
Makua ja väriä päivään! Tämä ihana kasvisminestrone on täydellinen lounaskeitto. Saat siitä ruokaisamman lisäämällä joukkoon kypsiä linssejä.
Vinkki! Valitse tarvittaessa gluteeniton pasta, niin keitto sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon.
Kasvisminestrone
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja kuutiot porkkanat. Kuutioi myös kesäkurpitsat ja lehtiselleri. Leikkaa lehtikaaleista kova lehtiruoto pois ja suikaloi lehdet. Paloittele tomaatit lohkoiksi.
-
Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota siinä porkkanat, kesäkurpitsa ja selleri pehmeiksi. Lisää tomaattimurska, vesi ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia.
-
Valmista basilikaöljy. Soseuta basilika ja öljy sauvasekoittimella sileäksi.
-
Lisää keittoon tomaatit, linssit, jos käytät sekä pasta. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan, kunnes pasta on kypsää. Lisää lehtikaalit, kun pastan keittoaikaa on 3 minuuttia jäljellä.
-
Jaa keitto kulhoihin ja valuta pinnalle basilikaöljyä.