
Intialainen tomaattikeitto on herkullisen mausteinen ja sopivasti hapan. Se on myös täydellinen flunssan kaataja. Lisää chiliä makusi mukaan.
Tamarinditahna on monelle uusi tuttavuus, vaikka sen hieman hapan ja hedelmäinen maku olisikin tuttu erilaisista ruoista, maustekastikkeista ja -tahnoista. Tamarindipuun hedelmistä valmistetulla tahnalla maustetaan muun muassa intialaistyylisiä curryja ja keittoja.
Purkillisesta tamarinditahnaa riittää moneen ruokaan. Tällä kertaa sitä käytetään tomaattikeiton maustamiseen. Kun mukana on inkivääriä, valkosipulia ja chiliä, soppa saa tamarinditahnasta tujauksen kaivattua raikkautta.
Lisukkeeksi sopivat nopeasti pannulla pyöräytetyt korianterin- ja sinapinsiemenet. Kevyt tomaattikeitto on maustamisen ansiosta täynnä makua.
Intialainen tomaattikeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori inkivääri ja valkosipulinkynnet. Raasta ne suoraan kattilaan. Lisää öljy ja tamarindi. Kuumenna keskilämmöllä noin 5 minuuttia.
-
Hienonna puolet korianterista, leikkaa chili pituussuunnassa puoliksi.
-
Laita tomaatit kattilaan ja huuhdo tölkit vedellä. Murskaa tomaatteja hieman kauhalla. Lisää vesi kattilaan yhdessä korianterin, chilin ja kurkuman kanssa.
-
Mausta keitto ja kuumenna keitto kiehuvaksi. Keitä kannen alla 15 minuuttia välillä sekoittaen.
-
Laita öljy paistinpannulle ja lisää mausteet. Kun sinapinsiemenet alkavat poksua, kaada kuuma mausteseos keiton pinnalle ja sekoita hyvin. Tarjoile keitto kuumana ja koristele lopulla korianterilla.