Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2210 reseptiä.
Linkitetty 50 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Kouratolkulla uuden sadon kasviksia, loraus viiniä ja maidon paikalla vegaanista levitettä, joka on kuin pehmeää tuorejuustoa. Vegaanimättöä-kirjan tehnyt ruokatoimittaja Anu Brask tietää, miten ruokaklassikot veganisoidaan juuri sopivan överisti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Vegaaninen kesäkeitto

Ainekset

8
varhaisperunaa
2
porkkanaa
1
pieni (violetti) kukkakaali (400–500 g)
1
pieni romanescokaali
1
nippu
(8−10 kpl/150 g) retiisiä
1
nippu (500 g)
parsaa
1
ps (150 g)
sokeriherneitä
1
ps (80 g)
babypinaattia
4
kevätsipulinvartta
1
ruukku
lehtipersiljaa
2
rkl
öljyä
2
dl
kuivaa valkoviiniä
6
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
1
prk (150 g)
maustamatonta kasvirasvalevitettä (Oatly påMackan)
1
tl
suolaa
1/4
tl
sokeria
1/4
tl
mustapippuria
Suurus
1
rkl
vehnäjauhoja
1
rkl
öljyä

Työvaiheet

  1. Pese perunat ja porkkanat. Paloittele perunat, porkkanat ja kaalit suupaloiksi. Halkaise retiisit. Leikkaa parsat ja sokeriherneet neljään osaan. Huuhtele pinaatti ja hienonna sipulinvarret ja persilja.
  2. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota perunoita, porkkanoita ja kukkakaalia öljyssä 1–2 minuuttia. Kaada viini kattilaan ja anna kiehahtaa. Lisää vesi ja liemikuutio ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä alhaisella lämmöllä 10–15 minuuttia, kunnes perunat ja porkkanat kypsyvät.
  3. Lisää retiisit, parsat ja herneet keittoon. Keitä 3–5 minuuttia.
  4. Sekoita kasvirasvalevite ja mausteet joukkoon.
  5. Yhdistä jauhot ja öljy suurukseksi ja kaada se ohuena nauhana koko ajan sekoittaen keittoon. Kiehuta keittoa 5 minuuttia tai kunnes se hieman suurustuu.
  6. Lisää lopuksi pinaatit, sipulinvarret ja persilja keittoon.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1122 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Ihana puolivalmis currymajoneesi ja muhennettu kananmuna riittävät herkkuleipien täytteeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kananmuna-currymajoneesikolmioleivät

Ainekset

6
kananmunaa
4
kevätsipulin vartta
2
rkl
hienonnettua lehtipersiljaa
5
rkl
majoneesia
4
tl
mietoa currytahnaa
2
tl
hunajaa
(ripaus
suolaa)
LISÄKSI
12
suurta paahtoleipää

Työvaiheet

  1. Keitä kananmunat kypsiksi (noin 8 minuuttia) kiehuvassa vedessä. Anna jäähtyä, kuori ja hienonna. Hienonna kevätsipuli ja lehtipersilja. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.

  2. Levitä tahnaa puolelle leivistä ja paina toiset päälle. Leikkaa leivät kolmioiksi.

Me Naiset on lisännyt 1122 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Johanna Jarva

Äyriäispastan mehevyyden salaisuus on helppo pesto, joka surautetaan sitruunamelissasta ja paahdetuista kurpitsansiemenistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3 dl
Valmistusaika
20 min + pakasteen sulattaminen
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunamelissapestolla maustettu äyriäispasta

