Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2969 reseptiä.
Linkitetty 60 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Kouratolkulla uuden sadon kasviksia, loraus viiniä ja maidon paikalla vegaanista levitettä, joka on kuin pehmeää tuorejuustoa. Vegaanimättöä-kirjan tehnyt ruokatoimittaja Anu Brask tietää, miten ruokaklassikot veganisoidaan juuri sopivan överisti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Vegaaninen kesäkeitto

Ainekset

8
varhaisperunaa
2
porkkanaa
1
pieni (violetti) kukkakaali (400–500 g)
1
pieni romanescokaali
1
nippu
(8−10 kpl/150 g) retiisiä
1
nippu (500 g)
parsaa
1
ps (150 g)
sokeriherneitä
1
ps (80 g)
babypinaattia
4
kevätsipulinvartta
1
ruukku
lehtipersiljaa
2
rkl
öljyä
2
dl
kuivaa valkoviiniä
6
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
1
prk (150 g)
maustamatonta kasvirasvalevitettä (Oatly påMackan)
1
tl
suolaa
1/4
tl
sokeria
1/4
tl
mustapippuria
Suurus
1
rkl
vehnäjauhoja
1
rkl
öljyä

Työvaiheet

  1. Pese perunat ja porkkanat. Paloittele perunat, porkkanat ja kaalit suupaloiksi. Halkaise retiisit. Leikkaa parsat ja sokeriherneet neljään osaan. Huuhtele pinaatti ja hienonna sipulinvarret ja persilja.
  2. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota perunoita, porkkanoita ja kukkakaalia öljyssä 1–2 minuuttia. Kaada viini kattilaan ja anna kiehahtaa. Lisää vesi ja liemikuutio ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä alhaisella lämmöllä 10–15 minuuttia, kunnes perunat ja porkkanat kypsyvät.
  3. Lisää retiisit, parsat ja herneet keittoon. Keitä 3–5 minuuttia.
  4. Sekoita kasvirasvalevite ja mausteet joukkoon.
  5. Yhdistä jauhot ja öljy suurukseksi ja kaada se ohuena nauhana koko ajan sekoittaen keittoon. Kiehuta keittoa 5 minuuttia tai kunnes se hieman suurustuu.
  6. Lisää lopuksi pinaatit, sipulinvarret ja persilja keittoon.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1489 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Superherkun salaatin salaisuus on bulgurin turvotus tomaattiraasteessa. Kun salaattipohjassa on makua ja mehukkuutta, se ei kaipaa kastiketta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaatti-bulgursalaatti

Ainekset

2
tomaattia
dl
bulguria
1
dl
vettä
1
valkosipulinkynsi
1
sitruunan mehu
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
LISÄKSI
200
g
kirsikkatomaatteja
1
nippu kevätsipulia
1
ruukku minttua
1
tlk
kikherneitä

Työvaiheet

  1. Halkaise tomaatit ja raasta ne isolla terällä kulhoon. Kiehauta vesi. Huuhtele bulgurit siivilässä, sekoita ne ja keitetty vesi tomaattien joukkoon. Lisää hienonnettu valkosipulinkynsi ja sitruunan mehu, öljy ja suola. Sekoita hyvin, peitä kelmulla ja anna turvota 30 minuuttia.

  2. Pilko kirsikkatomaatit, sipulit ja hienonna minttu. Valuta kikherneet ja lisää ne, kasvikset ja yrtit bulgursalaattiin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2969 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Klassinen lehtipihvi on hetkessä valmis. Dijoninsinapilla ryyditetty maustevoi antaa sille makua ja mehevyyttä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Lehtipihvit ja dijon-maustevoi

Ainekset

4
lehtipihviä
ripaus suolaa
MAUSTEVOI
100
g
voita
8
timjaminoksaa
2
rkl
(luomu)sitruunan kuorta
hienoksi raastettuna
2
rkl
karkeaa dijoninsinappia
2
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli.

  2. Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi. Hienonna timjamin oksat. Pese sitruuna ja raasta sen kuori hienoksi raasteeksi. Sekoita timjami, sitruunankuoriraaste, sinappi ja suola voin joukkoon. Jätä voi pöydälle pehmenemään.

  3. Nostele pihvit tulikuumaan grilliin. Paista noin 1 minuutti ja käännä pihvit heti, kun pinnassa on hyvät grilliraidat. Grillaa pihvit myös toiselta puolelta. Mausta suolalla.

  4. Sekoita voita vielä kerran ja jaa se pihvien päälle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2969 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Purkitetut savumuikut ovat loistava hätävara mökille! Ne maistuvat niin salaateissa, leivän päällä kuin kalatahnoissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Savumuikku-perunasalaatti

Ainekset

10
uutta perunaa keitettynä
150
g
pensaspapuja
1
sitruuna
1
punasipuli
1
dl
oliiviöljyä
1
rkl
hunajaa
1
tl
dijoninsinappia
½
tl
suolaa
1
prk (170/200 g)
savustettuja muikkuja

Työvaiheet

  1. Keitä perunat kypsiksi. Valuta ja jäähdytä. (Voit käyttää myös edelliseltä aterialta jääneitä keitettyjä perunoita.)

  2. Kuumenna grilli valmiiksi.

  3. Leikkaa pavuista kannat pois. Keitä papu- ja kiehuvassa vedessä noin 5 minuuttia. Valuta ja huuhdo pavut kylmällä vedellä. Taputtele pavut talouspaperilla kuiviksi.

  4. Puolita sitruuna. Puolita, kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi siivuiksi.

  5. Nostele pavut ja sitruunanpuolikkaat grilliin. Anna sitruunoiden paahtua rauhassa. Papuja voit käännellä sitä mukaa, kun niihin ilmestyy grilliraitoja.

  6. Kun pavut ovat valmiita, nosta ne kulhoon. Purista sitruunoista mehu ja lisää joukkoon. Lisää perunat, sipulit, öljy, hunaja, sinappi ja suola. Sekoita ainekset hyvin keskenään. Lisää muikut ja kääntele varovasti sekaisin.

Vinkki Voit halutessasi grillata myös perunat yhdessä papujen ja sitruunoiden kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1489 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Mansikoiden, tosi tumman suklaan ja pähkinöiden kombo on yllätysvalinta – mutta niin hyvää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-retiisi-suklaasalaatti

Ainekset

500
g
mansikoita
1
nippu retiisejä
1
ruukku salaattia
1
ruukku rukolaa
1
ruukku suolaheinää
100
g
tummaa suklaata (80–85 %)
125
g
suolattuja cashew-pähkinöitä
1
rasia syötäviä kukkia
KASTIKE
1
dl
balsamiviinietikkaa
1
dl
vettä
½
dl
hunajaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Mittaa pieneen kattilaan etikka, vesi ja hunaja. Keitä noin 5 minuuttia aina välillä sekoittaen, kunnes seos on siirappimaista. Mausta pippurilla. Ota sivuun jäähtymään.

  2. Huuhtele ja pilko mansikat ja retiisit. Huuhtele ja kuivaa salaatit ja yrtit. Rouhi suklaa.

  3. Sekoita yhdessä kulhossa mansikat, retiisit, suklaarouhe ja pähkinät, ja toisessa kulhossa salaatit ja yrtit salaatin pohjaksi. Yhdistä mansikat, salaatit ja kastike juuri ennen tarjoilua. Koristele syötävillä kukilla.

Kommentit (0)