
Australialainen kurpitsakeitto saa ryhtiä omenasta ja päälle paistettavista salvianlehdistä. Isoäiditkin sen jo tiesivät, että keiton kanssa parhaiten maistuu sherry.
Australialainen kurpitsakeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Halkaise kurpitsa ja ota siemenet talteen. Huuhtele ja kuivaa ne. Levitä siemenet leivinpaperin päälle pellille ja paahda 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Mausta halutessasi suolalla ja chilillä. Siirrä siemenet kulhoon.
-
Leikkaa kurpitsa kuorettomiksi kuutioiksi kulhoon. Sekoita joukkoon öljy ja mausteet. Kaada kurpitsat leivinpaperin päälle pellille. Paista 180-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Kuori ja viipaloi sillä aikaa omenat. Lisää ne pellille ja paista vielä noin 15 minuuttia.
-
Kuori ja viipaloi sipulit ja valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri. Kuullota ne öljyssä.
-
Laita sipuli- ja kurpitsaseos tehosekoittimeen. Lisää joukkoon reilu puolet kasvisliemestä. Aja tasaiseksi. Lisää ranskankermaa ja lientä, kunnes seos on sopivan paksua. Tarkista maku.
-
Paista salvianlehtiä muutama sekunti kuumassa öljyssä. Nosta ne talouspaperille. Mausta halutessasi suolalla. Tarjoa keitto salvianlehtien ja kurpitsansiementen kanssa.