
Itämainen maustetahna harissa antaa keitolle mukavasti lämmintä poltetta. Talvinen koristelu syntyy rapeista juureslastuista ja kurpitsansiemenistä.
Bataatti on talven värikäs ja monikäyttöinen sesonkijuures. Se on maultaan mukavan makea ja mieto, joten se sopii monenlaisiin ruokiin.
Makeaan ja kauniin oranssiin bataattiin on hyvä yhdistää voimakkaitakin makuja, kuten chiliä. Bataattia kannattaa kokeilla esimerkiksi sosekeitossa, joka maustetaan harissalla, eli tunisialaisella chilitahnalla. Harissan vieno aniksen maku tuo yllättävää syvyyttä muutoin tavalliseen keittoon.
Bataattisosekeiton saa tehtyä nopeimmillaan 10 minuutissa, jos siihen käyttää valmista bataattisosetta. Silloin riittää vain soseen kuumennus ja mausteiden sekä kaurakerman lisääminen.
Harissa-bataattikeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna öljyä ja harissatahnaa kattilassa miedolla lämmöllä muutama minuutti samalla sekoitellen.
-
Lisää bataattisoseet, kaurakerma, vesi ja suola. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti.
-
Paahda kurpitsansiemeniä kuivalla pannulla, kunnes ne hieman poksuvat.
-
Tarjoa keitto kurpitsansiementen ja juureslastujen kanssa.
Nyt on reseptin tekijältä unohtunut mitä on kerma: "Kerma on maidosta separoimalla valmistettu tuoka-aine". En ole koskaan nähnyt kuinka soijaa tai kauraa lypsetään, jotta saadaan maitoa
Rapeita juureslastuja? Missä valmistusohje?
Hei,
tässä ohjeessa on tarkoitettu kaupasta ostettavia valmiita juureslastuja tai -sipsejä. Niitä myydään ainakin K-kaupoissa.
Niin, ja ajattele, että kookosmaitokaan ei tule lehmästä! Myöskään härkäpapu ei sisällä härkää, simpukkapasta ei ole tehty simpukoista vaan viittaa pastan muotoon, ja maapähkinä ei itse asiassa ole pähkinä ensinkään, vaan herne! Eikö olekin ihmeellistä!? Kielen jännittäviin kiemuroihin voit tutustua vaikkapa Kirsi Kunnaksen runokirjojen kautta, ne sopivat kaikenikäisille ja -tasoisille kielenkäyttäjille.