Me Naiset on lisännyt 1388 reseptiä.
Linkitetty 233 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Piia Arnould

Tämä ihanan mausteinen punajuurikeitto saa pehmeyttä kookosmaidosta. Älä unohda limettitilkkaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuri-inkivääri-kookoskeitto

Ainekset

500
g
punajuuria
2
valkosipulinkynttä
1
sipuli
40
g
inkivääriä
2
rkl
rypsiöljyä
1
tl
jauhettua korianteria
1
tl
juustokuminaa
1
litra vettä
1
tlk (400 g)
kookosmaitoa
1
tl
suolaa
1
limen mehu
½
ruukkua korianteria
1
dl
kookoshiutaleita

Työvaiheet

  1. Laita punajuuret kokonaisina kattilaan, kaada päälle vettä niin, että ne juuri ja juuri peittyvät. Keitä kypsiksi, noin 30 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja pilko punajuuret.

  2. Kuori ja hienonna sipulit, kuori ja raasta inkivääri.

  3. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipulit pehmeiksi, lisää inkivääri ja mausteet ja paista vielä hetki. Lisää punajuuret, vesi ja kookosmaito ja kiehauta. Soseuta keitto, mausta suolalla ja limen mehulla. Viimeistele korianterilla ja kookoshiutaleilla.

Kommentit (11)

Vierailija

Ruokalan viimeisellä rivillä todetaan:

"Maun voi pyöristää kookosmaidolla, jolloin keitosta saa vegaanisen."

Omituista logiikkaa. Miten vegaaninen keitto muuttuu vegaaniseksi lisäämällä kookosmaitoa? Epäterveellisemmäksi se ainakin muuttuu, sillä jopa kevyt kookosmaidossa on 7,7 % tyydyttynyttä rasvaa.

Vierailija

Aivan, mutta puhuttaessa kookoksesta niin noissa kookoshiutaleissa on sataa grammaa kohden peräti 57 grammaa tyydyttyneitä rasvahappoja eli juuri niitä mitä suositellaan erityisesti välttämään ja esimerkiksi lopettamaan eläinperäisen rasvan eli voin käyttö.

Vierailija

IS;n sivuilla tätä soppaa mainostetaan "itsestään valmistuvaksi". Toki esivalmisteluna pitää kuoria ja pilkkoa raaka-aineita kattilaan, kuullottaa sipuleita ym. puuhastelua. Sekä todennäköisesti myös keittämisen aikana sekoitella., ettei pala pohjaan Mutta mikäpä siinä; tuleehan samaisen julkaisun mielestä viikon ruoat tehdyksi valmistamalla 5 eri sapuskaa...

Vierailija

1. Kuva ei vastaa valmistusohjetta koska siinä on (ilmeisesti) kookosmaito juova, vaikka ohjeessa kookosmaito sekoitetaan muihin aineksiin

2. Kookosmaidossa taitaa olla vielä enemmän tyydyttyneitä rasvoja kuin kuohukermassa - olisikohan siis "ei-vegaaninen" keitto sittenkin terveellisempi?

Vierailija

"Kuva ei vastaa valmistusohjetta"

Hih, sehän on sellainen "tarjoiluehdotus" jolla mikroateriat yritetään stailata tuotepakkauksen kuvaan syötävän näköiseksi. Tai kuten arkkitehtien tekemät "havainnekuvat".

Samu

Että ihmiset voivat olla niin negatiivisia. Soppa on varmasti hyvää ja jokainen voi muunnella omalla tavallaan. Artikkeli on ruokaohje, joten jättäkää ”nokkeluutenne” jonnekin muualle!

Vierailija

Kenenkään ei tarvitsisi kirjoitella nokkeluuksia, jos reseptissä tai kuvassa ei olisi epäjohdonmukaisuuksia.

Vierailija

Keitto oli onnistunut hyvin, mutta liian juokseva, eli turhan paljon vettä, olisi riittänyt 0,5L vettä ja lopuksi tarvittaessa lisätä.
Maku oli hyvä.

Vierailija

Onko todella 40g inkivääriä?

Kari Koskinen

Aivan mahtavan makuinen keitto. Tulen tekemään tätä jatkossakin.

Seppo66

Aivan liian paljon vettä ohjeessa. Kolme desiä maksimissaan suosittelen. Tällä ohjeella tuntui kun ois syöny punertavaa kasvislientä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2741 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio ja Riikka Väliahde KUVA Tuomas Kolehmainen

Punajuuri ja feta ovat täydelliset yhdessä, myös joululaatikossa. Tämä joulupöydän upeimman värinen kasvisvuoka saa herkullisen koostumuksensa kvinoasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min + 45 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Feta-punajuurilaatikko

Ainekset

800
g
punajuuria
1
hapokas omena
1
sipuli
7
dl
vettä
rkl
kasvisfondia
2
dl
kvinoaa
200
g
fetaa
2
rosmariininoksaa
2
rkl
tummaa balsamietikkakastiketta
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta punajuuret ja omena. Kuori ja hienonna sipuli.

