. Lisää valutetut maissit, juustokumina, cayennepippuri ja kasvisliemi. Keitä 10 minuuttia.
  3. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää kasvikerma; säästä 1–2 rkl kasvikermaa annosten koristeluun. Kiehauta keitto nopeasti, jaa annoskulhoihin, koristele kasvikermalla ja viimeistele korianterilla. Tiputa tabascoa kuhunkin annokseen.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Soppa365 on lisännyt 268 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Elämäsi paras burgeri saattaa hyvinkin olla tässä! Kasvisburgerissa sämpylän väliin laitetaan marinoitu, lihaisa portobellosieni.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Portobelloburgeri

Ainekset

6
isoa portobelloa
3
rkl
timjamia hienonnettuna
3/4
dl
oliiviöljyä
3
rkl
omenaviinietikkaa
3/4–1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
6
burgerisämpylää
parmesaanimajoneesia (ks. ohje alla)
marinoitua punasipulia (ks. ohje alla)
tomaattia
salaattia

Työvaiheet

  1. Puhdista sienet ja poista niistä jalat (jalat voi hienontaa ja paistaa esimerkiksi munakkaan tai letun täytteeksi). Viillä terävällä veitsellä ristikkokuvio lakin yläpintaan.
  2. Hienonna timjami. Sekoita isossa kulhossa timjami, öljy, etikka, suola ja mustapippuri. Kääntele sieniä kulhossa niin, että marinadi leviää tasaisesti sienille. Anna marinoitua jääkaapissa 20 minuuttia. Valmistele myös marinoidut punasipulit ja parmesaanimajoneesi (ohje alempana).
  3. Pyyhi sienistä talouspaperilla enin marinadi pois. Paahda portobellosieniä kuumalla, öljytyllä grilliparilalla noin 2 minuuttia, käännä ja jatka kypsentämistä vielä 1 minuutti. Voit myös paistaa sienet paistinpannussa.
  4. Halkaise burgerisämpylät ja laita ne leikkuupinta alaspäin parilalle hetkeksi lämpenemään. Täytä burgerit: levitä pohjalle majoneesia, sen päälle salaattia, sipulia ja tomaattia. Laita päälimmäiseksi portobello. Paina kansi päälle ja tarjoa kuumina.

Parmesaanimajoneesi

Ainekset

1
kananmuna
1
rkl
dijoninsinappia
1
tl
suolaa
3
dl
rypsiöljyä
1
tl
valkoviinietikkaa
1
dl
parmesaania raastettuna

Työvaiheet

  1. Riko huoneenlämpöinen kananmuna korkeaan astiaan, esimerkiksi litran mittakannun pohjalle. Lisää muutkin aineet huoneenlämpöisenä: sinappi, suola, öljy ja viinietikka.
  2. Aseta sauvasekoitin kannun pohjalle. Surauta seos majoneesiksi niin, että nostat sauvasekotinta hitaasti pohjalta ylöspäin. Majoneesi sekoittuu hetkessä. Raasta parmesaani ja sekoita se majoneesiin.

Marinoitu punasipuli

Ainekset

1
punasipuli
1
tl
sormisuolaa
1
tl
sokeria
2
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Mittaa suola, sokeri ja sitruunamehu kulhoon. Lisää sipulit, sekoita ja anna maustua vähintään 15 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1959 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Grillattu tatti on yksinkertaisuudessaan ylellinen herkku. Tuoreena poimittu herkkupala paistuu vaikka nuotiolla makkaratikussa ja on käsittämättömän hyvää myös kylmänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillitatit

