
Intialainen tomaattikeitto on herkullisen mausteinen ja sopivasti hapan. Se on myös täydellinen flunssan kaataja. Lisää chiliä makusi mukaan.
Intialainen tomaattikeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori inkivääri ja valkosipulinkynnet. Raasta ne suoraan kattilaan. Lisää öljy ja tamarindi. Kuumenna keskilämmöllä noin 5 minuuttia.
-
Hienonna puolet korianterista, leikkaa chili pituussuunnassa puoliksi.
-
Laita tomaatit kattilaan ja huuhdo tölkit vedellä. Murskaa tomaatteja hieman kauhalla. Lisää vesi kattilaan yhdessä korianterin, chilin ja kurkuman kanssa.
-
Mausta keitto ja kuumenna keitto kiehuvaksi. Keitä kannen alla 15 minuuttia välillä sekoittaen.
-
Laita öljy paistinpannulle ja lisää mausteet. Kun sinapinsiemenet alkavat poksua, kaada kuuma mausteseos keiton pinnalle ja sekoita hyvin. Tarjoile keitto kuumana ja koristele lopulla korianterilla.