  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

  3. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää fondi ja kvinoa ja hauduta 5 minuuttia. Lisää raasteet ja sipuli ja hauduta vielä 5 minuuttia.

  4. Murustele feta ja hienonna rosmariini. Lisää ne balsamietikkakastikkeen ja suolan kanssa raasteseokseen. Sekoita tasaiseksi.

  5. Kaada seos voideltuun uunivuokaan (vet. 3 l). Kypsennä laatikkoa uunin alatasolla noin 45 minuuttia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1388 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Helposti yhdellä pannulla valmistuva munapannu höystetään sienillä, pekonilla ja babypinaatilla. Tarjoile rapean täysjyväleivän kanssa ja maittava iltapala on taattu. 

Älä säikähdä reseptistä löytyvää pekonia, sillä se näyttelee tällä kertaa maustajan pääroolia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Sieni-pekoni-munapannu

Ainekset

200
g
herkkusieniä
½
tl
rouhittua mustapippuria
½
tl
suolaa
½
pkt (noin 75 g)
pekonikuutioita
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
balsamiviinietikkaa
½
ps (noin 65 g)
babypinaattia
1
kananmuna
Päälle
2
rkl
savu- tai muuta juustoraastetta
Lisäksi
täysjyväleipää

Työvaiheet

  1. Puhdista ja viipaloi sienet ja laita kuumalle pannulle. Paista, kunnes nestettä irtoaa. Mausta.
  2. Lisää pekoni ja jatka paistamista, kunnes pekoni ja sienet ovat rapeita. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet joukkoon.
  3. Lisää etikka ja pinaatti ja paista hetki, kunnes etikka haihtuu. Tee pannun keskelle kolo ja riko kananmuna koloon.
  4. Anna munan hyytyä, kunnes valkuainen ei ole enää kirkas.
  5. Ripottele juusto päälle ja tarjoa täysjyväleivän kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2741 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.
OHJE Manna Jäntti ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Laulaja Manna on saanut tämän joulusalaatin ohjeen ystävältään. Ruokaisa, kirpeät ja makeat maut yhdistävä salaatti on kuin tehty joulupöytään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Joulusalaatti

Ainekset

4–6
kiinteää hapanta omenaa
¼
dl
pähkinöitä (saksanpähkinöitä, pekaanipähkinöitä, manteleita)
6
kivetöntä taatelia
2
ps (à 65 g)
salaattisekoitusta
200
g
vuohenjuustoa
Kastike
2
rkl
siideri -tai valkoviinietikkaa
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
vaahterasiirappia
½
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria
1
rkl
sriracha-kastiketta

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Lohko omenat 2–4 palaan koosta riippuen. Levitä omenalohkot folion päälle uunipellille. Paahda omenoita 8–10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet.

  2. Paahda pähkinät kuivassa pannussa ja rouhi ne veitsellä. Viipaloi taatelit.

  3. Sekoita kastikeaineet keskenään. Laita salaattisekoitus kulhoon ja nostele kastike joukkoon. Jaa salaatti lautasille.

  4. Laita omenat, pähkinät ja taatelit salaatin päälle. Lisää lopuksi vuohenjuusto käsin murustellen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2741 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio ja Riikka Väliahde KUVA Tuomas Kolehmainen

Tänä jouluna bataattilaatikossa maistuu pehmeä ja makea kookos. Riisi tekee koostumuksesta tutun porkkanalaatikkomaisen. Edes kananmunaa ei tarvita.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min + 1 t kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Kookos-bataattilaatikko

Ainekset

1
kg
bataattia
1
limetti
½
tuore chili
1
prk (400 ml)
kookosmaitoa
2
rkl
tummaa siirappia
tl
suolaa
dl
puuroriisiä
dl
vettä
Pinnalle
1
ps (80 g)
cashewpähkinöitä

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutio bataatti. Laita kuutiot kattilaan ja lisää vettä niin, että ne peittyvät. Keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia. Purista limetistä mehu ja hienonna chili.

  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

  3. Kaada bataattien keitinvesi pois. Lisää kookosmaito, siirappi, limetin mehu, chili ja suola kattilaan bataattien joukkoon ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.

  4. Sekoita riisi ja vesi bataattiseokseen.

  5. Kaada bataattiseos voideltuun uunivuokaan (vet. 3 l). Rouhi pähkinät ja ripottele ne pinnalle. Kypsennä laatikkoa uunin alatasolla noin 1 tunti.

Kommentit (0)