Ainekset

6−8
pientä kiinteää herkkutattia
½
sitruunan mehu
Mausteöljy
1
dl
rypsi- tai oliiviöljyä
2
rosmariininoksaa
1
valkosipulinkynsi
1
tl
suolaa
½
tl
roseepippuria
¼
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Puhdista tatit harjaamalla. Jos pillit ovat vaaleita ja kiinteitä, älä poista niitä.
  2. Jätä pienet tatit kokonaisiksi tai halkaise ne pitkittäin kahteen osaan. Viipaloi isommat tatit tai pilko ne suupaloiksi ja pujota grillivartaisiin.
  3. Hienonna rosmariininoksa. Kuori ja hienonna valkosipuli. Yhdistä kaikki mausteöljyn ainekset keskenään. Grillaa tatit sellaisenaan ja sivele niitä kevyesti marinadilla grillaamisen aikana. Tai jälkimarinoi tatit eli grillaa ensin ja valuta marinadi sitten päälle.
  4. Grillaa puolikkaita tatteja kuumalla parilalla tai hiilloksella 5 minuuttia molemmin puolin tai kunnes pinta on paahtunut kauniisti. Viipaleille riittää pari minuuttia molemmin puolin.
  5. Purista grillatun tatin päälle lopuksi hieman sitruunamehua.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1959 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Pipsa Hurmerinta KUVA Panu Pälviä

Kokki, keittokirjailija ja juontaja Pipsa Hurmerinta näki kuvan mustaksi paahdetusta kurpitsasta Instagramissa ja päätti testata kurpitsan paahtamista takassa. Tämän ruuan kanssa maltti on valttia, jotta lopputuloksesta tulee mehevä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kurpitsa ja burrata

Ainekset

1
(noin 1 kg)
kokonainen myskikurpitsa
1
pallo (120 g)
burrata-juustoa tai puhvelinmaitomozzarellaa
dl
tuoretta minttua hienonnettuna
Kastike
2
limettiä
½
dl
oliiviöljyä
2
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
chilirouhetta

Työvaiheet

  1. Laita kokonainen kurpitsa grilliin hiilien keskelle tai takkaan ritilän päälle. Paahda noin 40 minuuttia, kunnes kurpitsan kuori on musta ja kanta on vielä kiinteä, vaikka kurpitsa muuten on pehmentynyt.
  2. Pyyhi hiili pois kurpitsasta kostealla keittiöpyyhkeellä tai talouspaperilla. Leikkaa kurpitsa paksuiksi viipaleiksi ja koverra siemenet pois.
  3. Laita kurpitsaviipaleet vadille ja purista niille toisen limetin mehu. Valuta noin puolet oliiviöljystä kurpitsoille. Mausta suolalla, pippurilla ja chilirouheella. Revi burrata ja mintunlehdet päälle. Valuta loppu öljy ja purista toisen limetin mehu pinnalle. Mausta halutessasi vielä suolalla ja pippurilla.

Vinkki! Annokseen sopivat lisäksi myös granaattiomenansiemenet. Granaattiomenan voi korvata kesällä vadelmalla ja syksyllä puolukoilla.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 604 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Romesco-kastike saa makunsa paahdetuista paprikoista, tomaateista, maalaisleivästä ja manteleista. Tämä katalonialainen soosi on mahtavaa grillatun broilerin, possunlihan tai makkaroiden kanssa.

Kastikkeen makua ja paksuutta voit säädellä lisäämällä öljyä tai punaviinietikkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Romesco-kastike

Ainekset

2
punaista paprikaa
3
tomaattia
1
valkosipulinkynsi
½
dl
oliiviöljyä
1
dl
kuorellisia manteleita
pala
maalaisleipää
½
dl
oliiviöljyä
½
dl
tomaattipyreetä
2
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
suolaa
½
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Halkaise paprikat, poista siemenet ja valkoiset kalvot. Nosta paprikat leivinpaperin päälle pellille kupera puoli ylöspäin. Puolita tomaatit paprikoiden viereen. Paloittele valkosipuli kasvisten lomaan. Sivele öljyllä. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  2. Lisää päälle kokonaiset mantelit ja murennettu leipäpala. Paahda vielä 5 minuuttia. Jäähdytä hetki.
  3. Kumoa paahdetut ainekset monitoimikoneen kulhoon tai tehosekoittimeen. Lisää öljy, punaviinietikka, tomaattipyree ja mausteet. Aja ainekset leikkuuterällä karkeaksi tai sileäksi makusi mukaan.
  4. Lisää lopuksi hienonnettu lehtipersilja.

Vinkki! Romesco säilyy pari päivää jääkaapissa, joten voit tehdä kerralla kunnon satsin.

Kommentit (0)