
Raastetusta kurpitsasta tehty keitto on kivaa vaihtelua sosekeitolle.
Tatti-talvikurpitsakeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Laita kuivatut sienet lämpimään veteen likoamaan 10 minuutiksi. Siivilöi sienet kulhon päällä ja purista niistä ylimääräinen neste kulhoon. Säästä liotusliemi keiton valmistamiseen.
- Kuori ja raasta kurpitsat. Kuori ja hienonna valkosipulit. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu.
- Kuumenna öljy kattilassa. Lisää liotetut tattiviipaleet ja hienonnetut valkosipulit ja paista 2 minuuttia. Lisää raastettu kurpitsa ja sekoita kunnes kurpitsaraaste on kauttaaltaan öljyssä. Lisää tattien liotusvesi, kasvisliemi, sitruunan kuori ja mehu ja oregano. Peitä kattila kannella ja anna keiton kiehua pienellä lämmöllä 10 minuuttia niin, että kurpitsat kypsyvät. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Viipaloi leipä ja paahda viipaleet. Murskaa valkosipulinkynsi ja sekoita murska öljyyn. Levitä valkosipuli-öljyä leiville.
- Pane leipäpala kunkin keittolautasen pohjalle ja annostele päälle kuumaa keittoa. Tarjoa heti.
Vinkki Kokeile keiton mausteena oreganon sijasta tuoretta minttua.