Ainekset

PESTO
1
ruukku (noin 3 dl)
sitruunamelissaa
1–2
valkosipulinkynttä
40
g (1 dl)
parmesanjuustoa
½
dl
kurpitsansiemeniä
2
rkl
vaaleaa balsamicoa
1 ½
dl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
LISÄKSI
1
pkt (350 g)
pakasteäyriäisiä (Esim. Pirkka äyriäissekoitus)
2
rkl
oliiviöljyä
½
sitruunan mehu
400
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Hienonna sitruunamelissa varsineen tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhoon. Hienonna valkosipulinkynnet ja raasta parmesaani. Lisää yrttien joukkoon.
  2. Paahda kurpitsansiemeniä kuumalla, kuivalla pannulla noin 1 minuutin ajan. Lisää siemenet ja öljy sitruunamelissan joukkoon ja soseuta tasaiseksi pestoksi. Voit jättää peston myös karkeammaksi seokseksi.
  3. Sulata äyriäiset pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Keitä pastaa pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Ota 1 dl keitinvettä talteen. Valuta kypsä pasta siivilässä.
  5. Kuumenna öljy pannulla, paista valutettuja äyriäisiä muutama minuutti kovalla lämmöllä. Lisää joukkoon pasta ja keitinvettä ja kiehauta niin, että neste haihtuu. Purista joukkoon sitruunan mehu ja lusikoi joukkoon reilusti pestoa. Tarjoile heti.
Me Naiset on lisännyt 1122 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Johanna Jarva

Rapsakat ruohosipuliletut kannattaa syödäheti, ihanan kuumina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 isoa lettua
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Korealainen ruohosipulilettu

Ainekset

TAIKINA
3 ½
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
maissitärkkelystä
1
rkl
sipulijauhetta
½
tl
leivinjauhetta
½
tl
ruokasoodaa
4
dl
kylmää vettä
¼
tl
suolaa
¼
tl
sokeria
LISÄKSI
1
iso ruukku
ruohosipulia
1
chili
4
rkl
rypsiöljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Sekoita taikinan ainekset kulhossa. Jaa ruohosipulit neljään nippuun ja leikkaa varret noin 5 cm:n pätkiksi. Hienonna chili.
  2. Kuumenna ruokalusikallinen öljyä isolla, tarttumattomalla pannulla. Levitä desi taikinaa tasaisesti pannulle. Paina pannukakun pinnalle neljännes ruohosipulista ja vähän chiliä. Valuta letun päälle vielä ruokalusikallinen taikinaa, jotta ruohosipulit tarttuvat lettuun.
  3. Paista 3–4 minuuttia, kunnes taikina on melkein kokonaan hyytynyt. Käännä ja paista toiselta puolelta 1–2 minuuttia tai kunnes lettu on kypsä ja rapea. Tarjoile soija-seesamikastikkeen kanssa (ks. ohje).

Soija-seesamikastike

Ainekset

½
dl
hienonnettua ruohosipulia
3
rkl
soijaa
2
rkl
vettä
2
rkl
riisiviinietikkaa
1
tl
seesamiöljyä
1
tl
seesaminsiemeniä
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Hienonna ruohosipuli ja laita pieneen kulhoon tai kastikekippoon. Sekoita joukkoon loput ainekset ja tarjoile lettujen kanssa.
Sport on lisännyt 87 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Kuituja ja hedelmiä sisältävä rahka on mainio välipala. Pakkaa rahka ja mysli omiin rasioihinsa ja ota töihin iltapäivän evääksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitrusrahka kaura-chiamyslillä

Ainekset

MYSLI
1
dl
kaurahiutaleita (gluteeniton)
2
rkl
kauraleseitä (gluteeniton)
1
rkl
chiasiemeniä
1
rkl
hunajaa
1
rkl
öljyä
ripaus
suolaa
SITRUSRAHKA
3
dl
maitorahkaa (laktoositon)
½
dl
mandariinimehua
4
dl
kuutioituja sitrushedelmiä (esim. verigreippiä, appelsiini, mandariinia, kumkvatti)
1
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Sekoita myslin aineet kulhossa tasaiseksi. Paahda mysliä kuivalla, kuumalla paistinpannulla noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen.

  2. Sekoita rahkan joukkoon mandariinimehu. Leikkaa mieleisiäsi sitrushedelmiä nahattomiksi, pieniksi kuutioiksi. Sekoita hedelmäkuutiot ja hunaja rahkan joukkoon. Lusikoi rahka tarjoilukippoihin ja nauti jäähtyneen myslin kanssa.